Hoe een gratis website op Wix te bouwen

Er zijn veel goede redenen waarom Wix een van de meest populaire en meest gebruikte website-bouwers is. De prijsplannen zijn redelijk, je hebt een grote verscheidenheid aan sjablonen en plug-ins om uit te kiezen, het is gemakkelijk te gebruiken en het heeft een genereus gratis abonnement.


Met een gratis abonnement kun je:

 • Pas uw website volledig aan met alle functies van de Wix-websitebouwer.
 • Kies uit een van de Wix’s 450+ sjablonen.
 • Kies er een Gratis applicaties of koop premium apps.
 • Heb jou website 24/7 gehost.
 • Upgrade uw gratis abonnement op elk moment gratis naar een premium abonnement.

Hier leest u hoe u uw gratis Wix-website maakt:

Maak uw gratis Wix-account aan

Ga naar Wix.com en maak eenvoudig een account aan door je e-mailadres en wachtwoord op te geven. Vervolgens kunt u direct doorgaan met het maken van uw website.

Laat Wix u helpen bij het maken van een website

Een van de meest unieke kenmerken van Wix is ​​het ADI (Artificial Design Intelligence), die een website voor je zal bouwen op basis van de antwoorden die je geeft. Je kunt kiezen of je de leiding wilt nemen of de solo-route wilt gaan.

Hoe dan ook, u moet Wix vertellen wat voor soort website u wilt, hoe u deze wilt gebruiken en welke ervaring u heeft. Als u de ADI-aanpak volgt, heeft u een veel langere vragenlijst om in te vullen, maar u krijgt een semi-voltooide website met een relevant thema en reeds geïnstalleerde widgets.

Kies de beste sjabloon voor uw website

Een ander opvallend kenmerk van Wix is ​​de uitgebreide bibliotheek met meer dan 450 sjablonen. Er is een groot aantal sjablonen uit vrijwel elke niche en voor elk doel. U kunt een voorbeeld van de sjabloon uit de bibliotheek bekijken of deze onmiddellijk bewerken.

Zodra u voor de eerste keer op ‘Opslaan’ klikt in de rechterbovenhoek, zal Wix de website met uw sjabloon toevoegen aan uw account. Als u eenmaal een sjabloon heeft gekozen, kunt u deze later helaas niet meer voor die website wijzigen. U moet een nieuwe website maken met een nieuwe sjabloon.

Hoe een gratis website op Wix te bouwen

Aan de slag met Wix

Wix biedt tal van videozelfstudies, hints en tips tijdens de beginfase van het bouwen van uw website als u nieuw bent op het platform. Je krijgt een snelle introductievideo te zien (die je kunt overslaan als je wilt) die de Wix builder-mogelijkheden laat zien.

Maak uw hoofdmenu of voeg webpagina’s toe

Hoe een gratis website op Wix te bouwen

Zoals elk onderdeel van de Wix-builder, kunt u op het menu klikken en de optie om het te “beheren” of te bewerken verschijnt. U kunt ook “Menu” selecteren in de tabbladen aan de linkerkant. Zodra het paneel “Sitemenu” is geopend, kunt u nieuwe webpagina’s maken en deze tegelijkertijd aan uw hoofdnavigatiemenu toevoegen. U kunt ook tussen webpagina’s wisselen om ze te bewerken door erop te klikken, en andere instellingen zoals SEO aanpassen.

Neem zeker eerst even de tijd om uw website te plannen en welke webpagina’s deze zal bevatten. Dit maakt het proces veel eenvoudiger en duidelijker. Teken een sitemap met alle webpagina’s die je nodig hebt en repliceer deze vervolgens in de builder.

Voeg elementen toe aan uw webpagina’s

Hieronder de “Menu’s & Pagina’s ”tabblad die u kunt instellen achtergrondkleuren, afbeeldingen of video’s voor uw webpagina’s. Zorg ervoor dat u momenteel de webpagina bewerkt waarvoor u dit wilt wijzigen. Daaronder kun je ook losse elementen toevoegen aan je webpagina zoals stukjes tekst, afbeeldingen, knoppen, widgets, enz.

