Hoe Instagram-berichten te plannen

Tot voor kort was het plannen van berichten op Instagram vrijwel onmogelijk, omdat het bedrijf niet toestond dat applicaties van derden berichten op het account van een gebruiker plaatsten. Dit veranderde allemaal begin 2018, toen de socialemediagigant officieel aankondigde dat het eindelijk zou beginnen met het plannen van berichten, hoewel er een wending was: In tegenstelling tot sommige van de andere populaire sociale netwerken, zoals Facebook of Twitter, is het nog steeds niet mogelijk om berichten te plannen via Instagram zelf, maar alleen door het gebruik van een geautoriseerde tool van derden.


Van de social media management tools die beschikbaar zijn voor het plannen van posts, Hootsuite en Spruit Sociaal behoren tot de meest populaire. Deze hernieuwde mogelijkheid om berichten te plannen is een uitkomst voor marketeers op sociale media, aangezien Instagram is uitgegroeid tot een van de beste platforms die beschikbaar zijn om in contact te komen met uw klantenbestand, met name voor visueel gedreven merken en bedrijven.

Berichten plannen op Instagram

Zoals vermeld in de inleiding, is de mogelijkheid om berichten op Instagram te plannen nog vrij nieuw en bovendien kan dit alleen worden gedaan via tools van derden. Hoewel dit waar is, er is nog steeds de mogelijkheid om concepten op Instagram zelf te maken. Hiermee kun je berichten opslaan voor later, maar het blijft aan jou om je daadwerkelijk aan te melden en te plaatsen. Anders dan dat, zit je waarschijnlijk vast met een tool van derden. Gelukkig zul je, met een beetje onderzoek, veel informatie en recensies vinden die beschikbaar zijn wanneer je op zoek bent naar de beste tools voor beheer van sociale media om je marketingdoelen te bereiken. Twee van de betere tools zijn Sprout Social en Hootsuite, die hieronder dieper zullen worden besproken.

Instagram Concepten

Hoewel het niet helemaal mogelijk is om berichten in te plannen die automatisch worden gepubliceerd via de Instagram-website of telefoon-app, biedt het platform je de mogelijkheid om concepten te maken. Met concepten kunt u de inhoud van een bericht maken, een bijschrift geven, de afbeelding filteren en al het andere dat u zou doen bij het maken van een Instagram-bericht, en het vervolgens opslaan om later te worden gepubliceerd. Het grootste probleem is dat wanneer het tijd is om te posten, het nodig is om in te loggen en het handmatig te publiceren.

Hoe Instagram-berichten te plannen

Ook al kun je geen tijd instellen waarop je bericht automatisch wordt gepubliceerd, het is handig omdat je een aantal berichten kunt voorbereiden die heel gemakkelijk op het juiste moment kunnen worden gepubliceerd. Dit kan worden geholpen door een herinnering in te stellen in de agenda van je telefoon.

Het maken van een concept op Instagram is vrij eenvoudig, volg gewoon deze stappen:

 1. Maak een bericht zoals je normaal gesproken zou doen met de Instagram-app (filters kiezen, een locatie toevoegen, een bijschrift schrijven, enz.)
 2. Zodra u het bericht heeft zoals u het wilt, drukt u in plaats van op de knop ‘Delen’, zoals u normaal zou doen, op de pijl-terug in de linkerbovenhoek van het scherm

Hoe Instagram-berichten te plannen

 1. Dit brengt je terug naar het filter / bewerkingsscherm, waar je opnieuw een tweede keer op de pijl terug moet drukken
 2. Nadat je opnieuw op de pijl hebt gedrukt, verschijnt er een dialoogvenster waarin je wordt gevraagd of je het bericht als concept wilt opslaan of wilt verwijderen; kies “Concept opslaan”

Hoe Instagram-berichten te plannen

 1. Je concepten staan ​​net boven je galerij, onder de ondertitel ‘Concepten’

Hoe Instagram-berichten te plannen

 1. Gebruik een app of de agenda op je telefoon om herinneringen in te stellen om jezelf eraan te herinneren regelmatig te posten

Sprout Social

Hoe Instagram-berichten te plannen

Als een van de beste beheertools voor sociale media, maakt Sprout Social het gemakkelijk om een ​​bericht te plannen dat eenvoudig op het gewenste moment kan worden gepubliceerd. De Instagram-publicatiefunctie van Sprout Social, waarmee je via hun app rechtstreeks op Instagram kunt posten momenteel alleen beschikbaar voor zakelijke accounts. Dus als uw account niet is ingesteld als zakelijk account, hoeft u zich geen zorgen te maken, want het is gratis en vrij eenvoudig om het te wijzigen.

