Svänghjul vs SiteGround – Vilket är bäst för WordPress? [2020]

Svänghjulet erbjuder endast hanterad WordPress-värd, medan SiteGround har ett bredare paket med värdtjänster. Även om du kan anta att en värd helt fokuserad på hanterad WordPress är det bästa valet, är det inte nödvändigtvis fallet, och jag ska berätta varför i den här recensionen.


Jag är en SiteGround-användare själv – och Jag har gjort massor av benarbeten när det gäller att undersöka förvaltad WordPress-värd, så jag har varit i den position du befinner dig i nu. Dessa två värdar har mycket olika tillvägagångssätt för säkerhet, iscensättning och samarbete som du behöver veta om innan du väljer ditt val.

Jag kan säga dig just nu att du inte nödvändigtvis behöver alla de extra tillägg som SiteGround har att erbjuda, men ibland kan du veta att din värd har allt täckt kan du få det förtroende du behöver för att registrera dig på lång sikt.

Klicka här för att se SiteGround bästa planer, eller läs vidare för att titta närmare på skillnaderna mellan dessa två värdar.

Plans & Prissättning

SiteGrunds prisvärda priser slår svänghjulets prislapp

SiteGround och Flywheel har båda några fastställda prisplaner, och båda erbjuder också anpassade priser för kunder som behöver en skräddarsydd lösning.

På Flywheel ser du paket riktade till företag på fristående nivå, frilansare och byråer. På SiteGround märks planer på liknande sätt: en startplan, en “GrowBig” -plan som är mer anpassad för distribution av flera webbplatser och en “GoGeek” -plan som låser upp alla funktioner.

Prissättningen är dock inte i linje mellan de två; SiteGrords värdpaket är betydligt billigare, vilket gör dem attraktiva för WordPress-entusiaster med en budget.

Att betala mer för hanterad WordPress-värd på Flywheel ger dig ökade resurser och en högre besökargräns på varje plannivå. Du kommer också att märka det Svänghjulet begränsar bandbredden, men SiteGround gör det inte. Även om det inte betyder att SiteGround tillåter dig att köra en nedladdningssida för bandbredd-hogging, kommer du att begränsas av dess acceptabla användningspolicy snarare än en fast cap vid överföring. Bandbredd kan vara ganska svår att uppskatta, särskilt om du bara börjar med WordPress, så bristen på ett hårt lock ger dig lite andningsutrymme.

Svänghjulets erbjudande är helt annorlunda när du börjar titta på funktioner, men enbart med prissättning och planer finns det en enorm besparing med SiteGround.

Och vinnaren är: Siteground. Medan du inte får så mycket diskutrymme med vissa planer, får du flexibilitet tack vare dess mindre strikta bandbreddspolitik jämfört med svänghjulet.

För att lära dig mer om vad du får, läs vår fullständig granskning av SiteGround.

Funktioner

Svänghjulet har en anpassad kontrollpanel – SiteGround skurar cPanel

Hanterad WordPress-värd är utformad för att göra WordPress så problemfri som möjligt och funktionerna bakom kulisserna är viktiga. Svänghjulet och SiteGround är helt annorlunda vad de paketerar sin WordPress-värd.

Svänghjulet har utvecklat sin egen kontrollpanel och säger stolt att det inte litar på cPanel. Dess kontrollpanel har några anpassade funktioner, till exempel samarbetsverktyg som är unika för dess plattform.

Skärmen för skapandet av svänghjulssidanSkärmen för skapandet av svänghjulssidan

SiteGround har också samarbetsverktyg, och det gör att du kan skicka en webbplats och rekommendera ett SiteGround-värdpaket samtidigt. Det är inte riktigt detsamma som Flywheels funktion för att skicka webbplatser till kunder eftersom du inte behåller hanteringen av kontot.

SiteGround använder cPanel som bas, men flyttar för närvarande kunder till en ny kontrollpanel som heter SiteTools. Båda metoderna är giltiga, men tänk på det du kanske missar cPanel om du är van vid det. SiteGround ger inga kunder möjlighet att behålla cPanel när SiteTools har rullats ut.

SiteTools, SiteGrunds nya cPanel-ersättareSiteTools, SiteGrunds nya cPanel-ersättare

Det finns en annan viktig skillnad: hur svänghjulet och SiteGround ger scenmiljöer. En scenmiljö låter dig skapa en kopia av din webbplats innan du gör ändringar, så att du enkelt kan rulla ut den nya versionen utan att påverka din live-webbplats.

SiteGrounds iscensättning är mer begränsad; till exempel måste du ha en viss mängd diskutrymme för att använda iscensättning, och antalet operationer per dag är begränsat. Svänghjulets iscensättningsmiljö är mer flexibel, utan lock eller kontroller. Om du har många människor som driver ut förändringar på klientsajter under en arbetsvecka, kommer du troligtvis att Flywheels strategi skapar mindre friktion.

Med svänghjulet kan du också utveckla trådramar, som det kallas Blueprints, och du kan klona webbplatser när du behöver göra stora förändringar. På baksidan kan dina utvecklare föredra att ha tillgång till cPanel och göra saker som de brukade.

