Udemy Review 2020 – Waarom u alternatieven moet controleren

De meest succesvolle mensen die ik ken, verbeteren voortdurend hun vaardigheden, en online cursussen zijn een geweldige manier om dat te doen.


Udemy biedt tal van online cursussen, zowel voor de lol als om echte vaardigheden te ontwikkelen die je carrière kunnen bevorderen.

En terwijl er zijn In sommige situaties waarin Udemy het beste platform voor u is, zijn er een paar redenen waarom een ​​ander online cursusplatform beter kan zijn.

Ik volg regelmatig online cursussen voor de lol en om nieuwe professionele vaardigheden te leren. Coursera, Udemy, Fiverr Learn, edX, noem maar op het online cursusplatform en ik heb het gebruikt. Dus ik denk dat ik in een goede positie ben om de belangrijkste positieve en negatieve kanten van Udemy te benadrukken.

Voordat u tijd of geld besteedt aan een cursus over Udemy, leest u deze Udemy-recensie door om er zeker van te zijn dat u weet waar u aan begint.

Wat is Udemy en hoe valt het op??

Udemy wil het online cursusplatform zijn waar je alles kunt leren.

Er zijn meer dan 100.000 Udemy-cursussen. Sommigen richten zich op professionele vaardigheden, terwijl anderen zich richten op het leren van hobby’s (zelfs zaken als het leren spelen van videogames).

Werkgevers kunnen voor hun werknemers toegang krijgen tot de populairste cursussen van Udemy om hen aan te moedigen om te leren.

Het blijkt dat sommige grote bedrijven zoals Adidas, Pinterest en Eventbrite hiervan hebben geprofiteerd.

bedrijven die udemy gebruiken

Om zo’n enorm scala aan onderwerpen te behandelen, Udemy laat iedereen een cursus publiceren. Daarom zijn er cursussen over onderwerpen als de verzorging van planten die je niet op andere cursusplatforms vindt.

udemy cursussen over planten

Iemand lesgeven is een goede en een slechte zaak. Het goede is dat het mensen hun expertise laat delen, zelfs als ze geen volledige certificering hebben om ze te ondersteunen. Veel Udemy-cursusmakers zijn afgestudeerde studenten of professionals die echt experts zijn in hun vakgebied.

Hoe zit het met het slechte? Omdat Udemy zo open is, het heeft niet veel grote instructeurs of hoogleraren. Ze geven liever les op meer prestigieuze platforms zoals Coursera.

ten tweede, sommige cursussen zijn gewoon slecht. Als ik morgen een cursus halfslachtig zou willen publiceren, dan zou dat kunnen.

De kans is echter groot dat het een slechte beoordeling krijgt van iedereen die het heeft gevolgd, dus u moet proberen vast te houden aan de hoog gewaardeerde cursussen om te voorkomen dat u uw tijd verspilt. Maar er zijn ook enkele grote problemen met het beoordelingssysteem van Udemy waar we binnenkort naar zullen kijken.

Soorten cursussen aangeboden op Udemy

U kunt door cursussen bladeren door op trefwoord te zoeken of door categorieën te navigeren.

udemy cursuscategorieën

Elke hoofdcategorie (bijvoorbeeld ontwerp, financiën, fotografie, gezondheid en fitness, enz.) Heeft verschillende subcategorieën om uit te kiezen.

Elke categoriepagina heeft een mix van populaire en populaire cursussen om uit te kiezen.

De meeste cursussen kosten $ 25 tot $ 200 als je ze voor de volledige prijs koopt. U kunt ze echter vaak met korting krijgen, mogelijk zelfs gratis met een kortingsbon.

Wil je een deal sluiten over wat nieuwe kennis? Er zijn verkoop op Udemy constant, maar het hangt af van de cursus waarin je geïnteresseerd bent. Het is uiteindelijk aan de cursusmaker om al dan niet een verkoop aan te bieden.

Mijn cursuservaring: een kijkje achter de schermen

Ik heb de afgelopen drie jaar drie cursussen gevolgd op Udemy, maar ik heb me aangemeld voor een nieuwe alleen om deze beoordeling te doen, om er zeker van te zijn dat Udemy niet veel is veranderd.

Ik laat je zien hoe het volgen van een cursus over Udemy eruit ziet, en wijs op het goede en het slechte.

Ik heb een cursus WordPress-training gevolgd, omdat ik WordPress goed ken en voelde dat ik de kwaliteit van de instructie redelijk kon beoordelen.

udemy wordpress cursus

De cursus wordt gegeven door David Murray, een lange tijd webontwikkelaar namens een SEO-training en adviesgroep.

