9 enkle trinn for å lage deg Wix-nettsted i 2018 (+ bilder)

Å leve i den digitale verden, ha et nettsted er nesten ikke omsettelig, spesielt hvis du ønsker å tiltrekke kunder til bedriften din. Hvis du er en nykommer i bygging av nettsteder og vil lage et enkelt nettsted for å vise frem virksomheten, ferdighetene eller ideene dine, er Wix et godt valg. Wix er en av de beste nettstedbyggerplattformene for både nybegynnere og profesjonelle nettstedbyggere. Her er vår enkle guide til å lage et grunnleggende nettsted ved hjelp av Wix nettstedbygger.


Trinn 1: Vet hva du vil

Før du hopper rett inn på Wix nettstedbygger, må du sette av litt tid til å brainstorme og tenke på hva du vil ha ut av nettstedet:

 • Hva er formålet med nettstedet mitt? Vil du at nettstedet ditt skal hjelpe deg med å selge, vise frem ferdighetene eller prestasjonene dine, øke bevisstheten om et bestemt problem eller gi en plattform for dine tanker og meninger? Målet med nettstedet ditt vil påvirke design, layout og innhold du inkluderer.
 • Hva er merkevaren min? Ingen virksomhet er for liten til å være et merke. Varemerket ditt inkluderer fargene du vil bruke, følelsene du vil at besøkende skal føle og typen tjeneste du gir kundene dine.
 • Hvem er mitt målmarked? Tenk på hvem din ideelle besøkende er, og utform deretter nettstedet ditt for å tiltrekke den imaginære personen. For eksempel vil et nettsted rettet mot tusenårsfeil ha en annen følelse enn den som er rettet mot baby boomers.

Ikke forhast deg med dette trinnet. Jo tydeligere du er hva du vil ha ut av nettstedet ditt, jo lettere vil det være å lage et vellykket nettsted når du kommer i gang.

Trinn 2: Opprett din Wix-konto

Når du vet hva du vil ha ut av nettstedet ditt, er det på tide å opprette en konto hos Wix. Du må dele den grunnleggende personlige informasjonen din og opprette et brukernavn og passord. Du kan komme i gang gratis, men for å få tilgang til de beste Wix-verktøyene, vil du oppgradere til en betalt plan. Hvis du allerede har begynt å designe nettstedet ditt på den gratis nettstedbyggeren, ikke bekymre deg – du vil ikke miste arbeidet ditt ved å oppgradere.

9 enkle trinn for å lage ditt Wix-nettsted i 2020 (+ bilder)

Wix tilbyr fem betalte planer med en rekke priser og tilhørende fordeler. Med mindre du bare trenger et veldig enkelt og lite nettsted, vil de to laveste planene sannsynligvis ikke gi deg nok båndbredde og lagring for dine behov. Vi anbefaler Ubegrenset plan siden 10 GB lagringsplass vanligvis er nok for de fleste småbedrifter, og den inkluderer ubegrenset båndbredde og alle nettstedsbygningsfunksjonene du trenger. Det eneste unntaket er hvis du trenger å drive en nettbutikk, i så fall bør du velge e-handelsplan eller oppgradere til VIP-planen for å få tilgang til en profesjonell nettstedanmeldelse og 10 gratis e-postkampanjer per måned.

Trinn 3: Bli kjent med Wix Editors

Når du er ferdig med å konfigurere kontoen din, er det på tide å velge fra ADI-editoren eller den vanlige Wix-redigereren.

ADI Editor

9 enkle trinn for å lage ditt Wix-nettsted i 2020 (+ bilder)

Wix ADI (Artificial Design Intelligence) -redaktøren stiller deg noen grunnleggende spørsmål om hvilken type nettsted du ønsker og dens formål, og oppretter deretter automatisk et nettsted for bedriften din. Du kan velge mellom de foreslåtte funksjonene, legge inn informasjon om virksomheten din og velge fargevalgpreferanser. ADI-editoren er en snarvei til et fungerende nettsted, og du kan finpusse nesten alt om det, men det er mye mer tilfredsstillende å bruke Wix-editoren selv og kontrollere hvert enkelt element på det nye nettstedet ditt.

Den vanlige Wix Editor

9 enkle trinn for å lage ditt Wix-nettsted i 2020 (+ bilder)

Hvis du velger den vanlige Wix-nettstedbyggeren, har du noen ekstra valg å gjøre. Når du starter byggherren, blir du bedt om å velge en nettkategori, for eksempel Fotografering, nettbutikk, restauranter og mat og arrangementer. Hver kategori er forhåndsinnstilt med maler som gjør det enkelt å presentere virksomheten din attraktivt, men du har fremdeles et komplett sett med alternativer for å endre hver eneste ting ved prototypesiden.

Når du har valgt en nettstedskategori, må du velge tema. Wix har hundrevis av temaer, men du kan begrense dem ved å bruke filtre og søkefunksjon. Du vil finne at når du kommer til denne delen, har Wix allerede anbefalt noen temaer basert på hvilke som er de mest populære og mest passende for bedriften din. Du kan endre temaet når du velger det, men du mister all informasjonen og endringene du allerede har gjort.

Trinn 4: Tilpass nettstedet ditt

Når du har opprettet den første nettstedsmalen, er det på tide å tilpasse den via redigerings sidefelt. Du kan endre bakgrunnen til et hvilket som helst aksjebilde etter eget valg, eller laste opp egne bilder og medier for å lage en tilpasset bakgrunn. Det er lurt å også laste opp tilpassede bilder slik at du kan bruke logoene og fotografiene dine på hele nettstedet.

