Constant Contact vs. MailChimp – Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar)

Als u op zoek was naar de beste e-mailmarketingservice voor uw bedrijf, daar bestaat geen twijfel over Constant contact en Mailchimp zijn voor de geest gekomen als kanshebbers.


Maar welke is beter voor e-commercebedrijven? Of voor B2B? En dat is makkelijker en sneller te leren?

Ik heb in de loop der jaren tientallen e-mailmarketingtools getest en heb veel ervaring met Mailchimp en Constant Contact. Ik ben hier om mijn ervaring met u te delen, om u te helpen erachter te komen welke van deze twee e-mailmarketingreuzen het beste bij u past.

Het is een grote investering om uw e-maillijsten en campagnes op een nieuw platform in te stellen, dus voordat u een van deze tools kiest, moet u deze recensie goed bekijken om te zien hoe ze zich verhouden.

Constant contact heeft meer dan tweemaal zoveel e-mailsjablonen

Met een grote verscheidenheid aan e-mailsjablonen kunnen beide tools u veel tijd besparen. Hoe minder tijd u besteedt aan het bewerken en aanpassen van sjablonen, hoe beter!

Constant Contact heeft meer dan 200 moderne e-mailsjablonen

Wanneer u begint met het maken van een e-mail op Constant contact, wordt u gevraagd een ontwerpsjabloon te kiezen.

Je kunt kiezen uit meer dan 200 e-mailsjablonen, die allemaal responsief zijn. Dat is een enorme bibliotheek, met een sjabloon voor bijna elke mogelijke situatie. U kunt ook een sjabloon gebruiken om een ​​bestemmingspagina te maken.

Ze zijn niet onderverdeeld in categorieën, maar met de zoekfunctie bovenaan de pagina kunt u snel zoeken op trefwoorden om relevante sjablonen te vinden (bijv. “Welkom”, “korting”, enz.).

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar) -beeld 1

Wat de kwaliteit betreft, zijn de ontwerpen modern en professioneel. In veel gevallen kun je gewoon wat tekst wijzigen en ben je klaar!

Mailchimp heeft bijna 100 gecategoriseerde e-mailsjablonen en -lay-outs

Het proces van het kiezen van een e-mailontwerp op Mailchimp kan een beetje verwarrend zijn. De ontwerpen zijn onderverdeeld in twee secties: lay-outs en thema’s.

De lay-outs zijn algemene “eenvoudige” e-mailsjablonen die u tijd kunnen besparen, zelfs als u helemaal opnieuw wilt ontwerpen.

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar) -beeld 2

Maar als u een bedrijf heeft, bent u waarschijnlijk meer geïnteresseerd in de ‘thema’s’ van Mailchimp, die meer lijken op wat Constant Contact biedt.

De thema’s zijn gecategoriseerd, waarbij de meest populaire categorieën zijn e-commerce en nieuwsbrieven.

Er zijn in totaal ongeveer 90 thema’s – allemaal responsief en goed ontworpen.

En de winnaar is … Constant contact

De kwaliteit van thema’s is vergelijkbaar, maar Constant Contact biedt meer thema’s, wat betekent dat u er eerder een zult vinden die heel weinig hoeft te worden bewerkt.

Als u echter een e-commercebedrijf runt, zult u merken dat Mailchimp een geweldige selectie heeft die speciaal voor u is samengesteld en die u gemakkelijk kunt filteren op de rest

Beide hebben e-maileditors met slepen en neerzetten – maar één is onhandiger

Zowel Constant Contact als Mailchimp bieden drag-and-drop-editors die redelijk eenvoudig te gebruiken zijn, maar natuurlijk heeft elk zijn eigen sterke en zwakke punten.

De e-maileditor van Constant Contact is intuïtief

Ik geniet echt van hoe eenvoudig de e-maileditor is op Constant Contact. Dit is waarschijnlijk een van de redenen het krijgt zulke goede recensies.

De zijbalk aan de linkerkant geeft je alle elementen die je misschien aan je e-mails wilt toevoegen. Zie je iets leuks? Sleep het gewoon naar het e-mailvoorbeeld aan de rechterkant.

