Hoe een e-boek-bestemmingspagina te maken (DAT CONVERTEERT) 2020

Er is veel tijd, moeite en geld gestoken in het maken van uw e-boek, maar dit maakt niet uit als niemand het leest. Nu moet u een bestemmingspagina maken die mensen helpt overtuigen om zich daadwerkelijk aan te melden en te downloaden.


Allereerst heb je een bouwer voor bestemmingspagina’s nodig – en gelukkig, enkele van de beste zijn gratis.

Maar je wilt niet alleen dat iemand zich aanmeldt voor je e-boek. Je hebt de juiste mensen nodig om het te downloaden, dus je doelgroep.

In wezen moet uw bestemmingspagina zowel de lezers kwalificeren als mensen overtuigen om te downloaden – allemaal in een kleine ruimte. Veel mensen gooien haastig iets bij elkaar, wat een gigantische fout is.

Om te voorkomen dat u het beste e-boek ter wereld heeft dat niemand leest, gaan we u door de belangrijkste stappen leiden om het ontwerpen van een landingspagina voor e-boeken die daadwerkelijk convergeertts.

Voordat je een woord schrijft

Ja, je wilt je e-boek over de eindstreep halen en de bestemmingspagina online krijgen. Maar pauzeer. Duurt heel even. En denk na over wat uw doel is met uw e-boek. Misschien heb je het e-boek gemaakt om leads voor je verkoopafdeling te krijgen. Maar je hebt niet zomaar wat voor soort leads nodig. Je hebt warme, prikkelende leads nodig die redelijk goed kunnen worden omgezet.

Je wilt ook dat de mensen die het e-boek lezen, het interessant, relevant en nuttig vinden, zodat ze een vertrouwensrelatie met je merk opbouwen. Op die manier zullen ze een positieve indruk van uw bedrijf hebben en het gevoel hebben dat u hun behoeften begrijpt – allemaal omdat u hen dit geweldige e-boek hebt gegeven.

Maar als ze niet het juiste publiek zijn voor het e-boek, riskeer je het tegenovergestelde effect te hebben. Het zijn dus niet alleen ‘mensen’ die u het boek wilt laten downloaden, maar bezoekers die de inhoud relevant en nuttig zullen vinden. Dit betekent dat uw bestemmingspagina mensen moet verwijderen die niet geschikt zijn voor het e-boek, en uw doelgroep moet overtuigen om op de downloadknop te klikken.

Dat gezegd hebbende, is het niet dat u maar één ding goed of fout kunt doen met de bestemmingspagina. Het zijn veel kleine dingen die samenwerken om u een bestemmingspagina te geven die uw ongelooflijke e-boek waardig is.

Laten we eens kijken naar voorbeelden van bestemmingspagina’s voor e-boeken voor de verschillende elementen die u kunnen helpen bij het maken van een bestemmingspagina die de juiste mensen omzet in lezers – en vervolgens trouwe klanten.

Een overzichtelijk ontwerp

Het is gemakkelijk om te denken dat hoe meer dingen u op de pagina plaatst – afbeeldingen, tekst, getuigenissen, de inhoudsopgave, het aanrecht – hoe beter. Maar het is eigenlijk het tegenovergestelde. U wilt dat het algehele uiterlijk van de pagina schoon en eenvoudig is. En alles op de pagina moet één doel hebben: de juiste lezers ertoe brengen het boek te downloaden.

Houd de ontwerpelementen tot een minimum beperkt, dat wil zeggen één tot twee kleuren en lettertypen. We raden aan om maximaal drie tot vier alinea’s op te nemen – het hoogst. En voeg slechts één afbeelding toe, bij voorkeur van de omslag van het e-boek (ervan uitgaande dat het betekenisvol is voor de inhoud en gemakkelijk is voor de ogen).

We zouden met ons lunchgeld hebben gewed dat het onmogelijk zou zijn om drie e-boeken op een pagina te hebben die eenvoudig en mooi was. Toen zagen we de website van Johnathan Kranz. Het heeft twee kleuren (we tellen de afbeeldingskleuren niet mee), een enkele afbeelding voor elk boek en veel witruimte.

Hoe een Ebook-bestemmingspagina te maken (DAT CONVERTEERT) [Huidig ​​jaar] -beeld1

Overweeg het gebruik van een e-book bestemmingspagina-sjabloon van uw websitebouwer om snel een professioneel ontwerp te maken.