Om berichten te plannen via de publicatiefunctie van Sprout Social, moet je:

 1. Klik op de groene knop ‘Opstellen’ in de rechterbovenhoek van het scherm
 2. Voeg de voltooide afbeelding, het bijschrift en de hashtags toe die u wilt plaatsen
 3. Selecteer op welk Instagram-account je je content wilt laten verschijnen
 4. Kies, indien beschikbaar, een aangewezen uitgever van uw team door het wekkerpictogram in het opstelvenster te selecteren; Als u geen uitgever beschikbaar heeft, moet u uw inhoud handmatig publiceren

Hoe Instagram-berichten te plannen

 1. Kies hoe u de inhoud wilt plaatsen, kies voor geplande berichten ‘Handmatig plannen’
 2. Selecteer in de vervolgkeuzekalender de datum en tijd waarop u wilt dat uw inhoud wordt gepubliceerd

Hoe Instagram-berichten te plannen

 1. Op de dag en het tijdstip dat is geselecteerd, ontvangt de persoon die is gekozen om de inhoud te plaatsen (de uitgever of u, als er geen andere uitgever is geselecteerd) een pushmelding die hem eraan herinnert om te publiceren
 2. Vanaf de melding kunt u eenvoudig klikken op de mobiele app van Sprout Social, waar u eenvoudig op ‘Delen op Instagram’ hoeft te klikken en uw afbeelding wordt overgebracht naar het Instagram-platform
 3. Vanaf hier voegt u eenvoudig de locatie toe, tagt u mensen indien gewenst en eventuele andere laatste bewerkingen, kiest u vervolgens de knop ‘Delen’ in de Instagram-app en bent u klaar!

Hootsuite

Hoe Instagram-berichten te plannen

In tegenstelling tot Sprout Social, maakt Hootsuite directe publicatie van geplande inhoud mogelijk, wat betekent dat zodra de tijd en dag zijn ingesteld, ze voor u zullen posten. U hoeft niet te wachten op een pushmelding om u eraan te herinneren, het team van Hootsuite zorgt er gewoon voor dat uw inhoud live gaat precies zoals het bedoeld is. Bekijk de website van Hootsuite voor hun volledige scala aan functies en aanbiedingen.

Het plannen van berichten op Hootsuite omvat de volgende stappen:

 1. Als je geen zakelijk account gebruikt, moet je eerst accounttypen converteren, wat gemakkelijk kan worden gedaan via de instellingen van Instagram
 2. Voeg uw bedrijfsprofiel toe aan het Hootsuite-platform
 3. Log in op uw Hootsuite-dashboard en kies de groene knop “Nieuwe post” in de rechterbovenhoek van het venster.
 4. Selecteer het juiste Instagram-profiel waarop uw inhoud moet verschijnen in het beschikbare vervolgkeuzemenu
 5. Upload de foto die u wilt publiceren, samen met uw bijschrift en eventuele belangrijke hashtags

Hoe Instagram-berichten te plannen

 1. Zoek naar het vervolgkeuzemenu onder aan het scherm en klik vanaf hier op de optie “Publiceren op geplande datum”; u kunt vervolgens een datum en tijd selecteren waarop u uw inhoud wilt publiceren of toestaan De planner van Hootsuite gebruikt zijn analyses om de ideale tijd voor uw specifieke doelgroep te kiezen
 2. Nadat alle details correct zijn, drukt u gewoon op de blauwe knop “Schema” en wacht; uw inhoud wordt automatisch op het geselecteerde tijdstip gepubliceerd

Waarom Instagram?

Op dit punt vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom dit van belang is. Je gebruikt Instagram misschien niet of denkt dat het een voorbijgaande rage is, maar het bewijs suggereert anders. Met meer dan een miljard actieve maandelijkse gebruikers, van wie 80% minstens één merk volgt (meer dan op enig ander social-mediaplatform), is Instagram een ​​van de best beschikbare methoden die je merk kan gebruiken om een ​​relatie met zijn klanten te ontwikkelen.

In vergelijking met andere sociale netwerken, zullen Instagram-gebruikers eerder iets kopen dat ze in eerste instantie ook op het platform zien, aangezien 72% van hen minstens één ding heeft gekocht dat via de site is ontdekt. De gemiddelde Instagram-gebruiker is jong (61% van de gebruikers is tussen de 18 en 34 jaar), technologisch onderlegd en gebruikt een mobiel apparaat om door hun feed te bladeren. Instagram-gebruikers hebben ook 70% meer kans om een ​​product via hun mobiele apparaat te kopen dan niet-Instagram-gebruikers.

Met al deze indrukwekkende statistieken beginnen bedrijven op te letten. Instagram host nu meer dan 25 miljoen bedrijfsprofielen (71% van alle bedrijven in de VS), evenals profielen voor 90% van de top 100 merken. Dus, om een ​​goede reden, doen merkexperts overal alles aan om hun Instagram-marketingtechnieken te maximaliseren.