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (One Clear Winner) -beeld3

Als u vervolgens op een element in het e-mailvoorbeeld klikt, kunt u het direct bewerken – eenvoudig en snel.

Er is een goede mix van elementaire e-mailelementen (tekst en afbeeldingen) en geavanceerdere elementen zoals polls, coupons en integraties.

Voor een typisch klein bedrijf is dit een bijna perfecte editor. Het enige mogelijke probleem is dat dit niet het beste is voor het schrijven van lange e-mails (meer dan 500 woorden), maar dat hoeft u waarschijnlijk niet vaak te doen.

De e-maileditor van Mailchimp ziet er goed uit, maar is traag

De editor van Mailchimp is vergelijkbaar (alleen een zijbalk aan de rechterkant van het scherm). Vergeleken met de editor van Constant Contact zijn er echter wel twee grote verschillen.

Ten eerste: wanneer u een inhoudsblok wilt bewerken dat al is toegevoegd, bewerkt u dit niet in het voorbeeld zelf. In plaats daarvan verschijnt er een editorpaneel boven de originele zijbalk:

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar) -beeld 4

Dit geeft je een volledige teksteditor om te gebruiken, wat prettig is als je e-mails van honderden woorden schrijft. Maar dat is vrij zeldzaam, dus het enige wat het echt doet, is een beetje toevoegen extra laadtijd – het is merkbaar – en een paar extra klikken.

Het tweede belangrijkste verschil is dat je meer geavanceerde controle hebt over de stijl van je e-mail. Natuurlijk kan dit in sommige situaties handig zijn, maar in de meeste gevallen kan het overweldigend en onnodig zijn. Klik hier om te zien wat echte gebruikers ervan vinden.

En de winnaar is … Constant contact

Terwijl beide redacteuren goed zijn, Constant Contact vereist minder klikken (en tijd) om de meeste inhoud te bewerken.

Mailchimp heeft meer geavanceerde opties, maar die zijn waarschijnlijk overdreven voor wat u nodig heeft. Als u echter van plan bent lange verkoop-e-mails te schrijven, is de editor van Mailchimp misschien leuker om in te schrijven.

Heeft u krachtige automatisering of een eenvoudige e-mailsequentie nodig??

Beide platforms bieden e-mailautomatisering waarmee u automatisch bepaalde e-mails kunt verzenden wanneer een abonnee ze activeert (bijvoorbeeld door lid te worden van een e-maillijst, op een link in uw e-mail te klikken, enz.).

Constant Contact biedt standaard e-mailsequenties, en niet veel anders.

Mailchimp biedt daarentegen veel geavanceerde gebruikerstriggers, wat vooral voor e-commercebedrijven erg handig is.

Laten we dat van dichterbij bekijken.

De basis van e-mailautomatisering bij constant contact

Wanneer u een nieuwe campagne op Constant Contact maakt, heeft u een beperkt aantal opties.

De belangrijkste is maak een geautomatiseerde e-mailserie.

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (One Clear Winner) -beeld5

Als u die optie kiest, wordt u omgeleid naar een webpagina waar u e-mails uit die serie kunt toevoegen of verwijderen en de intervallen kunt wijzigen waarin ze worden verzonden.

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar) -beeld 6

De meeste e-mailmarketingtools hebben dit soort workflow-editor voor e-mailsequenties, maar Constant Contact’s is waarschijnlijk de schoonste en eenvoudigste die ik ooit heb gebruikt.

Als e-mailautomatisering nieuw voor u is, kunt u hiermee gemakkelijker aan de slag.

Geavanceerde opties voor e-mailautomatisering op Mailchimp

Wanneer u een nieuwe e-mailcampagne op Mailchimp maakt, heeft u verschillende opties om uit te kiezen in het gedeelte Automatisch:

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar) -beeld 7

De verschillende soorten e-mails over automatisering zijn onderverdeeld in een paar verschillende categorieën, zoals ‘Tags’, ‘Abonneeactiviteit’ en ‘E-commerce’. Deze zijn gebaseerd op het type trigger dat de e-mailsequentie start.

