Како умањити своје трошкове приликом рада на фрееланце платформама

Да ли вам смета сваки пут када видите колико кошта рад на слободној платформи? Гледајући проценат ваше тешко зарађене плате нестаје пред очима болним. Међутим, сви знамо да је неопходно зло ако желите да искористите доступне могућности за посао.


Накнаде које наплаћује слободна платформа могу представљати добар део вашег прихода. На неким сајтовима ове стопе могу бити и до 20%! То значи, за сваких 500 долара зарађених, платформа задржава 100 УСД. Што више зарадите, више се може почети осећати као да радите бесплатно – или по знатно нижој стопи него што заслужујете.

Те оптужбе неће ускоро нестати. Срећом, постоје доказане стратегије за то избегавајте плаћање већих накнада и почните да умањујете своје трошкове.

Узмите то од некога ко је годинама био на слободи са пуним радним временом: Имате више контроле над својим финансијама него што мислите. Дозволи да објасним.

Стратегија 1: Развити дугорочне пословне односе

Када је у питању фрееланцинг, постоји много користи од рада са дугорочним клијентима:

  • Поуздани и стабилни извори прихода
  • Јасно разумевање захтева и очекивања
  • Уверење да се клијентима може веровати да плаћају
  • Успостављени однос и професионални односи
  • Повећана вероватноћа за позитивне критике и оцене
  • Способност да брзо направите свој портфељ

Дугорочне везе имају користи за све укључене стране. Због тога многе платформе, попут Упворк-а, награђују текући рад смањеним накнадама за слободњаке. Прочитајте наш стручни преглед о томе како желите радити као фрееланцер на овој платформи.

Накнаде за надоградњу раде у клизном обиму и наплаћују се према ономе што је познато као „доживотни обрачуни,“Тј. Укупни износ који сте зарадили са одређеним клијентом, кроз све пројекте.

Ево поделе:

  • 20% накнада (80% нето зараде) за доживотне рачуне до 500 УСД
  • 10% накнада (90% нето зараде) за животно рачуне од 500.01 до 10.000 УСД
  • 5% накнада (95% нето зараде) за доживотне рачуне који прелазе 10.000 УСД

Како да смањите своје трошкове када радите на слободним платформама-имаге1

На пример, ако зарадите 1300 УСД на пројекту, првих 500 УСД наплаћује се по стопи од 20%. То је 100 УСД Преосталих 800 УСД наплаћује се по стопи од само 10%, што је 80 долара. То значи да је ваш укупни износ хонорара 180 УСД, а кући носите 1.120 УСД.

Ако наставите везу, та накнада ће на крају пасти на само 5%. Тешко ћете открити било коју другу слободну платформу која заузима само 5% с тим обимом доступних послова, тако да је охрабрење дефинитивно ту.

ПеоплеПерХоур је још једна фрееланце платформа која користи клизну скалу и нуди предност дугорочним пословним односима. Слободним људима се наплаћује накнада за услугу у износу од 20% за првих 700 УСД. Стопа затим пада на 7,5% за средства између 700 и 7000 долара. Након 7.000 УСД, плаћате само стопу од 3,5% за дугорочне пословне односе.

Стратегија 2: Користите процесор треће стране

Након довршетка пројекта или уговора, фрееланце платформа узима свој проценат и постоји период чекања пре него што можете да пренесете свој новац. Зависно од платформе и врсте пројекта. На Упворк-у, на пример, морате сачекати пет дана од тренутка када клијент одобри прекретницу пројекта. Ако имате сатни уговор, чекање је обично дуже.

Међутим, да бисте заиста добили свој новац, понекад морате платити додатну накнаду.

Платформа Фрееланцер.цом има експресне банкарске трансфере, али нису доступни за сваку земљу. Ако ваша држава не прихвата експресну опцију платформе, морате платити 25 УСД за жичани пренос сваки пут када желите да буде плаћен, са минималним износом за подизање кредита у износу од 500 УСД. Ово никада није укључено у проценат који платформа узима од ваших послова, али ћете морати да је платите да бисте добили своја средства.

Да бисте избегли додатне трошкове приликом затварања посла, једноставно пренесите свој новац на трећи процесор, а затим у своју банку. ПаиПал је генерално најбоља опција, јер је обично бесплатан пренос средстава на ваш банковни рачун – али не заборавите да проверите да ли у вашој држави постоје накнаде за пренос на рачун.

Можда ћете морати да платите и малу накнаду за пренос средстава на ПаиПал, у зависности од фрееланце платформе.

Ако желите да ПаиПал тренутно пренесе средства на банковну картицу, накнада износи 1% од износа који преносите, са максималних 10 УСД. Ова метода ставља средства на вашу банковну картицу истог дана.

Ако сте у САД-у, можете добити ПаиПал дебитну картицу. Ово вам омогућава да средства оставите на ПаиПалу без потребе за трансфером у банку. Затим можете користити картицу за било коју трансакцију, баш као и банковна картица.

