Looka Review – Kan du verkligen skapa en bra logotyp på några minuter? [2020]

Looka-logotypen för sociala medier


Konstnären tidigare känd som Logojoy

Looka. Är det uttalat som “look-a” eller “luke-a”? Det är ett av de stora mysterierna under de senaste fem minuterna eller så. Andra mysterier inkluderar:

 • Kommer Looka att ge mig den logotyp jag vill ha?
 • Är priset verkligen värt det?
 • Ska jag ta en ny kaffe redan? Det är så tidigt på dagen.

Det är alltid rätt tid för kaffe. Vad gäller logotyperna…

Logojoy etablerade sig som en spelare i logogegeneratorlandskapet på bara några år. Det har nyligen tagits om och omfött med ett nytt namn och ett nytt öde. Det skulle kallas, du gissade det, “Looka.”

Den verkliga skillnaden var att det lägger till ett gäng tilläggstjänster (mer om det senare) till logogegeneratorn.

Looka och dess tillägg finns på engelska, engelska och även på engelska. Den verkliga logotyptillverkaren verkar bara stödja latinska tecken, men den innehåller saker som accentmärken, så du är åtminstone inte begränsad till ett enkelt engelskspråkigt företagsnamn.

Det lovar att ge dig en snygg logotyp på några minuter, vilket är en djärv anspråk att göra.

Jag testar alla de stora plattformarna för logotypdesign på min strävan att hitta den bästa nya logotypen för Website Planet. Låt oss se hur Looka gjorde det.

Looka Logo Maker Dashboard - skärmdump

Funktionerna är något begränsade (med ändamål)

Hela poängen med Looka, som anges i marknadsföringen, är att få dig igång med en logotyp på några minuter. Om du är picky som jag kan det ta lite längre tid och sedan måste du redigera hälften av din recensionvideo som du tillbringade meningslöst efter en ikon som stod ut för dig.

Jag har mycket relatabla problem, säger jag till dig!

Men för det mesta kan och kan Looka uppfylla detta påstående. Steg-för-steg-guiden är snabb och det är enkelt att ändra din layout, din ikon, bakgrundsformer och den övergripande stilen. När du har svarat på de mest grundläggande frågorna om vilken typ av logotyp du vill, kommer den konstgjorda intelligensen att göra sitt. Du kan bara fortsätta klicka på Generera tills du hittar en logotyp som du gillar.

Men hur relevanta är dessa AI-genererade logotyper? Tja … du vet att ett barn i klassen som alltid skulle lyfta handen, oavsett om de hade svaret eller inte, och fick det rätt ungefär halva tiden? Logotypresultaten är så. Du kommer att hitta alternativ som passar de krav du ställde och du kommer också att se logotyper som får dig att undra varför de dök upp alls.

När du har valt en baslogotyp att redigera, du kan anpassa stort sett allt: typsnitt, ikonen, färgerna. Det finns också lutningar, men medan du kan välja anpassade färger, är lutningsalternativen begränsade.

Lookas begränsningar spelar in med storlek och positionering. Du kan välja din baslayout och du kan ändra teckensnitt och ikonstorlek till en grad, men de graderna är begränsade, och du kan inte dra och släppa saker vart du vill. Storlek och positionering hanteras av reglagen, och allt är placerat i förhållande till din valda layout och den andra delen av din logotyp.

Dessa begränsningar gör det svårt att få exakt vad du vill ha om du har väldigt speciella layoutidéer. Men dessa begränsningar är ett avsiktligt val och inte nödvändigtvis en dålig sak. Jag förklarar varför nedanför.

Under tiden finns det ingen funktionell teckengräns för namn eller taglines, men som vanligt kan det orsaka vissa logistiska problem. Specifikt kommer för många tecken i ditt företagsnamn att göra det hela ganska svårt att läsa:

Looka Logo Maker - ingen teckengräns

De angivna verktygen låter dig inte skapa de mest unika logotyper där ute, men de ser fortfarande ganska bra ut.

Med den grundläggande planen kommer din snygga logotyp med en ensam PNG-fil. Premium-planen levereras med SVG-, EPS- och PDF-format, så att du kan ha skalbara versioner av din logotyp samt filer som är klara för utskrift.

Looka har snygga logotyper som standard

Layouterna är ganska vanliga och många ikoner är exakt samma som de som finns i Wix Logo Maker.

Men på något sätt, logotyperna på Looka ser bara bra ut, även eleganta i jämförelse med andra logogegeneratorer.

