5 GRATIS verktøy for å spionere på konkurransen din (2020-listen)

Som en digital markedsfører er det viktig å vite hva konkurransen din er opp til på nettet. Det er slik du forblir konkurransedyktig, og sørg for at din egen markedsføring er like god, om ikke bedre.


Med de riktige verktøyene, kan du lære om konkurrentenes søkeordstrategi, forbedre innholdet og finne de beste koblingsmulighetene.

Det er bare ett problem. Mange av disse verktøyene er ganske kostbare. Hvis du bare bygger virksomheten din, har du kanskje ikke budsjettet for verktøyene med store navn. I tillegg kan noen av dem være veldig sammensatte. Hvis du har kort tid, trenger du et verktøy du kan bruke raskt.

Heldigvis finnes det gratis verktøy som gir deg nesten de samme funksjonene helt gratis, noe som betyr at du kan spionere på konkurransen din uten å sprenge budsjettet. Det vil ikke ta lang tid å få den informasjonen du trenger for å være sikker på at du vinner det konkurrerende spillet.

Hva vi ser etter i de beste konkurransedyktige forskningsverktøyene

Vi så på en rekke konkurrerende forskningsverktøy på nettet for å finne de som tilbød mest funksjonalitet. Noen av de viktigste kriteriene var:

 • Gratis: Vi så etter verktøy som er tilgjengelige gratis (eller i det minste har en gratis versjon) slik at du kan undersøke konkurransen din uten å måtte betale en krone.
 • Utdypende analyse: Du vil ha muligheten til å generere data om trafikk, nøkkelord, innhold og mer.
 • Brukervennlighet: Du må kunne få den informasjonen du trenger uten å måtte gå gjennom en bratt læringskurve.
 • Merkeovervåking og SEO-data: Verktøyet må hjelpe deg med å forstå hva som fungerer for konkurrentene.

# 1 Google-varsler – best for sporing av konkurrentnyheter

Et godt sted å begynne å spionere på konkurrentene dine, er å finne ut når de blir omtalt på nettet. Google Alerts er det perfekte verktøyet for dette.

google varsler

Hva du får

Siden dette verktøyet er fra Google, mestere av søk, kan du være ganske sikker på at det vil finne praktisk talt alle forekomster der konkurrentene dine blir nevnt. Det er flott for:

 • Overvåking av konkurrentenes merkenavn
 • Få informasjon om spesifikke produkter eller produktkategorier
 • Sporing nevner bestemte innholdsstoffer, som konkurrenters hjørnesteinsinnhold

Det er enkelt å bruke, med en enkelt skjerm der du velger alternativene. Du kan spesifisere hvor ofte du vil motta varsler (øyeblikkelig, daglig eller ukentlig) og hvor du vil søke etter omtaler (nyheter, blogger, nett og mer). Når du har opprettet varselet ditt, kjøres det automatisk, så det er en tidsbesparelse.

Den eneste ulempen med Google Alerts? Informasjonen er ikke spesielt organisert. Det kommer bare som en stor liste. Likevel er det enkelt og effektivt.

Nybegynner vennligJa
MerkeovervåkingJa
SEO-dataNei

Nr. 2 Sosial omtale – best for å søke på flere sosiale mediesider i sanntid

Fortsatt om sporing av omtaler, er Social Mention verdt å vurdere. Dette enkle verktøyet tilbyr søk i sanntid på sosiale medier på over 100 plattformer på sosiale medier.

5 GRATIS verktøy for å spionere på konkurransen din (2020-listen)

Hva du får

Med Social Mention kan du:

 • Skriv inn konkurrentens merkenavn, produktnavn eller nøkkelord og få et øyeblikksbilde av omtaler om sanntid
 • Søk på tvers av blogger, bokmerker, bilder og videoer
 • Finn spørsmålene folk stiller om konkurrentene dine

Hvis du søker etter alt, er det enkelt å segmentere funnene dine. Du kan også sortere resultater etter dato eller kilde for å finne de mest relevante resultatene for å informere om markedsføringsmetoden din.