Како смањити своје трошкове када радите на слободним платформама-имаге2

Бесплатна платформа Фиверр такође вам нуди могућност преноса на ПаиПал рачун без накнаде. Поред тога, платформа нуди Фиверр Приходну картицу. Подржана је преко Паионеер-а (још један процесор треће стране), а покреће га МастерЦард.

Ова се картица може користити баш као дебитна картица, али има најмање повлачење – тако иронично – пет долара. Фиверр вам такође наплаћује накнаду од 1 УСД за пренос на картицу, тако да имајте то на уму приликом слања малих салда.

Стратегија 3: Размислите о изласку ван платформе

Последња опција за уштеду на трошковима је да једноставно све покренете сами. Не можете порећи да одлазак са слободних платформи може уштедети новац, али исто тако може девастирати ваше пословање. Ако клијент не плати, потрошићете вам много више новца од једноставних накнада.

Не постоји обећање плаћања без заштите слободне платформе – узми то од мене:

Имао сам клијента једном током две године на слободној платформи. Заједно смо добро радили и увек су плаћали на време. Након што смо напустили платформу, њихова прва уплата је каснила, а друга никада није стигла. Чак и после две године заједничког рада. Дакле, не постоји гаранција плаћања ако не користите фрееланце платформу, а то може бити застрашујуће (и скупо).

Слободне платформе имају заштиту како би осигурале да примате свој новац када је посао успешно завршен. Упворк има план заштите са фиксном ценом који користи есцров да би био сигуран да клијент прима посао који је тражио, а фрееланцер буде плаћен како је обећао.

То је једноставан систем. Клијенти уплаћују депозит на депозитни рачун повезан са прекретницом пројекта. Када је посао завршен и прихваћен, клијент потом ослобађа средства. Ако икада постоји спор, средства ће се држати Упворк-ом док се не реши.

Фрееланцер нуди и Милестоне Паимент ™ систем који функционише на исти начин. Средства иду на рачун депозита као прекретница. Слободни фудбалери могу да поврате или поднесу захтев против свог клијента путем услуга спора за решавање спорова које нуди платформа. Ово је само још један слој заштите који вам може понудити слободна платформа, коју нећете пронаћи сами.

Како смањити своје трошкове када радите на слободним платформама-имаге3

Поред тога, ако сте напорно радили на стварању репутације на фрееланце платформи, не желите да кршите правила. Већина платформи изричито наводи да не можете тражити клијенте да раде ван места. Ово је вероватно кршење „Услова и одредби платформе”.

Када прекршите правила, можете бити кажњени због својих поступака. Надоградња ће ставити ваш рачун на чекање (дужина времена зависи од прекршаја). Ова задржавања негативно ће се одразити на ваше статистике и утицати на ваш статус најбоље оцене током 90 дана. Ако се поново увредите, можда ћете бити потпуно уклоњени са платформе.

Излазак ван платформе може вам уштедјети новац, али то је велики ризик. Одлуку треба јако измерити.

Креативан начин борбе против трошкова

Минимизирање трошкова на слободним платформама може бити изазовно. Морате се креативно бавити начином приступа. Избор платформе са подстицајним програмом или коришћење процесора треће стране су сјајне опције, али и даље вам недостаје мало контроле над сопственим финансијама..

Један од најиновативнијих начина уштеде на трошковима је једноставно повисите цене.

Ово је гаранција да, без обзира на посао који сте преузели, накнаде на платформи неће утицати на вас. Ако наплаћујете 60 УСД на сат, а накнаде вам остављају крајњи салдо који није довољан, почните да тражите 75 УСД. Не постоји правило које каже да не можете покрити таксе сопственим увећањем тарифа.

Слободно балансирање је ужурбано, али то је страст која нас покреће. Предности фрееланцинга знатно превазилазе трошкове. То је начин живота који вам омогућава да поставите сопствене стандарде и преузмете контролу над својим радом. Увек ћете бити сопствени шеф са флексибилним распоредом и платним списком великим колико и ваше амбиције.

Ако тек почињете, наш крајњи водич за фрееланцинг је сјајан ресурс. Такође је важно континуирано се школовати док радите.

Како се тржиште фрееланцинг-а и даље шири, познавање правих трикова ће вам осигурати да увек имате пристојан рад. И то је све што ионако тражимо, зар не?

Извори

ввв.суппорт.упворк.цом
ввв.фрееланцер.цом
хттпс: //блог.пеоплеперхоур.цом
хттпс: //тхреестепсбусинесс.цом/фрееланце-сите-цомпарисон/
хттпс: //цонтентвонк.цом/фрееланце-вритерс-сурвеи/

Имаге Цредитс

Упворк.цом
Паипал.цом
Фрееланцер.цом

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map