DesignCrowd Review – Betala inte förrän du har läst detta [2020]

DesignCrowd-overview1


Hämta dina budgetlogotyper här (kanske)

DesignCrowd, en gemenskapsbaserad designtjänst som lanserades 2008, har byggt en ganska respektabel gemenskap med över 700 000 designers. De är alla redo och väntar att skapa en logotyp åt dig. Men kommer de att göra den logotyp du behöver? Kommer de att göra det till ett pris du har råd? Kommer den snygga logotypen att göra ditt företag till nästa Amazon?

Svaret på den sista frågan är nej. Bara du kan göra det. För svar på de andra frågorna, fortsätt att läsa…

DesignCrowd gör allt: logotyper, visitkort, T-shirts, webbdesign, karaktärsdesign och till och med kuvertdesign. (Vi har ännu inte överskridit våra fysiska former, så traditionell post finns fortfarande.) Hela listan är massiv, så det är säkert att anta att DesignCrowd kan designa för dig nästan allt som inte är en skyskrapa-ritning … åtminstone inte en funktionell plan.

Webbplatsen stöder engelska, franska, spanska och tyska. DesignCrowds dokumentation nämner inte vilka språk som kan stöds i faktisk logotekst, men en kundtjänst sa att alla språk kunde stöds, och jag har sett logotyper som använder de kyrilliska och arabiska alfabeterna.

Alla paket är betalda paket, utan gratisprover. Lyckligtvis är allt ganska prisvärd (mer om det nedan).

Denna recension var en del av min strävan att designa en ny logotyp för Website Planet. Jag har personligen provat alla de mest populära logotypdesigntjänster att se var jag kunde få det mest attraktiva, professionella resultatet … och gissa vad? Efter att ha be alla på kontoret att rösta för sin favorit, logotypen jag fick från DesignCrowd var vinnaren! Det är nu vår nya logotyp för Website Planet. Kolla in det längst upp till vänster på sidan!

Kommer DesignCrowd att vara vinnaren för dig? Läs vidare för att ta reda på det.

DesignCrowd-features.jpg

Det finns allt du kan förvänta dig från en webbplats som kallas “DesignCrowd”

Men det är inte vad du eller jag skulle kalla “enkelt”. Jag är ledsen att säga detta, men det finns juridiska kontrakt som är bättre och enklare förklarade än DesignCrowds användargränssnitt. Ekonomi kan ge dig en enklare tid. Men inte matematik. Matematik är fortfarande min nemesis.

Hur som helst kan du posta ett “projekt” som kan tas på av designers som kan vara intresserade. Antalet designers som dyker upp beror på vilket designpaket du köper för ditt logoprojekt. Vi kommer att förklara arten av dessa projekt, eftersom DesignCrowds webbplats inte gör det (eller åtminstone inte gör det något bra jobb med att förklara).

Det första och billigaste paketet, också känt som ett ”One Designer Service Project”, körs i sju dagar, från designerval till logo-slutförande. Du kan låta DesignCrowd välja din designer för dig, eller du kan bläddra i urvalet av designers och bjuda in en. Detta är paketet vi använde för testning, och vi köpte tillägget “Top Designer” så att DesignCrowd skulle välja en högklassig designer för oss.

Det andra paketet är en “Mini-tävling.” Det finns en en-dagars inlämningsrunda för att få tre designers och en sju-dagars avslutningsrunda för att få dina revideringar. Detta projekt är endast tillgängligt för en pool av designers som har fått minst 2,5 stjärnor (av 5 stjärnor). Du kan inte bjuda in designers till projektet själv.

Det tredje, fjärde och femte paketet, som uppenbarligen är de dyraste, är de vanliga “tävlingarna.” Det finns en sju-dagars inlämningsrunda under vilken ett obegränsat antal designers kan ansöka och en sju-dagars finaliseringsrunda. Du kan också bjuda in egna designers som väljer att delta.

De regelbundna tävlingarna är öppna för alla designers och de är utformade för att främja konkurrens. Du kan köra opinionsundersökningar för att mäta populariteten för de inlagor du får, interagera med designers och generera surr runt ditt projekt, förutsatt att du inte har betalat för något av tillägget till sekretess (mer om det nedan).