En av Social Mements beste funksjoner er følelsesanalyse, og skur nevnelsene som skal vises:

 • Enten den generelle følelsen er positiv, negativ eller nøytral
 • Hvor mange individer nevner merkevaren

Sosiale nevnte grensesnitt kan føles litt datert. Når det er sagt, gir det en nyttig oversikt over hvordan folk føler om konkurrentene dine, og om deg.

Nybegynner vennligJa
MerkeovervåkingJa
SEO-dataNei

# 3 BuzzSumo – Best for analyse av innholdsmarkedsføring

Hvis konkurrentene dreper det med innhold, vil du vite hva som får mest oppmerksomhet, slik at du kan gjenskape suksessen. Det er her BuzzSumo kommer inn.

5 GRATIS verktøy for å spionere på konkurransen din (2020-listen)

Hva du får med gratisversjonen

Dette verktøyet hjelper deg:

 • Søk etter best mulig innhold på et bestemt domene det siste året
 • Finn populære emner
 • Få delingsstatistikk for Twitter, Facebook, Pinterest, Reddit og mer
 • Få data om innholdslengde, innholdstype og mer

Siden alt du trenger å gjøre er å skrive inn et nøkkelord eller en URL, er BuzzSumo latterlig enkel å bruke. Dette verktøyet vil hjelpe deg med å identifisere hvilke typer innhold som fungerer for konkurrentene dine, slik at du kan publisere enda bedre innhold for å tiltrekke publikumets oppmerksomhet.

Selv om du kan bruke verktøyet gratis, må du opprette en konto for å gjøre mer enn et visst antall søk. Dette begrenser deg også til de ti beste resultatene.

Hva får du hvis du betaler?

Hvis du oppgraderer til BuzzSumos Pro-plan, fjerner du begrensningen i antall søkeresultater og kan få mer informasjon om tilbakekoblinger. Du kan også se påvirkere som deler innhold og søker over lengre perioder, fra det siste døgnet til de siste fem årene.

Når bør du oppgradere?

Et godt tidspunkt å oppgradere til Pro-planen er når du tenker på å påvirke markedsføring. Å vite hvem som kobler til konkurrentenes innhold er et flott utgangspunkt for å lage din egen liste over påvirkere.

Nybegynner vennligJa
MerkeovervåkingJa, men trenger å oppgradere for fulle resultater
SEO-dataNei

# 4 OpenLinkProfiler – best for rask tilbakekoblingsanalyse

En av de viktige tingene å vite om konkurrentene dine er hvem som lenker til dem. Det er mange verktøy som tilbyr tilbakekoblingsanalyse, men disse har en tendens til å være dyre. Open Link Profiler er et flott gratis alternativ fra SEO Profiler, og det er enkelt å bruke også.

5 GRATIS verktøy for å spionere på konkurransen din (2020-listen)

Hva du får med gratisversjonen

I tillegg til å spore tilbakekoblinger til konkurrentens nettsted, kan du:

 • Se hvilke sider som har de mest unike koblingene
 • Se hvilke bransjer som knytter seg oftest til konkurrenten din
 • Identifiser koblingstypene (f.eks. Lenker fra blogger, e-bøker, intervjuer og anmeldelser)
 • Se den øverste ankerteksten som brukes av de inngående lenker

Dette gratis verktøyet har noen begrensninger i antall tilgjengelige resultater, og hvordan du kan se dem. For å se alle mistenkelige koblinger eller skrive ut en PDF-rapport for konkurranseanalysen din, må du registrere deg for en gratis SEOProfiler-konto.

Hva får du hvis du betaler?

Hvis du oppgraderer til en betalt SEOProfiler-konto, vil du kunne få data om 1500 søkeord daglig. Du vil også kunne kjøre flere prosjekter og få tilgang til merkevareovervåking, nøkkelordspion, domeneforskning og andre verktøy.