E-posthotell är en annan viktig faktor. Svänghjulet är inte värd för e-post alls. Så om du behöver affärsmail som är bunden till din domän måste du använda en separat leverantör. SiteGround låter dig skapa obegränsade e-postkonton på din domän.

Låt oss slutligen titta på säkerhetskopior. Svänghjulet tar automatiskt dagliga stillbilder och du kan lägga till dina egna när du behöver. SiteGround tar också snapshots dagligen med en rullande gräns på 30 per webbplats. Säkerhetskopior på begäran finns tillgängliga på SiteGround, men om du har den billigaste hanterade WordPress-planen finns det en extra avgift.

Och vinnaren är: Svänghjul. Svänghjulet kantar det bara över SiteGround genom att ha färre gränser och bättre sätt att dela uppgifter mellan ett team. Men kom ihåg att det inte är värd för din e-post, och det kan vara tillräckligt för att svänga dig tillbaka till SiteGround.

Prestanda

Svänghjulets CDN är imponerande, men Siteground lovar bättre upptid

Hanterad WordPress-värd är alltid optimerad för snabbhet, men Optimering utöver grunderna kan raka sekunder på din webbplats laddningstid. Caching, CDN och datacenterplats spelar alla en roll.

Först upp, cachning är tillgänglig på båda värdarna. Svänghjulet har sin egen automatiska cache, FlyCache; För att aktivera Siteground-caching måste du installera och aktivera dess WordPress-plugin.

Båda webbplatserna erbjuder integration med innehållsleveransnätverk (CDN: er). Svänghjulet har ett eget CDN som heter Fastly, som integreras med FlyCache. SiteGround ansluts till Cloudflare. Antagligen kommer antingen att göra jobbet helt fint; Cloudflare är mer känd, men snabbt kantar den med hemsidans cache och en del dunkla, men avancerade funktioner.

En översikt över Flywheels CDN, snabbtEn översikt över Flywheels CDN, snabbt

SiteGround har fem datacenter i fyra länder, medan Flywheel har fem i fem länder. Det är ganska nära matchat. SiteGround ger lite information om sina datacenter, men det är ganska generiskt. Det slår dock Flywheel, som ger grova platser utan ytterligare detaljer alls om vem som äger dem eller vilken typ av fysisk säkerhet som finns på plats.

Slutligen kan vi titta på drifttidsgarantin för att få fler ledtrådar. Svänghjulet lovar 99,9% drifttid för hanterade värdkunder, vilket är förvånansvärt konservativt med tanke på det förtroende det har i sin användning av Google Cloud. SiteGround lovar 99.99% drifttid. Med andra ord, Flywheel tillåter cirka 43 minuters driftstopp på en månad innan garantin startar, medan SiteGround tillåter mindre än fem minuter.

När jag pratade med Flywheels supportavdelning sa de att dess historiska drifttid är mellan 99,96% och 99,99%, men personen jag pratade med kunde inte ge mig en uppdelning månad för månad. SiteGround riktade mig mot min egen driftstid och vägrade att ge mig en siffra för företaget som helhet.

I praktiken garanterar drifttid bara någon roll om du måste göra anspråk på dem. Men SiteGround verkar mer säker på sin driftstid än svänghjulet.

Och vinnaren är: Siteground. Jag förväntar mig hög drifttid för hanterade WordPress-planer och SiteGround anpassar sig till den förväntningen. Flywheels egna CDN är imponerande på de avancerade funktionerna, men Cloudflare räcker för de flesta företagswebbplatser.

säkerhet

Svänghjulet tar bort skadlig programvara gratis – SiteGround ger mer kontroll

Alla webbplatser är sårbara för hack, virus och exploatering. När du överväger säkerhet måste du titta på de skyddsåtgärder som erbjuds av värden, liksom de verktyg de har för att sätta saker rätt.

Båda svänghjulet & SiteGround håller WordPress och dess plugins automatiskt uppdaterade utan att du behöver logga in och hantera det själv. Gamla versioner av plugins kan ha säkerhetshål, precis som gammal programvara. Och det är i värdens intresse att hålla sina servrar säkra, precis som i din.

Båda värdarna erbjuder också 2FA, vilket är valfritt. 2FA, eller tvåfaktorautentisering, kräver ett lösenord och en automatiskt genererad säkerhetskod vid inloggningen.

Svänghjulet kommer att rensa upp skadlig programvara gratis. Om du någonsin har slösat bort flera dagar på att försöka rädda en hackad webbplats kommer du att förstå hur värdefull detta är. SiteGround erbjuder en årlig plan för sanering av skadlig programvara, som du måste betala för ovanpå din värdavgift.

SiteGrunds automatiska uppdateringar är valfria, så du kan hoppa över en version av WordPress om du föredrar att vänta tills det har visat sig vara felfritt. Det skärmar också för problem på brandväggsnivå och lägger till regler för att förhindra attacker när exploater blir kända inom WordPress community.

