Sitelio Review 2020 – Ser bra ut, men vad är fånget?

sitelio-översikt


Sitelio tillåter inte mycket designfrihet men det erbjuder fantastiska verktyg för webbplatsbyggande

Sitelio är en anständig webbplatsbyggare, men det ger dig inte den fulla uppsättningen funktioner du får med de bästa webbplatsbyggarna som Wix.

Sitelio är en värdplattform med webbplatsbyggnadsverktyg riktade till amatörer av småföretagare. Bland de starkaste funktionerna är det stora utbudet av anpassningsbara mallar och en snygg, användarvänlig dra och släpp-redigerare. Liksom andra högklassiga byggare behöver du ingen teknisk kunskap för att sätta upp en webbplats med Sitelio.

Andra solida verktyg som erbjuds inkluderar e-handel, SEO, integration i sociala medier, stockfoton och en fantastisk bloggplattform. Användare kommer att dra nytta av gratis hosting, gratis anpassad domän och e-post.

Utöver integration med Ecwid eCommerce-verktyget finns det inte mycket i vägen för tredjepartsintegrationer. Medan andra byggare erbjuder HTML- och CSS-åtkomst kan Sitelio bara anpassa HTML-koden i sidhuvud- och sidfotdelarna på din webbplats. Mer kan definitivt göras när det gäller att förbättra designfriheten.

Medan denna byggare har några bra saker att göra för det, är det faktiskt att det går med ett gäng olika namn – alla som har samma funktioner – lite misstänkt. Det finns också vissa farhågor för att Sitelios prissättningspraxis i alla dess olika namngivna dotterbolag saknar öppenhet.

sitelio-templates

Fantastiska teman med begränsade anpassningsalternativ

Imponerande urval: Sitelio erbjuder tusentals mallar att välja mellan. Det stora urvalet kan vara lite överväldigande men det bra är att oavsett vilken affärsnisch du har kommer du definitivt att hitta ett tema som tilltalar dig.

anpassning: Jämfört med andra webbplatsbyggare erbjuder Sitelio inte mycket i vägen för designfrihet. Men det användarvänliga gränssnittet låter dig göra grundläggande ändringar, inklusive att ändra bakgrundsfärg, teckensnitt och bilder för att anpassa din webbplats.

Mottaglig:  Även om det kanske inte är möjligt att redigera din webbplats från en mobil enhet, är alla Sitelios mallar optimerade för att se bra ut på smartphones och surfplattor.
sitelio-funktioner

Solida funktioner för en allvarlig företagswebbplats

Blogg: En bra bloggfunktion är ett tecken på en webbplatsbyggare som ser allvarligt med sitt tjänsteerbjudande. Sitelio besvikar inte med sin kraftfulla inläggsredigerare, som låter dig kategorisera och tagga inlägg, redigera och spara utkast, fästa inlägg och spara inlägg som ska publiceras i framtiden. Att skapa nya blogginlägg är också otroligt krångelfritt.

e-handel: Sitelio har inte sin egen eCommerce-funktion, men integrationen med Ecwid tredjeparts eCommerce-app är enkel. Det finns inget imponerande med denna integration, men den erbjuder en grundläggande och pålitlig plattform för att skapa en funktionell digital butik. Tyvärr är PayPal den enda betalningsprocessorn, vilket kan vara lite förskräckande för alla som letar efter andra betalningsbehandlingsalternativ.

Sociala media: En bra sak för den här webbplatsen är den kraftfulla integrationen av sociala medier. Sitelio erbjuder snygga, icke-invasiva widgets för sociala medier som du enkelt kan placera på webbplatsens rubrik.

Andra funktioner inkluderar SEO-support, integrerad webbplatsanalys och bildgallerier.
sitelio-userfriendly1

Skräpfritt användarvänligt gränssnitt

Sitelios drag och släpp-redigerare är superlätt att använda. Funktioner är lättillgängliga och allt du behöver göra är att dra och släppa för att bygga upp din webbplats. Du bör kunna skapa en funktionell webbplats på en timme. Det finns en snygg förhandsgranskningsfunktion som låter dig direkt se hur din webbplats kommer att se ut när den publiceras, så att du enkelt kan göra nödvändiga ändringar när du går.

En stark redigeringsplattform för alla användare

Sitelio är kanske inte det bästa valet om du letar efter massor av designfrihet; Det är dock otroligt problemfritt att göra grundläggande anpassningar som att ändra teckensnitt, bakgrundsfärg, bilder och textstil. Med bara några få klick kan du anpassa utseendet och känslan på din webbplats så att den passar dina affärsbehov.

sitelio-userfriendly2

Inget telefonsupport men hjälp är lätt tillgängligt

Sitelio har gjort ett ganska bra jobb med sin supporttjänst. Det finns ett väl utvecklat avsnitt med vanliga frågor som ger enkla förståelse av svar på vanliga frågor.

Om du har några tekniska frågor kan du bara gå till det tekniska supportavsnittet där det finns djupgående handledning om allt från mobil till SEO. Faktureringsfrågor adresseras via en dedicerad supportportal.

Medan Sitelio inte har telefonsupport, kan du prata med kundtjänstteamet i realtid via livechatt eller skriva dem ett e-postmeddelande.

Trevliga funktioner som erbjuds till konkurrenskraftiga priser

Sitelio erbjuder tre betalda planer och ett gratis konto. Du kan dra nytta av den 14-dagars kostnadsfria provperioden för att se hur någon av de betalade planerna fungerar för dig.

Den kostnadsfria planen ger dig en fem-sidars Sitelio-märkt webbplats, 50 MB lagring, 5 MB filöverföring och 1 GB bandbredd. Det finns emellertid ingen gratis domän och ingen e-handelsfunktion i denna gratis nivå.

Den enkla planen är idealisk för nybörjare och har några coola funktioner – inklusive en gratis anpassad domän, värd, lyhörd webbplatser och inga webbplatsannonser. Denna plan saknar dock stöd för e-handel och SEO och erbjuder inte prioriterad kundsupport.

Uppgradering till den fängslande planen öppnar upp fler funktioner inklusive SEO-support och e-handel, utöver alla förmåner som erbjuds av Simple plan.

Slutligen kommer den utestående planen med allt som erbjuds i den fängslande planen plus prioriterat stöd.

Hur matchar Sitelio upp till tävlingen?

Flera frågor som Sitelios faktureringsmetoder och duplicerade webbplatser väcker oro för webbplatsbyggarens trovärdighet. Formgivarna bakom denna byggare verkar ha arbetat hårt för att ta itu med dessa problem – till exempel genom att skapa en faktureringsstödportal, vilket verkligen är ett steg i rätt riktning. Sammantaget är Sitelio full av några imponerande funktioner och fantastiska mallar som kommer att gå långt för att hjälpa dig att skapa en solid webbplats med processen som inte kräver någon lärande kurva alls.

Innan du fattar ett beslut, läs min kollega jämförelse av de bästa webbplatsbyggarna för att se till att du inte missar bättre alternativ.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map