Når bør du oppgradere?

Med SEOProfiler er tiden for oppgradering når du trenger mer dyptgående konkurranseforskning. Oppgraderingen lar deg spore data for opptil ti nettsteder, noe som betyr at du kan få et flott øyeblikksbilde av hva som fungerer på tvers av din nisje.

Nybegynner vennligJa
MerkeovervåkingNei
SEO-dataJa

# 5 WordStreams gratis søkeordverktøy – best for SEO og betalte søkedata

Hvis du markedsfører virksomheten din, må du vite hvor konkurrentene oppnår suksess med nøkkelord for betaling per klikk-annonser og forbedring av søkemotoroptimalisering (SEO). WordStreams gratis søkeordverktøy hjelper til med det.

5 GRATIS verktøy for å spionere på konkurransen din (2020-listen)

Hva du får med gratisversjonen

Det er enkelt å bruke. Bare skriv inn en URL, så får du raskt en rapport med:

 • De ti beste forslagene til søkeord, inkludert nøkkelord med lang hale
 • Googles søkevolum etter nøkkelord
 • Muligheten til å filtrere etter bransje eller land

Skriv inn e-posten din, så får du enda mer informasjon gratis, inkludert:

 • Nøkkelord konkurranse nivå
 • Estimert pris per klikk
 • En komplett liste med hundrevis av nøkkelord

Du kan koble Google Ads-kontoen din for å få enda mer data. WordStream har også noen relaterte verktøy som du også kan bruke gratis, for eksempel det negative søkeordverktøyet og nøkkelordgrouperen. Det negative søkeordverktøyet forteller deg hvilke søkeord du skal ekskludere fra Google Ads-kampanjer, slik at du ikke kaster bort penger på ulønnsomme søkeord. Keyword Grouper-verktøyet klynger lignende nøkkelord, noe som gjør det enkelt for deg å bruke dem i innholdsmarkedsføring og søkemarkedsføring.

En begrensning av gratisverktøyet er at du ikke får anbefalinger for å hjelpe deg med annonsering på sosiale medier.

Hva får du hvis du betaler?

Pro-versjonen av WordStream er kostbar, selv når du betaler årlig, så det er absolutt en investering du vil tenke på. Det gir deg imidlertid tilgang til data for både Google og Bing, og til informasjon som er nyttig for sosiale og displayannonser. I tillegg tilbyr WordStream en “20 minutters arbeidsuke” tilnærming for å jobbe med annonsene dine.

Når bør du oppgradere?

Tiden for å oppgradere er når du er klar til å få søkeorddata for sosiale annonsekampanjer, og dra nytte av ytterligere rapportering om konkurrerende søkeordkampanjer. Den oppgraderte versjonen inkluderer også et ytelsesdashbord, nøkkelord for Bing-søkeannonsering og konverteringssporing.

Nybegynner vennligJa
MerkeovervåkingNei
SEO-dataJa

The Heavy Hitters of Competitive Research

Til nå har vi fokusert på verktøyene du kan bruke gratis, men det er noen få verktøy du må vurdere om du er klar til å betale for en premiumtjeneste.

SEMrush

Alt i ett verktøysett er ekstremt kraftig. Den tilbyr:

 • Domener og nøkkelordanalyse
 • Trafikkanalyse
 • Sporing av søkeposisjoner
 • Organisk søkeordforskning
 • Innholdsrevisjoner
 • Sporing av tilbakekobling
 • Og mye mer

Med SEMrush kan du gjøre mye mer enn å holde oversikt over konkurrentene. Du vil også kunne forbedre ytelsen til ditt eget nettsted, selv om det koster minst hundre dollar i måneden.

Den store fordelen med SEMrush er at du kan håndtere alt å gjøre med innholdsmarkedsføring, søkemarkedsføring og SEO på ett sted. Du overvåker og poster også sosiale profiler fra verktøyet, og bruker en SEO-sjekk på siden for å forbedre ditt eget innhold.