Cursussen zijn eenvoudig te kopen. Als je eenmaal maak een Udemy-account aan, je klikt op de aankoopknop op de cursuspagina, en dat brengt je naar een afrekenformulier.

udemy afrekenen

Jij kan betaal met een grote creditcard of PayPal, en er zijn geen verborgen kosten van welke aard dan ook.

Als je in de cursus zelf springt, is deze onderverdeeld in secties (d.w.z. lezingen), die ook zijn onderverdeeld in kleine video’s.

Udemy Cursuslezingen

Deze kleine brokjes zijn geweldig als je hier en daar maar een paar minuten hebt om de cursus te volgen. Het is ook mentaal gemakkelijker dan een video van een uur (of langer) in één keer te moeten verwerken.

De software zelf is soepel en de videospeler wordt geleverd met een handvol leuke functies waarmee je:

 • Wijzig de afspeelsnelheid
 • Spring vijf seconden vooruit of achteruit
 • Schakel ondertiteling in
 • Zie een transcript (verschijnt in het rechterpaneel)

Een andere leuke functie is de ‘Q&A ”-gedeelte onder de videospeler.

udemy speler en cursusnavigatie

Je kunt vragen stellen als je iets niet begrijpt en de cursusleider of andere studenten kunnen antwoorden. Er is een aparte Q&Een sectie voor elke video in de cursus.

udemy vraag en antwoord

Dit is mogelijk een geweldige functie die sommige platforms leuk vinden Fiverr Leren, niet aanbieden.

Helaas is het niet altijd nuttig. In de cursussen die ik heb gevolgd, zijn instructeurs niet bijzonder actief in de Q&A secties. En aangezien alleen mensen die moeite hebben om een ​​video te begrijpen naar deze secties gaan, kunnen andere studenten meestal ook niet helpen.

Algemene afhaalrestaurants

Na het doornemen van de lezingen waren er een paar dingen die mij opvielen over de kwaliteit van de cursus:

 1. Goede video- en geluidskwaliteit. De instructeur was gemakkelijk te horen en te begrijpen en de video was van voldoende kwaliteit om alles duidelijk op het scherm te zien.
 2. Goed tempo. Deze cursus was bedoeld voor beginners en ik voelde dat de inhoud dat goed weerspiegelde. Elk klein gedeelte van een functie werd binnen een redelijke tijd behandeld.
 3. Niet helemaal up-to-date. Deze cursus is uitgebracht in 2018. Sindsdien heeft WordPress een aantal enorme updates ondergaan. Het belangrijkste is dat deze cursus niet de nieuwe Gutenberg-editor bespreekt, wat eng is voor veel beginners, en die eigenlijk in de cursus zou moeten zitten.

Denk ik dat deze cursus de volledige prijs van $ 200 waard was? Geen kans.

Maar voor $ 12 denk ik dat het redelijk is. Je kunt vergelijkbare tutorials gratis op YouTube vinden, maar ze hebben niet de mooie gestructureerde stukjes die echt nuttig kunnen zijn.

Is er een geld-terug-garantie bij Udemy-cursussen?

Een van de grootste voordelen van het aanmelden voor een cursus over Udemy is dat elke Udemy-verkoop wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagene.

Na die termijn van 30 dagen kunt u geen restitutie krijgen.

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar regels om ervoor te zorgen dat het systeem niet wordt misbruikt. Als u alle cursusinhoud downloadt, komt u mogelijk niet in aanmerking voor restitutie. Als u regelmatig cursussen terugbetaalt, kunt u zelfs worden geschorst.

Wat betreft het aanvragen van een terugbetaling, is het vrij eenvoudig. Wanneer je bent ingelogd op een cursus die je hebt gekocht, kun je ‘een teruggave aanvragen’ selecteren in het dropdown-menu in de rechterbovenhoek.

udemy vraagt ​​om terugbetaling

Vervolgens vult u gewoon een ticket in voor een teruggaveverzoek en bent u klaar.

Wat ik leuk vind aan Udemy

Laten we het een beetje hebben over de grote voordelen van Udemy.

Hoewel het geen perfect platform is, is er veel leuks aan.

Eerste, de verscheidenheid aan cursussen is geweldig. Geen enkel ander online cursusplatform komt in de buurt van het aanbieden van zoveel cursussen over zoveel onderwerpen.

Je kunt goede cursussen vinden over onderwerpen variërend van hondentraining tot het aanbrengen van make-up tot videobewerking.

udemy natuurlijk variatie

Wat betreft het volgen van cursussen voor hobby’s, denk ik persoonlijk dat Udemy de beste keuze is.

De volgende, de cursus software zelf is goed. De lesspeler en cursusnavigatie zijn soepel en intuïtief. Ik ben nog nooit een bug tegengekomen of kon niet vinden wat ik zocht.