9 enkle trinn for å lage ditt Wix-nettsted i 2020 (+ bilder)

Wix tilbyr ekstra elementer for deg å “dra og slippe” på de nye websidene. Disse inkluderer moduler som tekstbokser, fotogallerier, oppfordringsknapper, musikk, video og bilder, sosiale koblinger og rullegardinmenyer. Du kan til og med legge til premiumfunksjoner som bla gjennom parallax. Når du velger et element, vil du finne at Wix allerede har foreslått noen formatalternativer, men du kan også finpusse detaljer som farge, form, stil, plassering osv..

Hvis du trenger ekstra funksjoner, kan du legge dem til fra Wix-appmarkedet. Appmarkedet inkluderer både gratis og betalte funksjoner som dekker omtrent alle mulige behov, for eksempel en sikker utsjekking, et påmeldingsskjema, en live chat-widget og andre alternativer. Wix tilbyr også et raskt å legge til bookingselement, slik at du kan planlegge avtaler og bestillinger direkte gjennom nettstedet ditt.

Trinn 5: Velg et domenenavn

Når du oppretter det nye Wix-nettstedet ditt, vil du bli invitert til å velge et URL-domenenavn for det. Du kan velge hvilket som helst navn du vil ha (som ikke allerede er tatt), men på gratis- eller Connect Domain-planen vil navnet på nettstedet ditt lese www.wix.com/yourusname/yoursitename. Hvis du betaler for et nettsted med kombinasjons-, ubegrenset, e-handel eller VIP, vil du bli tilbudt et gratis tilpasset domenenavn som ikke begynner med wix.com. Sjansen er stor for at du uansett har Ubegrenset plan eller overhode hvis du driver en bedrift, men det er lurt å gjøre det bare for det tilpassede domenenavnet hvis du ikke allerede har gjort det. Å ha et tilpasset domenenavn gir virksomheten større troverdighet.

Den eneste ulempen med å få et tilpasset domenenavn gjennom Wix er at hvis du vil flytte nettstedet ditt til en annen vert og nettstedplattform i fremtiden, er det litt vanskelig. Du kan ikke være i stand til å ta ditt domenenavn med deg når du flytter nettstedet ditt og kan bli tvunget til å bo hos Wix lenger enn du ønsker. Du kan kjøpe et tilpasset domenenavn fra en tredjeparts domeneregistrator, slik at du har mer fleksibilitet over webhotellalternativene dine i fremtiden, og deretter integrerer det i Wix (som er mulig).

Trinn 6: Legg til en blogg

Når du legger til en blogg på nettstedet ditt, får du et sted å dele tanker og innsikt om virksomhetens bransje, og lar deg holde konstant tilførsel av nytt innhold og gir kundene og fansen et sted å komme for ny informasjon og oppdateringer. En blogg gir også muligheter til å bruke nøkkelord for å forbedre SEO-rangeringen din for din virksomhet.

Wix ‘nettstedsbygger inneholder en forhåndsinnstilt bloggmodul som lar deg legge til en blogg til ethvert nettsted. Du kan tilpasse fargevalg, layout og bilder på bloggen din like enkelt som resten av nettstedet. Hvis du er nervøs for å komme med nok innhold til bloggen din, kan du bruke et av Wix-bloggelementene for å integrere kommentarer fra Disqus og Facebook, eller hente materiale fra en RSS-feed.

Trinn 7: Sørg for at nettstedet ditt er mobil responsivt

9 enkle trinn for å lage ditt Wix-nettsted i 2020 (+ bilder)

I dagens mobilvennlige tidsalder er det like sannsynlig at potensielle kunder besøker nettstedet ditt fra smarttelefonen som fra stasjonær eller bærbar PC, så det er viktig å sørge for at nettstedet ditt er attraktivt og tilgjengelig for brukere av mobil- og nettbrett. Heldigvis gir Wix den unike muligheten til å designe nettstedet ditt for både stasjonære og mobile kunder. Når du har opprettet nettstedet ditt, kan du forhåndsvise det for mobil- og nettbrettvisninger før du setter det til å gå live og justere plasseringen og størrelsen på elementer deretter.

Trinn 8: Kontroller nettstedet ditt for brukervennlighet

Før nettstedet ditt starter, bør du også sørge for å sjekke det for brukervennlighet og enkel navigering. Det er lett å bli fanget opp i å planlegge vakre bilder og lage et estetisk hyggelig sted, men det er mye viktigere å ha et nettsted som er lett å navigere. Forsikre deg om at all teksten din er lett å lese, med en tydelig skrift som er stor nok og i en farge som er lett på øyet. Et tydelig webhierarki, uklare menyer og intuitiv navigering er langt viktigere enn de beste bildene eller videoene.

Et godt tips er å gå gjennom brukerreisen på nettstedet ditt for å sikre at kundene kan komme dit de trenger uten å få mye distraksjoner og spørsmål.

Trinn 9: SEO Optimaliser det

Wix nettstedbygger inneholder et komplett sett med SEO-verktøy som hjelper deg med å optimalisere nettstedet ditt for søkemotorer. Det er en god idé å utføre grunnleggende søkeordundersøkelser for bedriften din for å vite hvilke ord og uttrykk som blir søkt på oftest og kan inkludere dem i innholdet ditt. Wix gjør det enkelt å legge inn metakoder, metadata og alt-tekst for bilder, som alle blir verdsatt av søkemotorer.

Wix valg av redaktører, intuitivt grensesnitt og et enormt utvalg av moduler, apper og nettstedselementer gjør det enkelt for alle å bygge et grunnleggende nettsted med Wix selv uten erfaring med webdesign..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map