Deze hebben extra geavanceerde triggers kan handig zijn als je een ervaren e-mailmarketeer bent, maar als je nieuw bent in de scene, kan het overweldigend lijken.

De meeste geavanceerde triggers vallen onder de categorie e-commerce. Hier zijn enkele voorbeelden van wat u ermee kunt doen:

 • Stuur ordermeldingen
 • Bedankt nieuwe klanten
 • Follow-up om beoordelingen te vragen
 • Stuur e-mails naar ingelogde sitebezoekers

Net als bij Constant Contact, zal het kiezen van een automatiseringstype je naar een pagina brengen waar je e-mails kunt toevoegen en triggers ertussen kunt bewerken:

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar) -beeld 8

Het is niet zo schoon en eenvoudig, maar nog steeds redelijk intuïtief.

En de winnaar is … Mailchimp (met een kleine marge)

Mailchimp biedt meer geavanceerde automatisering, met name voor e-commercebedrijven. Als u echter een beginner bent en u alleen e-mailautomatisering nodig heeft, bent u misschien beter af met Constant Contact.

E-commerce-integraties of een grotere verscheidenheid aan integraties?

Zowel Constant Contact als Mailchimp bieden meer dan een dozijn integraties waarmee u uw e-maillijsten kunt verbinden met uw website of bestaande e-mailservice – geen codering nodig.

Maar voordat u een van de platforms kiest, is het belangrijk om het verschil tussen de specifieke integraties te begrijpen.

Constant Contact integreert met alle populaire zakelijke software

Constant Contact heeft integraties voor alle grote contentbeheersystemen, zoals WordPress, Shopify en BigCommerce.

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar) -beeld 9

Er staan ​​er een paar op de lijst die Mailchimp niet heeft, zoals Office 365, QuickBooks en Outlook.

Afgezien van deze essentiële officiële integraties die Constant Contact ondersteunt en onderhoudt, is er ook een app-marktplaats met andere integraties.

Deze worden gepubliceerd door externe bedrijven en er zijn er veel (meer dan 400). Sommige werken geweldig, andere niet: de kwaliteit varieert, dus lees de recensies.

Mailchimp-integraties richten zich op e-commercetools

Mailchimp heeft momenteel in totaal 16 officiële integraties. Het heeft de basis zoals WordPress en Shopify, en de rest zijn meestal andere e-commerce-integraties.

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (One Clear Winner) -beeld 10

Het ondersteunt veel van de bekende, maar minder populaire e-commerceplatforms zoals PrestaShop en Magento.

Nogmaals, er zijn honderden niet-officiële integraties van derden waarbij de kwaliteit varieert. Sommige zijn geweldig, andere zijn verouderd. Het hangt af van het specifieke bedrijf dat de integratie onderhoudt.

En de winnaar is … Het is een gelijkspel!

Terwijl Mailchimp e-commerce software ondersteunt, Constant Contact ondersteunt een grotere verscheidenheid aan populaire tools.

Constant contact heeft beter integreerbare aanmeldingsformulieren

De belangrijkste manier om nieuwe abonnees aan uw lijst toe te voegen, is via een ingesloten formulier op uw website.

Modern ogende aanmeldingsformulieren maken bij constant contact

Dit is de enige kernfunctie waar ik een duidelijke winnaar heb.

De formulieren van Constant Contact zien er niet alleen beter uit dan die van Mailchimp, maar het proces om ze te maken is ook eenvoudiger.

Eerst ga je naar het gedeelte Aanmeldenformulieren van je account, waar je kunt kiezen uit drie soorten formulieren. Meestal wil je een inline (dat wil zeggen, insluitbaar) formulier:

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar) -beeld 11

Dat brengt een formuliereditor naar voren die niet eenvoudiger te gebruiken kan zijn.

Kies de gewenste velden, pas de tekst en kleuren aan en u bent klaar om uw formulier te publiceren.

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar) -beeld 12

Hoewel de formulieren niet bepaald mooi zijn, zien ze er nog steeds redelijk goed uit en zijn ze beter dan wat veel andere e-mailmarketingplatforms bieden.

