Hur man skriver de bästa övergivna vagnsmeddelandena

Du är trött på att få så många potentiella kunder att komma så långt som att lägga till artiklar i sin kundvagn, bara för att släppa och överge din webbplats för alltid, så att du inte får något annat än förlorade intäkter.


När du skickar ett övergivet e-postmeddelande, är den svåra delen att skriva en som faktiskt fungerar. Om din e-postkopia är medioker riskerar du att förlora dina kunder för gott.

Med så många olika taktiker att välja mellan kan det vara svårt att bestämma var man ska börja. Frukta inte! Jag är här för att göra ditt liv enklare och berätta hur du skriver den bästa övergivna vagnen via e-post förvandla potentiella kunder till riktiga kunder och låt dem komma tillbaka för mer.

Underskatt inte kraften i ämnesraden

Om du inte har en fantastisk ämnesrad, kommer ingen någonsin att se kroppen på din e-post – oavsett hur lika fantastisk det kan vara. Du behöver inte vara ett kreativt geni. Du behöver bara känna ditt varumärke, känna din publik och tänka på vad som skulle få dina läsare att öppna din e-post.

Brainstorm olika typer av ämnesrader. Skydda dig inte från att vara kreativ, men du kanske tycker att en rak ämnesraden som “Du har saker som väntar i din vagn” fungerar bättre än en mer charmig “Vart ska du åka? Vi är ensamma. ”

Alternativt kan du välja en mer spännande ämnesrad som “Vi har en överraskning för dig!” Gnista intresse med en mystisk ämnesrad som får dina kunder att öppna din e-post för att ta reda på vad du pratar om.

Att ställa en fråga i ämnesraden kan också hjälpa, eftersom det skapar en känsla av fram och tillbaka interaktion mellan dig och dina kunder. Till exempel “Kan vi hjälpa?” eller “Varför lämnade du oss?” är trevliga alternativ.

Testa olika stilar är ett bra sätt att veta vilken typ av ämnesrad som ska användas. Lyckligtvis de flesta Leverantörer av e-postmarknadsföringstjänster gör att du enkelt kan utföra A / B-test. Constant Contact erbjuder till exempel ett verktyg som specifikt testar ämnesrader och sedan automatiskt skickar e-postmeddelandet med den vinnande raden till din målgrupp:

How-to-Write-the-bäst Övergiven-Cart-e-post-image1

Vill du lära dig mer om Constant Contact?

Behåll ett konsekvent varumärkesröst

För att hjälpa dina kunder att lätt känna igen och komma ihåg ditt varumärke, håll ditt varumärkes röst konsekvent. Det kommer att förvirra människor om ett e-postmeddelande de får från dig inte stämmer med intrycket de fick när de besökte din webbplats. Ett övergivet e-postmeddelande kan vara automatiskt, men det bör fortfarande ha personlighet – oavsett varumärkes unika personlighet kan vara.

Kunder som får ett övergivet e-postmeddelande från dig har redan anslutit sig till ditt märke på någon nivå. Att hålla sig till den ton de känner till kommer att stärka anslutningen de känner till ditt varumärke.

Till exempel, om din hemsida säger “Våra katttröjor är kattens myow”, kommer dina kunder att slängas om din övergivna vagns-e-post skrivs på ett mer avlägset, professionellt sätt. För att behålla din lätta, lättillgängliga, kattvänliga ton, kanske du vill börja med något som “Hej, kattälskare! Kom tillbaka och skaffa din kattunge den prickiga gåvan. ”

Detta gäller också design. Justera grafik och typsnitt med ditt märke; e-postmeddelandet ska tala samma grafiska språk som din webbplats. För att hjälpa dig har en e-postmarknadsföringstjänstleverantör som AWeber hundratals vackra mallar du kan välja mellan och anpassa med en dra-och-släpp-redigerare. Att hitta en design som matchar ditt märke borde vara enkelt.

Om du är intresserad av att lära dig mer om plattformen kan våra experter hjälpa till.

Tala din målgrupps språk

Om du vill kommunicera effektivt måste du veta vem du kommunicerar med. Gör undersökningar och marknadsundersökningar för att lära dig mer om dina kunder. Var kommer de ifrån? Vad är deras yrke? Vad är viktigt för dem?

När du kommunicerar hur ditt varumärke kan hjälpa dina kunder, använd deras språk så att du verkligen kan komma igenom dem. Om du visar din publik som du förstår vem de är kommer det att göra det mer troligt att de vill fortsätta interagera med ditt varumärke. De kommer att vara ett steg närmare att klicka på den dyra kassan.

Om din kundbas till stor del består av millennials, använd till exempel lustiga GIF eller virala mem för att visa att du förstår dem. Catering till en tusentals publik har sina egna regler.

Skapa en känsla av brådskande

Din övergivna e-postmeddelande bör få kunder att känna att om de inte köper den produkt de lämnade kvar i sin kundvagn vid en viss tid, kommer de att missa och någon annan lycklig person får den istället.

Linjer som “6 andra personer tittar på ditt föremål”, “Räcka upp fluga swatter innan det surrar bort” eller “Sale slutar om 48 timmar!” fungerar bra. Visa dina kunder att det får konsekvenser för att de tar sin söta tid.

Locka dina kunder med en extra stimulans

Att lägga till ett extra incitament för dina kunder att slutföra köpet hjälper alltid snart. Det är svårt för människor att motstå ett “Special, tidsbjudande!” när det gäller produkter som redan har fått intresse. Du kan ställa in automatiserade kupongkoder som går ut efter en viss tid för att hjälpa till att försegla affären.