Eftersom DesignCrowd har ett massivt community av frilansdesigners, kan du få en logotyp i stort sett alla möjliga stil. Nu beror antalet alternativ du måste välja helt på hur mycket du betalar. Andra saker som beror på din villighet att avstå med dina kontanter är:

 • Hur snabbt du får logotyper att välja mellan (den genomsnittliga tiden verkar vara några dagar)
 • Hur länge du kan hålla ett projekt öppet
 • Hur många revisioner kan du få
 • Hur många gånger säger dina föräldrar, “Är du säker på att det var värt alla de pengarna? Din kusin gör logotyper i MS Word. ”

Men vad får du egentligen till slut? Det här är leveranserna för alla logotyper du väljer:

 • 1 EPS-vektorfil, som kan skala till valfri storlek och öppnas med alla vektorprogram, som Inkscape (som är gratis)
 • 1 stor JPG-fil för användning i högkvalitativa dokument
 • 1 liten JPG-fil för användning på webben
 • 1 PNG-fil, för användning på webben
 • Den ursprungliga källfilen, som normalt är en AI (Adobe Illustrator) vektorfil. Även om detta också kan skalas till valfri storlek kräver det att du äger en app som Adobe Illustrator, vilket är mycket dyrt.

Om du vill lära dig mer om dina potentiella designers kan du kolla in deras historia, tidigare arbete och stjärnklassificering. Du kan till och med se hur mycket de har tjänat hittills på DesignCrowd-plattformen. Och du kan se all denna information på webbplatsen, även om du inte har startat ett projekt ännu.

DesignCrowd-funktioner1

DesignCrowd’s Community är dess största funktion

Liksom många onlineleverantörer förlitar DesignCrowd sitt samhälle för att göra allt verkligt arbete, skapa “produkten” och driva trafik till webbplatsen. Webbplatsen själv fungerar som en facilitator eller medelhavare, och nu finns det en riktigt massiv gemenskap med över 700 000 designers. Det är inte det största samhället där ute, men det är tillräckligt stort för att du troligen hittar en designer som kan tillgodose dina behov.

Du kan betala extra för (nästan) garanterad högre kvalitet

Eftersom DesignCrowd är en gemenskapsbaserad webbplats kommer vissa designers att vara bättre än andra. Jag har ännu inte hittat några formgivare som jag tycker är “dåliga”, men uppenbarligen kommer du inte att bli kär i varje logotyp du får.

Vissa logoprojekt är bara mer intressanta och / eller bättre betalande än andra, och de mer intressanta och / eller bättre betalande kommer säkert att locka bättre designers. Om du bjuder in en designer till ditt projekt direkt måste du vänta för att se vem som är intresserad av att arbeta för dig. Detta sätter några av de mindre, billigare projekten till en mindre nackdel, eftersom billigare projekt kanske inte ses som “värt någons tid.”

Det sätt DesignCrowd kompenserar för är att erbjuda ett “Top Designers” tillägg. Om du köper tillägget kommer plattformen att tilldela en högklassig designer till ditt “One Designer Service Project”, eller tre högklassiga designers till din “Contest” (mini eller vanlig). Du kan inte välja vilka designer som kommer att arbeta med dig, men beroende på deras priser kan det vara ett billigare alternativ än att anställa en designer direkt beroende på deras priser..

Du kan hålla dina projekt privata

DesignCrowd erbjuder ett antal extrafunktioner du kan lägga till i alla projekt om du är villig att betala extra. Ett av de trevliga tilläggena är att du kan dölja ditt projekt från sökmotorer, konkurrenter och andra klienter!

Du kan också skydda allt som är gjort för ditt projekt genom ett NDA-avtal (Non-Disclosure Agreement), som hindrar dina designers från att berätta för alla vad de arbetar med. Så om du vill hålla den nya logotypen en överraskning tills du är redo kan du få det att hända.

DesignCrowd håller designtävlingar bara för skojs skull

En gång i tiden körde en webbplats med namnet Worth1000.com fotomanipulationstävlingar bara för att det kunde. Webbplatsen är nu borta och samhället är en del av DesignCrowd. Lyckligtvis är tävlingarna fortfarande pågående, och de tjänar faktiskt ett dubbelt syfte.

För designers är de roliga! Formgivare kan få poäng på en global topplista och som inte gillar att skryta rättigheter?

För kunderna kan de vara ett utmärkt sätt att hitta designers som är fläckiga på Photoshop. Om det är ett krav för ditt projekt kan du överväga att kolla in tävlingarna (liksom de vanliga designerportföljerna).

Min erfarenhet av DesignCrowd

Som ni kommer ihåg är jag på jakt efter att testa det mest populära logotypdesigntjänster. Den bästa logotypen blir vår nya officiella logotyp för Website Planet. Men hej, inget tryck eller något.