Eenvoudige (maar duidelijke) aanmeldingsformulieren maken op Mailchimp

Je eerste uitdaging op Mailchimp is het vinden van waar je formulieren maakt. De link is verborgen in de vervolgkeuzelijst met instellingen voor elke e-maillijst die je hebt gemaakt.

Nogmaals, u heeft dezelfde drie opties voor formulieren, maar meestal kiest u ‘ingesloten’.

Dat brengt u naar de formuliereditor:

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (One Clear Winner) -beeld 13

De formuliereditor zelf is vrij eenvoudig te gebruiken, maar heeft niet veel opties.

Terwijl u velden kunt toevoegen of verwijderen, er zijn geen basisstijlopties, en de standaardversie is niet erg aantrekkelijk.

Natuurlijk, als u ervaring heeft met webontwikkeling, kunt u aangepaste CSS op uw site schrijven. Maar als je geen technische achtergrond hebt, kan dat ingewikkeld en frustrerend zijn.

En de winnaar is … Constant contact

Beide platforms bieden de mogelijkheid om dezelfde soorten aanmeldingsformulieren te maken, maar Constant Contact maakt het gemakkelijker om formulieren te maken en geeft u meer controle over hun uiterlijk

Zijn meer functies en lagere kosten minder ondersteuning waard?

Het is moeilijk om de waarde van elke tool te vergelijken, omdat ze verschillende sets functies in elk plan bieden en ook anders in rekening brengen op basis van uw lijstgrootte.

Maar laten we het proberen.

Welk constant contactplan heeft u nodig?

Jij kan meld u aan voor een gratis proefperiode van 60 dagen op Constant Contact en hebben toegang tot veel functies. Maar de website van het platform geeft niet precies weer wat u krijgt bij een gratis abonnement. In plaats daarvan richt het zich op het ertoe brengen van gebruikers om zich aan te melden voor de twee belangrijkste betaalde abonnementen.

De kosten van elk gaan omhoog naarmate uw lijst groter wordt. Maar op het laagste niveau voor elk plan is het ‘e-mail’-plan ongeveer de helft duurder dan het’ e-mail plus’-plan.

Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de twee plannen:

E-mailE-mail Plus
KostenHangt af van het aantal abonneesHangt af van het aantal abonnees
E-mails per maandOnbeperktOnbeperkt
Geautomatiseerde e-mailsequenties (d.w.z. autoresponders)NeeJa
Meerdere gebruikersNeeJa
A / B-testenJaJa
OndersteuningVolledige ondersteuning (telefoon en livechat)Volledige ondersteuning + Nieuw klantenoverleg

Ik denk dat het een redelijke prijs is, maar een beetje aan de hoge kant.

De grootste functie die Constant Contact op beide plannen biedt, is volledige klantenondersteuning. Dit is geweldig als u relatief nieuw bent in e-mailmarketing.

Wanneer u een account maakt voor het Email Plus-abonnement (zelfs tijdens een gratis proefperiode), neemt een accountmanager contact met u op voor een nieuw klantoverleg en begeleidt u alles waar u hulp bij nodig heeft.

Is het gratis abonnement van Mailchimp goed genoeg voor u?

Mailchimp staat bekend om zijn gratis abonnement.

Het is een goed plan als u nieuw bent bij e-mailmarketing of een zeer laag budget heeft. De grote zwakke punten zijn dat de ondersteuning beperkt is en dat al uw e-mails met Mailchimp-branding worden verzonden.

Realistisch gezien zou een bedrijf een van de twee betaalde abonnementen van Mailchimp moeten hebben.

Hier is een samenvatting van wat alle plannen bieden:

VrijGroeien (goedkoop)Pro (duur)
Abonnees2000OnbeperktOnbeperkt
E-mails per maand12.000OnbeperktOnbeperkt
Mailchimp-branding in e-mailsJaNeeNee
OptimalisatiefunctiesBasic (bijvoorbeeld A / B-testen)Basic en een paar meer (bijv. Tijdoptimalisatie verzenden)Alles (geavanceerde segmentatie en multivariate testen)
Geautomatiseerde e-mailsequenties (d.w.z. autoresponders)JaJaJa
Ondersteuning30 dagen langBasisondersteuningPremium ondersteuning

De prijs stijgt enkele dollars per maand per 500 abonnees die je hebt, wat nog steeds behoorlijk goedkoop is.