Varför är det så? Till viss del är det deras teckensnitt och färgval. En annan stor faktor är dock avstånd och proportioner. Du förstår, bra design och layout kan ske på två sätt:

 1. Du kan bara röra dig och fortsätta tills du har något som ser fantastiskt ut. Detta tar vanligtvis ett tag.
 2. Du kan göra matematiken. Tyvärr tar det mycket längre tid för mig, eftersom matte inte är min vän.

Designerna på Looka har gjort matematiken och den matematiken tillämpas på varje logotyp som den genererar. De är inte alla perfekta, men de följer en (bokstavlig) formel som gör att de flesta av dem ser bra ut.

Det är också därför det har begränsningar för layout och placering av element; det försöker väldigt hårt att se till att du har åtminstone en anständig logotyp, oavsett vad du gör i redaktören. I princip försöker det göra det omöjligt för icke-designers att röra sig.

Det kanske låter nedlåtande, men designers och utvecklare (försök att) göra detta hela tiden. Nu använder de bara programvara för att göra det åt dem. När ditt mål är att generera tilltalande logotyper så snabbt som möjligt, är det ett smart drag att offra logotypredigeraren för kvalitet.

Det har några bra tillägg

Tja, det skulle inte vara en logotypdesigngenerator om den inte försökte sälja dig lite. Looka har en webbplatsbyggare, visitkortdesign och ett valfritt kit för sociala medier som kommer med din logotyp i alla bildstorlekar som behövs för olika sociala medienätverk.

Standard grejer, men ändå användbara.

Du får halvbegränsade versioner

Detta är något jag gillade särskilt: i 72 timmar efter att du köpt din logotyp kan du redigera den ett obegränsat antal gånger. Skulle det vara trevligt att kunna göra det för alltid? Tja ja, men 72 timmars gratisversioner är 72 timmar mer än jag har sett från någon annan logotypgenerator hittills.

Du kan anställa en professionell

Ett tillägg som jag inte nämnde tidigare är det du kan anställa en professionell designer för att arbeta med din logotyp i en timme. Den här tjänsten är avsedd att kringgå programmets begränsningar, så om du vill ha en mycket specifik typ av layout, en lutning som inte tillhandahålls av logotypredigeraren eller någon annan typ av enkel förändring som kan göras på en timme, är den här tjänsten här för dig.

Min erfarenhet med Looka

Du kan se det mesta i videon ovan. Följ guiden, hitta rätt ikon, skapa baslogotypen. Jag tillbringade en betydande tid på att experimentera för att få exakt den logotyp jag ville ha, och stötte på de tidigare nämnda begränsningarna på logotypredigeraren och arbetade runt dem.

Ärligt talat vill jag att bara en logotyptillverkare låter mig lägga ett ord ovanför ett annat utan att använda alternativet “tagline”. Dessutom var jag tvungen att koppla upp min telefon till min PC för att få logotypredigeraren till, ja … ladda halva tiden. Det är inte långsam anslutningsvänligt, vilket kan vara ett stort problem. Jag befinner mig i det större storstadsområdet i Mexico City, och det är ett problem för mig.

Annars är det en ganska bra service. Här är den slutliga logotypen jag köpte:

Website Planet-logotypen - skapad av Looka
Looka-skärmdump - typ av verksamhet

Det är mest självförklarande

En av de goda saker du kan säga om programvara som har ett specifikt fokus, och vissa begränsningar, är att det aldrig kommer att vara för komplicerat. Du skriver in ditt logotypnamn, klickar på några knappar som är tydligt märkta och Looka ger dig logotyper. Du skulle ha svårare tid att beställa kaffe på ett kafé som har beslutat att använda italienska namn för allt.

Poängen är att Looka inte kommer att vara för svår att ta reda på, även om du aldrig har använt någon av dessa tjänster förut. Trollkarlen ställer goda frågor, men inte för många av dem. Redaktören är mestadels lätt att använda, även om vissa funktioner, som den avancerade färgväljaren, inte är så tydliga märkta som de borde vara.

Om du gör några misstag finns det en robust och användbar “ångra” -funktion, såväl som en enkel “historik” -panel som håller reda på din logotyp-iterationer. Dessutom behöver du inte ens anmäla dig för att prova hela saken. Dessutom…

Du kan spara dina projekt innan du betalar

Jag känner mig väldigt, väldigt starkt över detta, varför jag tar mig tid att skriva om den här funktionen i varje recension. Denna funktion är väsentlig och Looka har den. Faktiskt, det gör det mycket enkelt att spara variationer av din logotyp när du arbetar med / förfina den, så om du är picky som jag är det en användbar funktion.

Det ger gott om designinspiration

Om du har fastnat för att ta reda på vad du vill, har redaktören en panel full av designinspiration och exempellogotyper att bläddra. Redaktören är utformad för att uppmuntra dig att experimentera, och om du inte gillar vad du har gjort hittills kan du klicka på en annan logotypdesign för att ändra … nästan allt om din befintliga logotyp.