Wix biedt verschillende vooraf opgemaakte sjablonen die tijd besparen en passen bij het ontwerp van uw website. Om de beschikbare sjablonen te zien zonder u aan te melden, ga naar de Wix-homepage en klik op de link Sjablonen in het bovenste menu. Blader in de sjabloonbibliotheek naar de onderkant van het linkermenu en klik op Bestemmingspagina’s.

Squarespace gebruikers moeten echter overwegen om een ​​aangepaste pagina te maken in plaats van het ontwerp van de voorpagina te gebruiken, dat geen verbinding maakt met e-mailmarketingsoftware.

Maakt u zich geen zorgen als u geen websitebouwer gebruikt of niet van de thema’s houdt die uw huidige bouwer te bieden heeft. U kunt een individuele sjabloon voor een bestemmingspagina voor een e-boek kopen TemplateMonster voor goedkoop. WordPress-gebruikers kunnen voor nog minder een thema krijgen ThemeForest.

Nadat u het ontwerp van de bestemmingspagina van het e-boek hebt voltooid, bekijkt u het met een kritische blik en probeert u het nog meer te verminderen. Het belangrijkste is dat je de witte ruimte omarmt en de drang weerstaat om het met spullen te vullen. Ja, we weten dat het moeilijk is, maar uw verkoopafdeling (en de ogen van uw klanten) zullen u bedanken.

Een intrigerende kop

De kop is belangrijk. Veel. Maar er is geen beproefde formule om in te pluggen. Omdat de beste kop is er een die zinvol is voor uw specifieke doelgroep. Wat je ook doet, besteed tijd aan het maken van een geschikte kop.

We houden van deze kop van Industrial Strength Marketing. Het is herkenbaar. Het is best grappig. En het is een strijd waar we ons allemaal mee kunnen identificeren. Bovendien wil je meer lezen.

Hoe een Ebook-bestemmingspagina te maken (DAT CONVERTEERT) [Huidig ​​jaar] -beeld2

Denk bij het ontwerpen van uw kop aan SEO en zoekwoorden. Waar zal uw publiek waarschijnlijk naar zoeken? En, nog belangrijker, wat is hun grootste uitdaging? Door dit in de kop te plaatsen, vergroot u de kans dat ze niet alleen klikken, maar dat ze blijven lezen.

Klik hier voor enkele deskundige tips voor het maken van een geweldige kop van de bestemmingspagina.

Het woord “gratis”

Zet in de kop. Zet het in de kopie. En zet het op de knop.

Je wilt dat er geen twijfel over bestaat dat je de informatie weggeeft – aangenomen dat het waar is. Als bezoekers denken dat er een kans is dat er kosten aan verbonden zijn, verliest u waarschijnlijk downloads (en bezoekers). We raden u aan op te merken dat het e-boek op ten minste drie plaatsen op de pagina gratis is.

In het volgende voorbeeld volgde PhotoWorkout ons advies bijna tot op de letter op. Het woord “gratis” komt voor de titel van het e-boek en wordt in totaal drie keer genoemd.

Hoe een Ebook-bestemmingspagina te maken (DAT CONVERTEERT) [Huidig ​​jaar] -beeld3

Super duidelijke voordelen

Uw bezoekers willen alleen iets lezen dat waardevol voor hen is. Net als jij zijn het drukke mensen. En het is irritant om iets te downloaden en het dan niet te laten passen. De tekst op de bestemmingspagina moet dus duidelijk vermelden welke voordelen de lezer kan halen uit het lezen van het e-boek. Praat niet over uw bedrijf. Praat niet over uw producten. Concentreer u op de behoeften van uw potentiële klanten.

Om de landingspagina zo scanbaar mogelijk te maken, gebruik je lijsten met opsommingstekens – en weersta je de drang naar grafische opsommingstekens of welk glimmend object dan ook waar je momenteel door geobsedeerd bent. Houd je focus op de tekst.

De formulering moet uitvoerbaar en duidelijk zijn. Gebruik zo min mogelijk woorden. Ja, we weten dat dit geen gemakkelijke opdracht is. Maar de moeite die u doet om duidelijk te definiëren waarom de lezer uw e-boek moet downloaden, loont. Dit Upwork-e-boek doet het perfect – eenvoudig, actiegericht, duidelijk en met opsommingstekens.