Tenslotte, jij kan volg cursussen in je eigen tempo. Op platforms zoals edX moet je wachten op een inschrijfperiode als je een bepaalde cursus wilt volgen. Op Udemy heb je geen haast of deadlines om de cursus te voltooien en heb je er levenslang toegang toe.

Wat ik niet leuk vind aan Udemy

Ik heb vanaf het begin duidelijk gemaakt dat er zeker enkele problemen zijn met het platform. Er zijn drie grote dingen die ik niet leuk vind aan Udemy.

Het belangrijkste is het misleidende beoordelingssysteem.

Je ziet een cursus met een score van 4,8 op 5 en denkt redelijk dat het een geweldige cursus moet zijn. Soms is dat zo, en soms ook niet.

De reden hiervoor is terug te voeren op de extreme kortingen. Cursusmakers zetten hun cursus vaak voor 90% + in de aanbieding of schenken deze zelfs aan vroege studenten (voor een nieuwe cursus).

udemy kortingen

Dat is een probleem. Want als ik een recensie schrijf voor een product waarvoor ik $ 10 heb betaald, heb ik heel andere verwachtingen dan wanneer ik er $ 200 voor zou betalen.

Hoewel beoordelingen nuttig zijn om de duidelijk slechte cursussen uit te filteren, heb ik niet altijd vastgesteld dat ze nauwkeurig zijn als het gaat om hoog gewaardeerde cursussen.

Het volgende grote probleem komt voort uit het feit dat iedereen les kan geven, wat leidt tot veel cursussen van lage kwaliteit. De meeste instructeurs hebben goede bedoelingen, maar aangezien ze niet altijd experts in hun vakgebied zijn, kunnen ze onderwerpen onnauwkeurig onderwijzen.

laag gewaardeerde udemy-cursus

Dit leidt ook tot veel variatie in video- en audiokwaliteit. Soms is het geweldig, soms is het verschrikkelijk.

Eindelijk, als een cursus een paar honderd goede recensies krijgt, blijft hij bovenaan zijn categorie staan. Veel categoriepagina’s staan ​​vol met cursussen die jaren geleden zijn gemaakt en zijn op zijn minst gedeeltelijk verouderd.

Hoewel cursussen kunnen worden bijgewerkt, zijn ze dat niet altijd. Ze hebben in het verleden misschien een vijfsterrenbeoordeling verdiend, maar niet meer.

Zal Udemy je helpen in je carrière?

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van online cursussen om je carrière vooruit te helpen, moet je weten dat Udemy niet direct teveel zal helpen.

Je krijgt een Udemy-certificaat na het voltooien van de cursus, maar naar mijn ervaring wegen ze bij de meeste werkgevers niet te zwaar.

udemy cursuscertificaat

Ik zou het in de meeste gevallen zeker niet op mijn cv willen zetten. Maar je zou vaardigheden kunnen ontwikkelen door cursussen waarmee je je werk beter kunt doen, wat kan leiden tot een verhoging of promotie.

Ik zou geen Udemy-cursus volgen alleen voor loopbaanontwikkeling, maar het zal geen pijn doen, en het kan gewoon helpen.

Udemy versus andere online cursuslocaties

De twee grootste concurrenten van Udemy zijn Coursera en edX.

Naar mijn mening kun je beter met edX of Coursera gaan als je professionele vaardigheden wilt leren.

Maar Udemy heeft een veel grotere cursuscatalogus en is de enige van de drie die op hobbies gebaseerde cursussen aanbiedt. Als er een specifieke vaardigheid of onderwerp is dat je probeert te leren en je kunt het niet vinden op de andere twee cursuswebsites, dan is Udemy de beste keuze.

edXUdemyCoursera
Cursussen gegeven doorUniversitaire professorenIedereen kan een cursus makenProfessionals en universiteitsprofessoren
Typische cursusprijsGratis inschrijven (certificaat en examens kosten $ 50-99)Gratis- $ 200Gratis inschrijven (optionele certificaten kosten $ 29-99)
Aantal cursussen2.600+100.000+2.700+

Is Udemy het waard?

In tegenstelling tot andere Udemy-recensies, ga ik mijn mening op het platform niet negeren.

Ik zou nooit een Udemy-cursus kopen tegen volle prijs. Maar ik denk dat wanneer cursussen doorgaan met hun belachelijke 90% + verkoop, ze een goede hoeveelheid waarde bieden voor de kosten.

Om meer te weten te komen over hobby’s, vind ik Udemy geweldig, maar voor academische of professionele onderwerpen geef ik de voorkeur aan andere platforms zoals edX en Coursera. U kunt genieten van deze vergelijkende recensie van Fiverr Learn vs Udemy vs Coursera.

Dat gezegd hebbende, kunt u altijd zelf een cursus over Udemy proberen en terugvallen op de geld-terug-garantie als deze niet aan uw verwachtingen voldoet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map