Du kan söka kunskapsbasen på vilken sida som helst

Så ja, det finns en kunskapsbas och du kan söka i det lilla “Hjälp” -fönstret längst ner till höger på varje sida och skärm. Det finns ett hjälpcenter (mer om det senare) men du kan hitta svar på dina vanligaste frågor och problem utan att ens lämna redaktören.

Livechatten kan vara bättre

Looka Knowledge Base - skärmdump

Om du saknar de goda gamla dagarna för IRC, ICQ, AIM, MSN eller Yahoo messenger (beroende på hur gammal / nördig du är), har du tur. Det verkar inte vara något sätt att ringa Looka-teamet, men du kan skicka e-post till dem … och gå in i en chattkonversation. Vad jag menar är att dess support-e-postadress är direkt kopplad till dess chattsystem, så du kan använda endera och du kommer att prata med samma personer.

Som sagt, det finns ett hjälpcenter / kunskapsbas som du kan bläddra i eller använda det nämnda lilla hjälpfönstret som också innehåller chatt. Om du ställer en fråga och kundtjänsten inte kommer tillbaka till dig omedelbart finns det en chatbot som automatiskt söker i sin kunskapsbas för de mest relevanta artiklarna.

Livechatten är inte dygnet runt. Enligt Looka går tjänsten från “09.00 – 21.00 GMT -5 (det är EST om du bor i Nordamerika) med de snabbaste responstiderna mellan 10:00 och 17:00.” Det är ett respektabelt 12-timmarsfönster. Så här gick det för mig:

Först frågade jag om det fanns ett sätt att se min faktura på själva webbplatsen. Ja, det finns det.

Looka Chat Support - skärmdump
Jag fick ett konserverat svar på mina första frågor

Sedan frågade jag vilka intellektuella och äganderätt du får för basplanen. Alla, som det visar sig:

Looka Chat Support - skärmdump
När jag ställde min andra fråga sa de att jag var tvungen att vänta till nästa dag och skickade mig länkar till artiklar. Det tog ett tag att få ett verkligt svar från en människa.

Sedan frågade jag om det fanns ett e-postmeddelande jag kunde använda för att kontakta dem. Jag gjorde misstaget att fråga efter att supportteamet hade stängt butiken och sedan hittade jag relevant information i kunskapsbasen. Hoppsan. Jag misstänker att de kommer att vara väldigt trevliga med det när de kommer tillbaka till mig.

Uppdatering: De kom aldrig tillbaka till mig, vilket är rättvist i det här fallet.

Looka support för livechatt - skärmdump

Varje fråga jag ställde under deras schema besvarades på mindre än fem minuter.
Sammantaget är prissättningen ganska prisvärd. Den grundläggande planen, som nämnts, får dig den ena PNG. Premium-planen ger dig ett gäng andra filformat, livslängd teknisk support och en miniatyr varumärkesguide med information om dina teckensnitt och färger. Enterprise-planen kommer med allt detta och tillägg till sociala medier och kit.

Om du väljer Looka Logo Maker, rekommenderar jag starkt att du får åtminstone Premium-planen för de extra filformaten och de skalbara formaten i synnerhet. Och nej, skalbara logotyper är inte bara för att skriva ut skyltar: de är också för 4K-video och de nyare iPhone-modellerna med sina darnade retina-skärmar.

(För de mindre tekniska, Retina-skärmarna behöver i princip bilder som är dubbelt så stora för att se bra ut, eftersom Apple vill att vi slösar bort all vår bandbredd.)

Hur som helst, Looka är inte dyrt. Om du väljer att gå med det kan du betala de låga priserna med:

 • American Express
 • Mastercard
 • visum
 • PayPal

Det finns inga gratis logotypprover och inga återbetalningar.

Användningsrättigheter

Okej, marknadsföringen på denna webbplats är lite knepig: Premium-planen annonserar “fullt ägande.” Men som nämndes av supportteamet, alla planer (till och med den grundläggande planen) ger dig full äganderätt för att använda logotypen du vill, inklusive kommersiella applikationer. Den här lilla luren är det enda skälet till att jag inte kan göra Lookas prissättning högre.

Hur matchar Looka upp till tävlingen?

Looka är ett pålitligt sätt att skapa snygga logotyper. Vad det saknar flexibilitet och fina anpassningsalternativ, det kompenserar med vackra standardkonstruktioner. Om du har en något stram budget och inte har mycket tid att röra dig med designen själv kan Looka vara ditt bästa val.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map