Hoe een Ebook-bestemmingspagina te maken (DAT CONVERTEERT) [Huidig ​​jaar] -beeld4

Nog een ding: vertrouw niet alleen op uw eigen mening. Laat een klant die u vertrouwt (meerdere zijn nog beter) de tekst op de bestemmingspagina bekijken en hun mening delen. Breng de wijzigingen aan. Doe dan nog een beoordeling. Krijg verschillende perspectieven. Tweak totdat je je echt goed voelt over de positieve feedback.

Een echt (echt, echt) eenvoudige vorm

Mensen willen zo min mogelijk tijd besteden aan het geven van zo min mogelijk informatie om het grootste voordeel te behalen. Laat mensen niet naar een andere pagina klikken om een ​​formulier in te vullen. Dat is niet leuk en niet leuk. Zet het formulier direct op de landingspagina.

Bedenk welke informatie uw verkoopafdeling eigenlijk nodig heeft. En vermeld alleen die informatie op het formulier. Hoe meer velden er moeten worden ingevuld, hoe kleiner de kans dat mensen het zullen doen. In plaats daarvan gaan ze gewoon weg. Vraag indien mogelijk alleen naar de naam, organisatie, contactgegevens van de persoon en maximaal één tot twee kwalificerende vragen.

Maar wees niet bang om super simpel te gaan. Deze Optimizely-bestemmingspagina gaat terug naar de basis – alleen een e-mailadres. En we vinden het leuk. Veel.

Hoe een Ebook-bestemmingspagina te maken (DAT CONVERTEERT) [Huidig ​​jaar] -beeld5

Het goede nieuws is, u hoeft uw formulier niet helemaal opnieuw te ontwerpen. Bijvoorbeeld als u gebruikt Weebly gebruik voor uw site gewoon de ingebouwde Online Form Builder. Met een klik op het raster en de ontwerpsjabloon kunt u uw tijd besteden aan het concentreren op de inhoud en het maken van snelle veldbijschriften. “Rechttoe rechtaan en simpel” zou uw motto moeten zijn.

Eenvoudig te vinden CTA-knop

Hier komt het allemaal op neer. Aangezien mensen ervoor zorgen dat u op die CTA-knop klikt, is in wezen uw hele doel, dus sla niet zomaar ergens op de pagina op een oude knop.

Zorg ervoor dat het knopontwerp zowel op de pagina past als opvalt. Ja, we weten dat dat verwarrend klinkt. Maar u wilt dat het binnen het ontwerpschema visueel aantrekkelijk is, zodat het niet misplaatst is. Tegelijkertijd wilt u dat bezoekers er nul seconden naar zoeken.

Als je naar de bestemmingspagina van MeetEdgar kijkt, is het eerste dat je ziet de gigantische rode downloadknop. En je kunt het niet missen, want het is het enige rode op de pagina. Maar omdat het lettertype hetzelfde is als de rest van de pagina, loopt het de dunne lijn tussen overvloeien en recht naar je toe springen. Heel goed gedaan. (Lees hier ons interview met de oprichter en CEO van MeetEdgar, Laura Roeder.)

Hoe een Ebook-bestemmingspagina te maken (DAT CONVERTEERT) [Huidig ​​jaar] -beeld6

Wees niet schattig met knoptekst. Hou het simpel. Houd het saai. Zoiets als “Download eBook” is perfect. En als je je creativiteit niet kunt bevatten, schrijf dan een gedicht. Of een liedje. Of teken een foto. Houd gewoon je creativiteit van de CTA-knop af.

Nog een laatste ding voordat je live gaat

U heeft een visueel aantrekkelijke en op voordelen gerichte bestemmingspagina voor e-boeken. Nu is het tijd om je pagina en je e-boek te publiceren. Maar we raden aan nog een stap te zetten: voer een A / B-test of twee uit.

Maak een paar verschillende versies van de pagina, met verschillende koppen en voordelen. Maak ze allebei live en promoot ze op verschillende kanalen, zoals een op Twitter en een op Facebook. Kijk welke versie de beste resultaten oplevert en zet dat om in de hoofdpagina.

Wilt u meer informatie over het maken van een bestemmingspagina die converteert? Lees onze doe-het-zelfgids. We hebben ook een aantal handige voor je samengesteld Wat te doen en wat niet te doen.

Een e-boek samenstellen is veel werk. Maar je bent zo ver gekomen. Blaas het niet op door op de bestemmingspagina te beknibbelen. Uw lezers – en toekomstige klanten – verdienen het.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map