Om ze aan de webpagina toe te voegen, sleept u ze van het tabblad en zet u ze daar neer waar u ze op de webpagina wilt hebben. Je kunt een element letterlijk overal neerzetten waar je maar wilt. Elk element heeft ook uitgebreide aanpassingsopties die u kunt wijzigen door het te selecteren en een van de opties te kiezen. En als belangrijke tip kun je de gebruiken “Layout” optie om elementen uit te lijnen naar het centrum.

Voeg functies toe met Wix Apps

Wil je gebruiken vormen op uw website zodat bezoekers hun gegevens kunnen invullen? Daar is een app voor. Wat dacht je van een analysetool die uw bezoekers en hun gedrag volgt? Daar is ook een app voor. Hoe zit het met een app die het gemakkelijk maakt een winkel opzetten? Je raadt het al – daar is ook een app voor.

Wix heeft een enorme bibliotheek met apps die plug-ins zijn met een specifieke set functies. Bedenk wat u wilt dat gebruikers op uw website doen en bekijk de apps om te zien of er iets geschikt voor u is. Ga gewoon naar de Wix App Market kies aan de linkerkant een app en voeg deze met een klik toe aan uw website. Wix-apps zijn meestal heel eenvoudig in te stellen; wordt u door het beginproces geleid.

Beheer uw media

Onder ‘Mijn uploads’ kunt u uw afbeeldingen, video, documenten, audiobestanden en andere afbeeldingen die u naar Wix heeft geüpload, beheren. U kunt ze in mappen rangschikken om ze gemakkelijker te vinden, te verwijderen of er aanpassingen aan te maken met behulp van de Wix-beeldbewerkingstools. Het is belangrijk om uw inhoud te beheren, aangezien Wix de hoeveelheid gegevens die uw website kan gebruiken, beperkt, afhankelijk van uw tariefplan.

Voeg een blog toe

Wix werkt anders dan de meeste andere websitebouwers. Je hebt niet automatisch een blog. Een blog is echter slechts een paar klikken verwijderd. Het is eigenlijk een app, maar je kunt deze toevoegen via het linkertabblad. Zodra het is toegevoegd, kun je meteen beginnen met het maken van berichten. Alle toekomstige bloggerelateerde taken zullen vanaf hetzelfde tabblad worden gedaan. Vergeet niet om uw blogs logisch te ordenen in categorieën die u rechts van uw postdashboard kunt vinden.

Hoe een gratis website op Wix te bouwen

Breng uw website tot het maximum met een Wix-prijsplan

Vanuit het oogpunt van ontwerp en aanpassing biedt Wix waarschijnlijk het beste gratis plan van elke websitebouwer. Er zijn echter een aantal belangrijke functies die u misloopt zonder een betaald tariefplan. Hier zijn een paar:

 • Jouw eigen domein
 • Een online winkel
 • Veel meer ruimte voor uw website en media
 • Toegang tot de essentiële premie Form Builder en Site Booster-apps
 • Met het Combo-plan naar boven, de mogelijkheid om Wix-branding en advertenties te verwijderen
 • Met het VIP-plan, een professionele websiteontwerper die uw website beoordeelt en u feedback geeft

Klaar om een ​​Wix-website te maken?

Zoals u kunt zien, is het gratis plan prima om het Wix-platform uit te testen. Omdat u toegang heeft tot alle sjablonen en aanpassingsopties, is het gratis plan geweldig om uw website samen te stellen en klaar te maken voor de lancering voordat u iets moet betalen. Als er niets anders is, is het erg leuk om mee te spelen. Als u echter een bedrijf op uw website wilt runnen of op een of andere manier inkomsten wilt genereren, heeft u een betaald abonnement nodig.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map