Hur du läser Sendibles analys och förbättra din sociala mediestrategi

Sendible har verkat med sociala medier automatisering i cirka tio år. Överförbara recensioner betygsätter verktyget som ett av de bästa verktygen för sociala medier, särskilt för byråer och team.


Folk älskar Sendible på grund av dess fantastiska användargränssnitt, flera klientpaneler och enkel hantering av sociala medier. Även om den inte har en gratis plan, är dess Starterplan överkomligt för småföretag och frilansare.

I den här recensionen kommer vi att titta på sociala medieanalyser och rapportering tillgängliga i Sendibles traktionsplan. Om du vill lära dig mer om Sendibles många andra funktioner, kolla in våra fullständiga Skicklig recension.

Översikt över Analytics tillgängligt i Sendible

För de flesta företag räcker det inte att ha en Facebook-schemaläggare eller hashtag-tracker – du behöver också data om vad det betyder. Sendbar ansluter till:

 • Facebook-sidor, grupper och annonser
 • Twitter
 • Instagram-affärsprofiler
 • LinkedIn-sidor
 • Google My Business
 • Youtube
 • Pinterest

Det har också flera integrationer med bloggprogramvara och inkluderar en integration för Google Analytics.

Du kan se rapporter från alla dina anslutna konton i rapportsubben. Allt du behöver göra är Klicka på en knapp för att komma åt den rapport du vill ha.

Så här läser du Sendible Analytics och förbättrar din sociala medias strategi-image1

Om du ännu inte har lagt till det relevanta kontot till Sendible uppmanas du att göra det. Det är en snabb och enkel process. Sedan måste du vanligtvis vänta ett tag tills rapporten ska fyllas. Efter det uppdateras det automatiskt eller så kan du uppdatera det manuellt.

Detta fungerade bra för det mesta. Twitter- och Facebook-rapporter fylls riktigt snabbt. Men det är en besvikelse det finns ingen rapportering om LinkedIn personliga profiler.

För varje plattform kan du få information om:

 • Publikstillväxt
 • intryck
 • Engagemang
 • Demografi

Så här läser du Sendible Analytics och förbättrar din sociala medias strategi-image2

Jag tyckte att Sendibles Facebook-data var lättare att förstå än Facebooks egna insikter i appen, vilket kan ta lite tid och ansträngning.

Statistik varierar beroende på plattform. Till exempel:

 • För Facebook kan du analysera ditt publiceringsbeteende och toppinnehåll
 • Instagram-rapportering identifierar dina mest engagerade användare
 • Twitter-mätvärden inkluderar ett ämne & Influencersrapport

Hur du läser Sendible Analytics och förbättra din sociala medias strategi-image3

Sendible ger också en översikt över alla dina sociala mediekonton via Engagemang Rapportera. Du kan filtrera denna rapport – som alla rapporter – efter datum.

Hur du läser Sendible Analytics och förbättra din sociala medias strategi-image4

Den här rapporten innehåller data om publikens uppdelning (hur din publik är uppdelad mellan plattformarna), innehållsvanor (baserat på vad du publicerar och vilken typ av svar du får), de bästa tiderna att få engagemang från din publik och toppinnehåll.

Använda skickbara data för att stärka din strategi

Sendibles analys och rapportering kan sparar tid genom att ha alla dina sociala mediedata på ett ställe. Verktyget för sociala medier har också en Google Analytics-integration, vilket innebär att du inte behöver lämna plattformen för att spåra dina webbdata.

Rapporten låter dig också se om det finns någon korrelation mellan innehåll i sociala medier och webbtrafik. Om du vet att publicering av ett visst innehåll får fler besökare på din webbplats kan du göra det anpassa din innehållsstrategi följaktligen.

Hur du läser Sendible Analytics och förbättra din sociala medias strategi-image5

Sendibles data hjälper dig också att förstå din publik bättre genom att tillhandahålla demografisk data och insikt i vad som intresserar dem mest. Detta är inte bara bra för innehållsmarknadsföring – det kan också hjälpa till med försäljningen.

Influencer-marknadsföring är en växande trend och insikten som Sendible tillhandahåller via ämnena & Influencers-rapporter och användarengagemangsrapporter låter dig identifiera de mest engagerade medlemmarna i din sociala mediepublik. Det gör att du kan nå ut till dessa människor och uppmuntra dem att marknadsföra och förespråka för ditt varumärke, vilket resulterar i större varumärkesmedvetenhet, mer publikengagemang och mer försäljning.

Ämnet & Influencers-rapport låter dig också se hur du rangordnar de ämnen du bloggar mest om, jämfört med nyckelpåverkare i varje nisch. Detta kan låta dig veta om du behöver göra upp ditt innehållsmarknadsföringsspel.

En av funktionerna jag gillar mest med Sendible är den inbyggda sentimentanalysen för enskilda sociala medieplattformar. Det är super användbart att vet hur folk känner för ditt märke, och för att få omedelbara varningar om det finns en situation du behöver hantera.

Som en del av din strategi för sociala medier är det också viktigt att rapportera till klienter och chefer om sociala mediers prestanda. Sendible gör detta enkelt, med anpassningsbara rapporter i sina premiumplaner. Du får upp till 15 rapporter med traktionsplanen, upp till 35 med tillväxtplanen och upp till 60 med skalplanen.

Att skapa en anpassad rapport är en nybörjarvänlig process.  Ge din rapport ett namn och ställ in önskad tidsperiod.

Hur du läser Sendible Analytics och förbättra din sociala medias strategi-image6

Lägg sedan till dina moduler och spara sedan rapporten. Nästa gång du loggar in ser du det i din instrumentpanel.

Om du är en byrå är en användbar funktion att du kan ha separata instrumentpaneler för varje klient för att gruppera sina sociala mediekonton. Jag pratar mer om detta i fullständig Sendible-recension.

Social Media Analytics – Vilka är alternativen?

Hur staplar Sendible upp mot andra verktyg för mätning av sociala medier? Ganska bra, som det visar sig.

Buffert Publicera analys är inte en allvarlig utmanare, nu när Buffer har flyttat sin bästa analys till Buffertanalys verktyg.

Och medan Hootsuite tillhandahåller anständig analys, måste du uppgradera om du vill ha verklig inblick i dina sociala mediedata. Sendibles automatiskt skapade rapporter och rika data betyder att det är en utmärkt tracker för sociala medier.

Nedersta raden på Sendible Analytics

Sendible gör det enkelt att hålla reda på viktiga sociala mediemetriker. När du har lagt till ett konto fylls de flesta rapporter automatiskt, vilket är en realtidssparare. Sendible har också några av de bästa insikterna jag har sett om innehåll och målgrupper på sociala medier, men prislappen gör den mest lämplig för byråer och team.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map