När jag startade ett projekt på DesignCrowd blev processen lite enklare. Som jag nämnde tidigare fick vi det billigaste paketet, med ett tillägg som jag hoppades att skulle få oss en toppdesigner. Det tog ungefär en dag innan jag matchades med en designer med användarnamnet på ArtTank, även känt som Khent (inget efternamn anges).

Spoiler alert: Jag (platoniskt) älskar den här personen.

Khent var professionell, artig och snabb. Han hade väldigt lite tid att skapa något som såg bra ut för just denna webbplats, som du kanske kommer ihåg “Webbplanet.” Det är ett bra, minnesvärt namn, och jag (platoniskt) älskar de människor jag arbetar med, men namnet lämnar designers lite att arbeta med när det gäller visuella signaler..

Just sayin ‘, snälla skicka mig inte. Och förbered dig på massor av planet- och rymdbaserad bild i denna recension.

Alla saker som beaktas tycker jag att Khent gjorde mycket bra. Han sa “Hej” och fick sedan omedelbart arbeta med logotypkoncept baserat på den uppsats som jag hade gett. De tre första koncepten var lite grova runt kanterna, vilket kan förväntas:

DesignCrowd-features2

Jag gillade de första (övre vänstra) och tredje (nedre) koncepten som tillhandahölls. Den första ser dock inte så bra ut på små storlekar. Den tredje har också detta problem, men i mindre grad. Jag sa lika mycket till Khent, och han kom tillbaka med dessa förbättringar:

DesignCrowd-features3

Återigen blev jag förälskad i konceptet uppe till vänster och botten, eftersom de var definitiva förbättringar jämfört med originalen. Jag hade bara ett par dagar kvar för det här projektet, så jag sa till Khent detta:

”Okej, jag älskar koncept fyra och sex. Jag säger bara det här: Om du är stolt över dem, meddela mig och jag godkänner betalningen omedelbart / fattar mitt slutliga beslut. Om det finns några förbättringar du personligen vill göra, gå vidare. Jag väntar. Hur som helst, det har varit ett nöje att göra affärer med dig. ”

Normalt är detta inte ett affärsrörelse jag skulle rekommendera. Jag hade bråttom, men jag ville också se vad som skulle hända. Khent, som är den badass professionella han är, sa detta:

“Tryck inte på godkännande av betalning ännu, låt mig prova en till och se om jag kan tänka på något annat som smidigt passar företaget.”

Khent hade en enkel väg ut, men han ville ändå förbättra sitt arbete. Jag var fortfarande inte säker på vilken logotyp jag skulle välja, tills denna skönhet kom in:

DesignCrowd-features4

Titta, du kan säga att det är lite klisjé, och säkerligen har konceptet använts tidigare, antagligen någon gång på 90-talet. Men minimalismen sätter en ny twist på konceptet, och den övergripande exekveringen av denna logotyp är fantastisk. Det viktigaste är att det passar absolut vår webbplats tema. Med tanke på hur mycket tid (fem dagar) denna designer var tvungen att arbeta, skulle jag säga att han gjorde ett bra jobb.

Jag har mina problem med upplevelsen av att använda webbplatsen (mer om det nedan), men jag har inget annat än beröm för Khent. Tillägget “toppdesigner” var enligt min mening värt det för den jämna smidigheten att arbeta med någon som bryr sig om att skapa en bra logotyp.

Men de riktigt goda nyheterna är det denna logotyp vann omröstningen på vårt kontor, och det är nu vår nya officiella logotyp för Website Planet (du kan se det i all sin härlighet på varje sida på webbplatsen).

Betyder det att Designcrowd är den rätta lösningen för dig?

Tja, om du har budgeten och inte bryr dig att vänta lite på din logotyp, finns det en god chans att du hittar logotypen för dina drömmar på DesignCrowd.

Som sagt, om du är en SMB eller en frilansare, eller om du bara behöver en logotyp för personligt bruk, har du förmodligen bättre att anställa en designer på Fiverr. Priserna på webbplatsen börjar så lågt som $ 5, så du kan verkligen inte gå fel. Jag testade några olika designers och jag måste erkänna att jag blev positivt överraskad med resultaten. (Läs allt om mina erfarenheter med Fiverr.)