Als u een klein bedrijf heeft, wilt u zich waarschijnlijk aanmelden voor het ‘Grow’-plan. U krijgt nog steeds basisondersteuning en de meeste optimalisatiefuncties.

De meeste bedrijven hebben de geavanceerde optimalisatiefuncties van het ‘Pro’-plan niet nodig, hoewel de premium-ondersteuning prettig is.

En de winnaar is … Mailchimp

Als budget uw belangrijkste zorg is, is Mailchimp goedkoper en biedt het meer geavanceerde functies (die al dan niet nodig zijn). Om de goedkope prijzen te krijgen, moet je echter de steun opofferen.

Dus, welke e-mailmarketingservice is oppermachtig?

Een laatste ding om te overwegen is dat als je op een marketingforum gaat, je er verhalen over zult vinden Mailchimp verbiedt de accounts van aangesloten marketeers. Als u gelieerde links aan uw e-mails moet toevoegen, is Mailchimp geen optie voor u.

Dit is een duidelijke regel in het juridische beleid van Mailchimp:

Constant Contact vs. Mailchimp - Nieuwe 2020-vergelijking (één duidelijke winnaar) -beeld 14

Dat betekent niet dat u geen affiliate marketeer kunt zijn en Mailchimp kunt gebruiken. Je moet er gewoon voor zorgen dat je e-mails geen gelieerde links bevatten. In plaats daarvan kunt u links naar uw website opnemen, die vervolgens gelieerde links bevatten.

Dus, tussen Mailchimp en Constant Contact, wat is dat voor jou? Dat hangt af van uw expertise en zakelijke behoeften. Maar voor de meeste kleine en middelgrote bedrijven denk ik Constant Contact is de betere keuze.

Het is ongelooflijk eenvoudig en intuïtief in gebruik, heeft alle kernfuncties die de meeste bedrijven nodig hebben en wordt geleverd met alle ondersteuning die u nodig heeft.

Als je klaar bent om het uit te proberen, klik dan op de onderstaande knop.

Hier volgt een korte samenvatting van alles waar we naar hebben gekeken:

Voorzien zijn vanConclusie
E-mailsjablonenConstant Contact heeft meer dan twee keer zoveel e-mailsjablonen, die gemakkelijker te doorzoeken zijn.
E-maileditorConstant Contact’s is sneller en gemakkelijker te gebruiken, maar de editor van Mailchimp heeft geavanceerde functionaliteit die u mogelijk nodig heeft.
E-mailautomatiseringDe e-mailautomatisering van Constant Contact is eenvoudiger te gebruiken, maar Mailchimp biedt veel geavanceerde triggers.
IntegratiesBeide bieden een vergelijkbaar aantal integraties. Constant Contact heeft een algemene focus, terwijl Mailchimp zich richt op e-commerce tools.
Aanmelden formulier makenConstant Contact heeft een betere editor voor insluitbare formulieren en meer opties.
PrijzenMailchimp is meestal goedkoper en heeft meer functies, maar mist de ondersteuning die Constant Contact heeft.

Als u op zoek bent naar de eenvoudigste tool die niet te veel tijd kost om te leren of te gebruiken, en die ondersteuning van hogere kwaliteit biedt, kiest u voor Constant Contact. Als u meer wilt weten over het platform, lees dan onze Constant Contact-expertbeoordeling .

Als u een ervaren e-mailmarketeer bent of specifiek een e-commercebedrijf bezit dat de geavanceerde functies van Mailchimp zou kunnen gebruiken, ga dan voor Mailchimp. Bekijk onze Mailchimp-expertbeoordeling voor meer informatie.

En als u niet zeker weet of u voldoende leads kunt genereren via e-mailmarketing, overweeg dan een andere strategie voor het genereren van leads.

Bron:

https://knowledgebase.constantcontact.com/articles/KnowledgeBase/18265-Create-a-Sign-Up-Form-with-the-new-sign-up-form-experience?lang=en_US

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map