Utöver det kommer du att vara mer beroende av plugins för att lägga till saker som tvåfaktorautentisering på din webbplats. Men det innebär att du har mer synlighet över din webbplats säkerhet eftersom du kan se vad dina plugins gör, medan värdens egna system vanligtvis är avstängda. Detta ger dig också kontroll. Du kan till exempel använda de säkerhetsplugins som du redan har betalat för, om du föredrar det, eller blanda olika plugins på olika webbplatser.

Och vinnaren är: Siteground. Båda värdarna har god säkerhet på plats, och din webbplats kommer troligen att vara säker på båda värdplattformarna. Efter att ha varit på affärsslutet med ett enormt hack, minns jag smärtan och kostnaden för att behöva hantera skadlig programvara, men andra svänghjulsfunktioner (se hela listan i vår djupgående svänghjulgranskning) kan replikeras med plugins till minimal kostnad.

Stöd

SiteGrounds telefonsupport slår svänghjulets chatt- / biljettjänst

Varje utsmyckad funktion försvinner av betydelse om din webbplats faller över, och det är därför support är i slutändan den mest avgörande överväganden i hosting.

Förutom hjälpmaterial på nätet måste du försöka utvärdera hur lätt det är att få hjälp när du är under press för att fixa ett fel.

Svänghjulet har ett e-bibliotek och en ganska liten kunskapsbas med en handfull artiklar om varje ämne. Dess hjälpområde får dig bekant med funktioner, men kommer inte nödvändigtvis att ge några svar på allvarligare problem med din webbplats.

SiteGrands hjälpsystem är å andra sidan massivt. Det har mer än 4500 artiklar som täcker alla frågor du kanske tänker på om värdfunktioner och problem. beviljats; SiteGrounds servicekatalog är bredare än svänghjulets. Men när ett otydligt problem dyker upp, är det tydligt att SiteGround mer sannolikt har täckt det.

Support erbjuds dygnet runt, 365 dagar om året, både på SiteGround och på svänghjulet. Svänghjulet erbjuder support via biljett eller livechatt, men inte via telefon. SiteGround erbjuder chatt-, biljett- och telefonsupport via ett lokalt telefonnummer för att minska sannolikheten för avgifter för långdistanssamtal.

Jag testade ut responstiderna vid båda värdarna klockan 17:00, vilket är klockan 12 i NYC och klockan 9 på USA: s västkust. Jag frågade båda värdarna om deras historiska drifttidssiffror. På SiteGround var jag tvungen att logga in för att använda livechatt, medan Flywheel-supporten var tillgänglig för mig som anonym besökare. Flywheels supportteam svarade på biljetten inom en minut.

Skärmdump av Flywheels livechatsupport

SiteGround rapporterade en väntetid på 11 minuter, men svarade på cirka 8 minuter. De kunde se mitt konto och domäner direkt, vilket potentiellt skulle ha sparat lite tid om problemet var komplicerat.

Skärmdump av SiteGrunds supportskärm

Båda responstiderna ligger väl inom acceptabla gränser och båda deltagarna i livechatt var hjälpsamma och vänliga.

Och vinnaren är: Siteground. Det är inte nödvändigtvis ett “Superbowl” -namn – men det har investerat i sin hjälp och stöd genom åren och det visar. När jag har behövt hjälp i en hast, har den levt upp till de utlovade tidsramarna.

SiteGround vs svänghjul: Vilket är rätt för dig?

SiteGround och svänghjul erbjuder båda paket med WordPress-värdhantering med god kvalitet. Men efter att vi borrat ner i detalj kan vi se tydliga skillnader i hur WordPress-värd är förpackat.

Det finns också skillnader i hur varje värd säkrar sina kunders webbplatser, och de starka samarbetsfunktionerna i svänghjulet kan svänga dig på det sättet om du behöver behålla en viss kontroll.

Om du har pengar, och du litar hårt på samarbetsverktyg för att betjäna ett stort antal kunder, för att få alla dina värd, fakturering, utveckling och administration till Svänghjul kunde vara meningsfullt. Men om du bara tittar på köpbeslutet när det gäller valuta för pengarna på den hanterade WordPress-marknaden, Siteground är det bästa valet för dig.

SitegroundSvänghjul
Plans & PrissättningLägre priser och ett generöst bandbreddstilläggHögre prissättning med mer diskutrymme
FunktionerSceneringsfunktionen är mer restriktivHelt integrerad kontrollpanel ger mer funktionalitet – men ingen e-posthotell.
PrestandaCloudflare-integration och 99,99% drifttid-löfte som passar praktiskt taget varje användningsfallHar sitt eget CDN med avancerade funktioner, men drifttid lovar inte lika generöst
säkerhetGrundläggande säkerhet täckt, och du kan hoppa över en version av WordPress tills dess bevisatGratis rengöring av skadlig programvara är lockande, men inget sätt att hantera din egen säkerhet
StödTelefonstöd tillgängligt tillsammans med chatt och biljettInget telefonsupport, men bra chatt-svarstid vid testning
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map