Om du gillar idén om en logotypdesigntävling, kan du alltid anställa flera designers på Fiverr och välja den logotyp du gillar mest. Med priser som börjar så lågt som $ 5 kommer detta alternativ troligen att vara billigare än att köra en tävling på DesignCrowd.
DesignCrowd-enkel att användning1

Det kan vara mycket, mycket lättare – Men det kan vara mycket värre, antar jag

DesignCrowd-användargränssnittet är som att navigera i ett gammalt kvarter efter att ha varit borta i tio år: Du har en allmän uppfattning om vart du vill åka och hur du kommer dit, men detaljerna är ibland oklara. Och av någon anledning finns knappar överallt, och alla försöker sälja dig något.

Det jag säger är att det verkligt massiva antalet alternativ ibland kan bli överväldigande och göra UI lite förvirrande. Vägen “framåt” är inte alltid uppenbar.

En sak som förvirrade mig är skillnaden mellan ett projekt och en tävling. (Återigen, webbplatsen förklarar inte det, och jag var tvungen att be kundsupport för att klargöra.) Om du fortfarande inte är säker på dessa villkor, låt mig klargöra: Projekt är paraplybegreppet, och ett projekt kan vara ett “Ett designer-serviceprojekt”, en “minitävling” eller en vanlig “tävling.”

Hjälpcentret kan också vara mer intuitivt. Råd till kunder och råd för designers hålls inte åtskilda. Jag hittade saker lättare genom Googling “DesignCrowd [mina valda sökord].”

Slutligen har webbplatsen inte uppdaterats korrekt. Flera sidor verkar till exempel erbjuda tjänster som faktiskt är föråldrade. På sidfoten finns det länkar till “Designbud”, “Designjobb” och “Designcradsourcing.” Ignorera dem. I hjälpcentret kallas ”Designjobb” ”Freelance Jobb.” Ignorera också de artiklarna.

Som sagt, när du väl har vant dig till webbplatsen (och gör en del Googling) kommer saker att börja falla på plats. Åtminstone är det inte så svårt som att vara en ny spelare i Warframe. (Om du inte är med på det videospel, ignorera bara den sista meningen … Det är en lång historia, som allt annat i Warframe.)

Här är några mycket bra poäng om UI:

Du kan spara dina projekt tills du är redo att betala och starta

Den här funktionen är tillräckligt viktig för att jag kommer att nämna den för alla logotypdesigntjänster som har den. Om alla logotypdesigntjänster har det, desto bättre. Att kunna komma tillbaka till ett projekt vid ett senare tillfälle – till exempel efter att du har fått de nödvändiga medlen, eller beslutat vad du verkligen vill eller slutligen skrivit en bra uppsats – är viktigt. Det kan spara dig mycket frustration.

Det är lätt att fortsätta arbeta med en designer du gillar

När du har en designer som arbetar på ett projekt åt dig, visar UI andra tjänster de erbjuder. Det är en liten funktion, men det hjälper om du vill använda samma designer för mer än ett projekt – vilket är ett enkelt sätt att hålla alla mönster ser konsekventa. Du hittar en länk genom att klicka på knappen “Hantera projekt” för projektet i fråga.

DesignCrowd-enkel att use2

Det finns en fin “Designer Finder”

Du kan bläddra bland designers efter de tjänster de erbjuder, deras plats, betyg, resultat eller projekt som vunnit. Det är ett ganska enkelt filtreringssystem, men det räcker för att hjälpa dig att till exempel hitta en designer i din tidszon med minst en fyra stjärnor. Om inget annat är det ett bra ställe att börja.

Trots enstaka förvirring är själva processen att starta ett projekt eller anställa en designer direkt tillräckligt enkel. Du leds igenom varje process steg för steg med praktiska tips för varje formulär du behöver fylla i.

Men inte alla designers görs lika, och om du inte har betalat extra för en “toppdesigner”, finns det en större chans att du inte kommer att blåsas bort av mönstren. Det verkar inte som om det finns en veterinärprocess för designers; samhället själv gör mycket av kvalitetskontrollen. Detta kan leda till missnöjda kunder ibland.

Du behöver inte registrera dig för ett konto för att bläddra bland tillgängliga designers, men du måste logga in för att registrera dig för att publicera ett en-till-ett-projekt eller en tävling. På tal om tävlingar är de också ganska enkla att köra. Du skickar bara en kort som du vanligtvis och väntar på inlämningar. Därifrån kan du köra enkäter för att se vilka logotypinlämningar som är mer populära, interagera med designers och mer.

När du bara är igång är det bäst att redan veta vad du vill ha. Designers erbjuder ganska snabba väntetider, allt taget i beaktande, och DesignCrowd förväntar dig att du också arbetar snabbt. Du har bara några dagar på dig att be om revisioner och välja den logotyp du vill ha.