Du kan prøve SEMrush gratis med en syv-dagers prøveperiode (selv om du må oppgi faktureringsinformasjonen).

SimilarWeb

SimilarWeb er et konkurransedyktig analyse- og benchmarkingverktøy. Det hjelper deg:

 • Kikk inn i konkurrentenes online strategi ved å oppgi URL-adressen deres
 • Se trafikkanalyse og andre beregninger for konkurrenters nettsteder
 • Finn ut bransjetrender i din nisje
 • Se hva kundene vil ha og hvordan de samhandler med nettsteder før de når målene sine

SimilarWeb hjelper med konkurrerende forskning, SEO og innholdsstrategier, leadgenerering og identifisering av investorer.

Det er en gratis versjon av verktøyet, som du kan få som Chrome-utvidelse. Antallet resultater per beregning er imidlertid minimalt, kontra ubegrenset. Du vil også bare kunne få tilgang til noen måneder med data, i motsetning til år. Hvis du er interessert, men ikke er klar til å betale en stor månedlig avgift, kan du be om en live demo.

Ahrefs

Ahrefs er et annet konkurransedyktig forskningsverktøy. Med fokus på nøkkelord, lenker og innhold, er verktøyets beste funksjon størrelsen på databasen. For øyeblikket overvåker den 16 billioner inngående lenker, syv milliarder nøkkelordsetninger og en milliard innholdsstykker. Det er en pokker for mye, ikke sant?

Med Ahrefs kan du:

 • Undersøk flere domener og nettadresser
 • Spor nøkkelord
 • Identifiser innholdshull, som gir deg sjansen til å overgå konkurrentene
 • Utforsk trender
 • Bygg nøkkelordlister for annonser og innhold

Du må betale tusenvis hvert år for dette kraftige verktøyet. Imidlertid, hvis du vil ta en prøvekjøring – eller bare gjennomføre et raskt forskningsprosjekt – kan du gjøre en syv dager lang prøve for bare noen få dollar.

Hvilket konkurransedyktig forskningsverktøy bør du velge?

Med alle disse forskjellige funksjonene kan det være vanskelig å bestemme hvilket verktøy som er best for dine behov. Tabellen nedenfor hjelper deg med å sammenligne:

Best forGratis å bruke?Enestående funksjonAndre funksjoner
Google VarslerSpore konkurrentnyheterJaRapporter om enkel omtaleSporing av produkter, sporing av merkenavn, spesifisering av kilder som skal sjekkes
Sosial omtaleSanntidssøk på sosiale medierJaSentimentanalyseSporing av merke omtaler, se hvordan folk oppfatter merkevaren din, søker etter videoer og spørsmål
BuzzSumoAnalyse av innholdsmarkedsføringJa, men med begrensningerDelingsstatistikk på tvers av plattformerFinne populære emner, få innholdsmålinger, se hvem som deler innhold
Open Link ProfilerRask tilbakekoblingsanalyseJa, men med begrensningerBransjeprofiler for lenkerIdentifisere unike lenker, finne ankertekst, se hvilke kilder lenker kommer fra
WordStreams søkeordverktøySEO og betalte søkedataJa, men med begrensningerSøkeordmuligheterFinne søkeordforslag, se Google søkevolum, forbedre SEO og PPC ytelse

Til slutt vil det avhenge av hvilken type konkurransedyktige data som vil forbedre virksomheten din akkurat nå. Her er anbefalingene våre:

 • Hvis du vil ha et superenkelt merkeovervåkningsverktøy, kan du gå med Google Alerts
 • Hvis du fokuserer på å lage viralt innhold, bruker du Buzzsumo
 • Og hvis du vil ha søkeorddata for SEO og annonser, kan du bruke WordStreams gratis verktøy

Uansett hvilket verktøy du velger, vil du få verdifull informasjon som hjelper deg med å slå konkurransen på nettet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map