Voordelen van het plannen van uw berichten

Misschien heb je al een succesvolle Instagram-feed met een indrukwekkend aantal betrokken volgers en zie je niet in waarom je dingen moet veranderen door berichten te plannen. Als dit jouw geval is, is dat geweldig, maar het betekent niet dat dingen niet kunnen worden verbeterd door het gebruik van een planningstool. Zelfs voor een succesvolle Instagram-marketeer zijn er nog veel voordelen aan het vooraf plannen van berichten:

Tijd besparen

U kunt binnen een uur een week aan posts plannen en u hoeft zich daar later geen zorgen over te maken. Probeer gewoon niet te ver van tevoren berichten in te plannen, want u wilt uw inhoud actueel houden in een wereld waar wat populair is bijna elke andere dag verandert.

Verhoog de consistentie

Geplande berichten zullen consistenter zijn, zodat uw gebruikers weten wat ze van uw feed kunnen verwachten en uw merk kunnen helpen vestigen. Pas op dat u niet te consistent bent; verander van tijd tot tijd dingen zodat uw feed niet robotachtig en geautomatiseerd aanvoelt.

Betrokkenheidsniveaus verhogen

Met consistentie en goed getimede berichten wordt u waarschijnlijk beloond met een groter aantal vertoningen, likes, shares, klikken en algehele betrokkenheid. Planning maakt het ook gemakkelijk om ervoor te zorgen uw berichten worden altijd ingesteld tijdens het optimale tijdvenster van 12.00 tot 13.00 uur, van maandag tot en met vrijdag.

Verminder uw werklast

Je hoeft geen herinneringen meer in te stellen om ervoor te zorgen dat je beschikbaar bent om op het juiste moment te publiceren. Hoewel, iets om in gedachten te houden is dat, alleen omdat je berichten zijn gepland, dit niet betekent dat je het platform de rest van de week gewoon kunt negeren. Om uw volgers geïnteresseerd te houden in uw feed, moet u nog steeds dagelijks actief blijven, reageren op opmerkingen, vragen en anderszins communiceren met uw volgers.

Verbeter uw strategie

Hoewel er veel wordt gesproken over de beste gemiddelde berichttijd voor hogere betrokkenheidsniveaus, staat dit niet vast. Uw doelgroep heeft mogelijk verschillende schema’s, dus het ideale moment om te publiceren kan sterk variëren, afhankelijk van wie u probeert te bereiken – en waar. Door berichten te plannen, kunt u gemakkelijk verschillende tijd- / dagcombinaties testen om te zien welke de hoogste betrokkenheidspercentages krijgen. Testen om meer te weten te komen over de marktsegmenten die u target, zal ook uw overkoepelende strategie aanzienlijk verbeteren.

Welke tool is het beste voor jou?

Als het gaat om het kiezen van de beste tool voor u, spelen een aantal factoren een rol, zoals uw marketingdoelen, persoonlijke voorkeuren, budget en de behoeften van uw organisatie. Een uitstekende start om de optimale beslissing te nemen, is om uw onderzoek te doen. Lees onze deskundige recensies van Sprout Social en Hootsuite voor meer informatie over deze populaire tools .

Zodra u wat meer weet over de voordelen van elke tool, moet u kijken welke het beste bij uw budget past. Beide platforms bieden verschillende tariefplannen die voor elk bedrijf kunnen werken; Bekijk hun prijspagina’s (Sprout Social en Hootsuite) voor meer informatie. Als u aarzelt om ergens geld aan uit te geven voordat u het test, hoeft u zich geen zorgen te maken, want beide tools bieden ook een gratis proefperiode, zodat u kunt zien wat u leuk vindt voordat u zich vastlegt.

Bottom line? Maak je huiswerk, bepaal je behoeften, test je opties en vind de optimale tool om je doelen te bereiken en je maakt een Instagram-feed waar je publiek dol op is!

Bronnen

https: //www.forbes.com/sites/jaysondemers/2018/02/13/you-can-now-schedule-instagram-posts-in-advance-but-should-you/#6608c713439b

https: //blog.hootsuite.com/best-time-to-post-on-facebook-twitter-instagram/#instagram

https: //blog.hootsuite.com/instagram-statistics/

https: //www.statista.com/statistics/248769/age-distribution-of-worldwide-instagram-users/

https: //blog.hootsuite.com/how-to-schedule-instagram-posts/

https: //sproutsocial.com/insights/how-to-schedule-instagram-posts/

https: //support.sproutsocial.com/hc/en-us/articles/115000683263-Instagram-Publishing

https: //unsplash.com/photos/UPXAjm_I_fs

https: //media.sproutsocial.com/uploads/2018/07/[email protected]

https: //media.sproutsocial.com/uploads/2018/01/Spout-Scheduling.png

https: //support.sproutsocial.com/hc/article_attachments/360005853871/Screen_Shot_2018-06-06_at_3.16.38_PM.png

https: //marketerhelp.com/wp-content/uploads/2018/02/26656192_151070535551452_3405783412164788224_n.jpg

https: //i.ytimg.com/vi/xakYY9PqKv8/maxresdefault.jpg

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map