Visa dem vad de saknar

Dina kunder har lagt till artiklar i sina vagnar av en anledning. Påminn dem om de specifika produkterna de övergav, och vad de kan vinna på att köpa dem.

Till exempel, om en kund lämnade en daglig planerare i sin kundvagn, kan din e-postkopia säga något som “Glömt en annan möte? Du behöver en planerare. ” Detta skulle påminna kunden varför de tittade på den planeraren och vad som äger planeraren kan hjälpa dem att uppnå (ett mer organiserat schema och ett sätt att komma ihåg viktiga möten).

Det är också en bra idé att ta med bilder och namn på föremål som dina kunder övergav för att hjälpa dem att lätt komma ihåg vilka produkter de var intresserade av.

Bli personlig

Att behandla dina kunder som riktiga människor är ett bra sätt att skapa en anslutning. I allmänhet, lägga till en personlig touch skapar ett band mellan kund och varumärke, vilket gör det mer troligt att dina kunder kommer att uppskatta din e-post och faktiskt slutföra sina köp.

För det mesta är ett bra sätt att uppnå detta genom att adressera dina kunder med förnamn. De kommer sannolikt att öppna och uppskatta din e-post och kanske faktiskt klicka på knappen “Slutför ditt köp”.

Men var noga med att ta hänsyn till ditt varumärke och din publik och se om att vara avslappnad och vänligt fungerar för dig. Om du till exempel säljer en produkt som grädde till fotsvamp, kanske du vill undvika att använda namn så att du inte generar dina kunder.

Om inkludering av förnamn inte är rätt för ditt företag kan du fortfarande visa dina kunder att du tycker om dem som riktiga människor och bryr sig om dem. Till exempel kan du berätta för kunderna att du är där för dem om de behöver hjälp. Ange sedan relevant kontaktinformation för kundsupport.

Du kan också fråga dina kunder vad som gick fel under deras shoppingupplevelse. Var dock inte aggressiv; fråga bara försiktigt varför de övergav sin vagn. På så sätt kommer de åtminstone att se att det betyder något för dig. Du kanske till och med överväger att ta med en enkätlänk i din e-post, som de kan fylla i för att hjälpa dig förstå varför de lämnade.

Håll det enkelt

När dina kunder öppnar din övergivna kundvagnsmail, gör de troligen flera andra saker samtidigt. De kunde lyssna på musik, smutta på kaffe, bläddra igenom Facebook och försöka ställa in Netflix i bakgrunden!

Du måste komma till dem genom att göra din e-post så tydlig och enkel som möjligt.

Se till att det finns länkar på flera olika platser i din e-post. Beroende på hur din e-post ser ut, kan det betyda en klickbar övre bannerbild, klickbara produktfoton och en knapp längst ner. Länkarna bör leda kunder direkt till kundvagnen så att de inte behöver vidta extra åtgärder för att slutföra sina köp.

Din handlingsfråga (CTA) bör visas både längst upp och längst ner i din e-post och CTA-knappens kopia ska vara kristallklar, både vad gäller kopia och design.

Gör CTA-knappen tillräckligt stor så att den sticker ut, särskilt för de många kunder som inte vill läsa hela din e-post och föredrar att rulla direkt till punkten. Dessutom gör det klart vilka åtgärder de bör vidta. ”RETURN TO CART” eller ”KÖP DETTA” är fantastiska, otvetydiga exempel på CTA.

För att utforma en enkel men professionellt utseende e-post kan leverantörer av e-posttjänster också hjälpa. Benchmark erbjuder till exempel en användarvänlig redigerare som låter dig dra och släppa bilder och innehållsblock till din e-post och flytta dem som du vill. Du behöver inte vara en expertkoder för att skapa en attraktiv e-post.

How-to-Write-the-bäst Övergiven-Cart-e-post-image2

Vad du ska lära dig mer om Benchmark?

Få skrivning och börja timing

Du har nu allt du behöver för att skriva den bästa övergivna vagnen via e-post som förvandlar de tveksamma shopparna till betalande kunder.

Men en enda e-postadress kanske inte räcker. Du kommer antagligen att behöva skicka mer än ett. Hur många? Det magiska antalet är vanligtvis tre.

Skicka det första e-postmeddelandet antingen direkt eller inom en timme efter att kunderna har övergett sina vagnar, det andra ungefär 24 timmar senare, och det tredje senast 72 timmar efter att kunden har övergivits. Här är några fantastiska automatiseringsverktyg för e-postmarknadsföring.

Dessutom måste du noggrant strategisera vid exakta tidpunkter för att skicka dina e-postmeddelanden. Lyckligtvis erbjuder vissa e-posttjänstleverantörer, som GetResponse, verktyg för tidsinställda meddelanden, vilket säkerställer att folk får dina övergivna kundvagnsmeddelanden när de troligen kommer att öppna dem.

Våra experter har mer information om GetResponse kraftfulla funktioner.

En undersökning utförd av SaleCycle fann att 87% av de som lämnar vagnen skulle vara öppna för att gå tillbaka och göra köpet. Det är upp till dig att använda våra tips för att generera övergivna vagnsmeddelanden som driver dessa användare tillbaka till sina vagnar.

Önskar dig många glada konverteringar!

källor:

http://www.salecycle.com/Features/Cart-Abandonment-Emails
https://www.barilliance.com/cart-abandonment-emails

Bildkrediter:

https://www.constantcontact.com/global/features/a-b-testing
https://www.benchmarkemail.com/features/emaildesigner

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map