DesignCrowd-Support1

Tja, supportrepresentanterna är ganska effektiva

Jag nämnde att DesignCrowds hjälpcenter kan vara lite förvirrande, och jag står vid det. Ändå är det bra att det finns en alls. Den har några grundläggande instruktioner för självstudier du behöver för att använda tjänsten.

Det finns naturligtvis också en FAQ. Det finns en blogg med några designcentrerade råd och allmänna nyheter. Informationen är … det är där, och en del av det är ganska generiskt.

Live supportalternativen är dock ganska bra. Jag försökte e-poststöd, telefonsupport och livechatt, och jag hade fantastiska erfarenheter med alla tre.

E-post

Jag frågade vilka användarrättigheter jag skulle få med min logotyp, och jag fick svar ganska sent på natten här i Mexico City. Det tog bara cirka 23 minuter. Nu är det förmodligen en vanlig fråga, så jag skulle inte bli förvånad om de hade ett kopierings- / klistermärkessvar redo att gå, men jag är okej med det. Supportrepresentanten berättade vad jag behövde veta.

DesignCrowd-support2

Telefon

Jag ringde DesignCrowds amerikanska nummer (det finns också nummer för Storbritannien, Australien, Brasilien, Kanada, Nya Zeeland och Singapore), och jag deltog snabbt och med lite krångel. Jag bad om en förklaring av avgifterna på min räkning, och min supportagent – jag tror från ett callcenter, men jag kan inte säga säkert – förklarade allt tydligt och tydligt.

Var alltid artig mot callcenter-människor. Det får saker att göra så mycket snabbare.

Live chat

Livechattrepresentanten svarade också snabbt. De verkar inte kunna berätta om du är inloggad, så du måste ge dem e-postmeddelandet du registrerade dig om du ställer en fråga som är specifik för dina egna projekt. Jag frågade dem hur många revisioner jag får, och de berättade för mig. Enkelt som det.

DesignCrowd-support3
Sammantaget är prisplanerna ganska anständiga, särskilt med tanke på den snabba vändningen. Specialdesignade logotyper från stora namngivare och byråer kan kosta tiotusentals dollar, ibland hundratusentals. DesignCrowds mest populära planer ber om en liten bråkdel av det, och du får gott om mönster inom några dagar.

Dina betalningsalternativ inkluderar Visa, Mastercard, American Express och PayPal.

I princip har alla planer samma funktioner, förutom att de dyrare planerna ger dig fler mönster och designers att välja mellan.

De två dyraste planerna ger dig också visitkort, och din projektlista kommer bokstavligen att markeras så att den sticker ut. Den dyraste planen kommer att innehålla ditt projekt före andra så att du kan få fler design snabbare.

DesignCrowd-pricing1

Ärligt talat är jag inte säker på om de dyraste planerna är värda pengarna. Om du vill välja 100-150 logoer att välja mellan, är alternativet där, men vem har den typen av tid ?! Det gör jag, men det är bredvid punkten.

När du köper din logotyp är det så. Du kanske kan övertyga din designer att ge dig en extra revision eller två om du är väldigt trevlig, men annars är det allt som finns för det.

Lyckligtvis finns det en pengar-tillbaka-garanti. Om du inte gillar någon av mönstren, be om dina pengar tillbaka inom 30 dagar, så får du tillbaka din projektbudget minus några avgifter.

Slutligen kan du få rabatter. De är lätta att missa, men jag kommer att se till att det inte händer. Längst ner på nästan vilken sida som helst av DesignCrowds webbplats, det finns ett avsnitt för “Populära sidor.” Klicka där på DesignCrowd-rabatt länk. Sedan se besparingsjackpoten.

Användningsrättigheter

Användningsrättigheterna är tillräckligt enkla: Du betalar, den är din. Det är ditt helt och villkorslöst. Använd din logotyp var och när du vill utan extra avgifter.

Kan inte riktigt argumentera med det.

Hur matchar DesignCrowd upp till tävlingen?

DesignCrowd är ett ganska bra alternativ, alla saker som beaktas. Den massiva gemenskapen innebär att det finns något för alla, men också att kvaliteten kommer att variera. Användargränssnittet kan ibland vara väldigt förvirrande, men du kan väl bestämma att de ganska rimliga priserna är värda det. Om du behöver mer än en logotyp, har DesignCrowd du täckt för nästan alla möjliga grafiska designbehov.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map