6 Интернетски тестови перформанси видео записа – да ли ИоуТубе побјеђује 2020. године?

Дакле, ево вам: имате веб локацију, желите да ставите видео записе, али забринути сте због перформанси. Тачније, забринути сте да би уметање гомиле видео записа на вашу страницу могло негативно утицати на трајање учитавања странице..


Добро за тебе! Много власника веб страница и дизајнера не обраћају довољно пажње на ове ствари, али ви сте паметни. Свиђаш нам се.

И ево ме: ја (аутор), мало сам опсесиван када је реч о перформансама веб страница, јер живим у Мексику (где сам научио своју трговину, веб дизајн), а оптички интернет још увек није стигао у одређене делове земље (ђаво то!). Такође, ограничења података су ужасна ствар и требало би их укинути.

Можете ли рећи да у основи живим свој живот на мрежи?

У сваком случају, ево шта сам урадио: Прошао сам кроз шест највећих јавних (и углавном бесплатних) добављача видео хостинга тамо да видим који имају најоптимизованији код за уградњу видео записа. Учинио сам то за тебе и за бољи интернет.

Платформе које сам тестирао су ИоуТубе, Вимео, Даилимотион, Метацафе, БитЦхуте и ВидЛии.

Сада будимо веома специфични: мерим ефекат уграђених видео записа на време учитавања веб страница и њихов утицај на укупну оптимизацију странице. Оно што не бих мерио је перформансе репродукције видео записа. Једноставно је превише превише променљивих да би се тачно измерило, барем са мојим кућним рачунаром и буџетом.

Прекид узбуне? Добро. Идемо.

Тестинг Суите

За овај тест, Желео сам да уклоним што више променљивих. Дакле, нисам се трудио да направим сајт ни на једном од уобичајених популарних градитеља веб локација. Одлучио сам да направим малу веб страницу испочетка на ГитХуб страницама. То је брзо, лако и мало минималистичкије од већине веб локација. (Другим речима, не процените дизајн или код.)

Да ли је ИоуТубе најбољи за уметање видео снимака1

Желео сам да број датотека које захтева свака страница буде низак, тако да не постоји спољни ЦСС или ЈаваСцрипт осим оног на који се позива уграђени видео. Укључио сам, међутим, пар датотека са веб фонтом како бих зачинио типографију, јер имам неку испразност.

Све странице су идентичне, осим код који приказује видео.

Говорећи о видеу, снимио сам тридесет секунди како се моја мачка игра на кревету посебно за овај чланак, јер је обожавана и треба да буде узор.

Перформансе ће оценити корисник Увид у Гоогле ПагеСпеед Спеед. То није једини алат за мерење перформанси, али је прилично једноставан. Наведени ранг брзине такође директно утиче на то како је ваша веб локација рангирана у Гоогле-овом алгоритму претраге, тако да је то фактор који треба узети у обзир.

Такође имајте на уму да се резултати могу донекле променити на основу низа фактора, укључујући опште перформансе сервера, веб саобраћај и друге ствари. Сви резултати су апроксимације.

Основна изведба је скоро савршен резултат

Наравно, покренуо сам основну веб страницу, без видеа, преко Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс да добијем основни ранг, а ево:

Да ли је ИоуТубе најбољи за уметање видео снимака2

Било је неколико упозорења јер се датотеке вебфона не спремају у кеширање, али у супротном, добио сам савршен резултат и на тестовима и на радној површини и на мобилним уређајима. Воохоо!

За свакога кога занима шта значе сви ти бројеви на дну. Они од вас који само желе резултате могу да се крећу према доле.

 • Прва садржајна боја је време које је потребно да се прегледач учита и прикаже било који појединачни део ваше странице, било да је то логотип, навигација итд..
 • Прва смислена боја је време које је потребно да се прегледач учита и прикаже „главни“ део садржаја, као што су чланак, блог блог, видео или било шта друго.
 • Индекс брзине је просјечно вријеме потребно да се све учита и прикаже.
 • Први процесор у празном ходу је потребно време да прегледач каже: „У реду, све је учитано. Процесор на овом рачунару / телефону може да се одмара неко време. “
 • Време је за интеракцију представља приближну количину времена док корисник не почне да клика.
 • Максимално прво потенцијално кашњење уноса је мерење онога што се заправо догађа када корисник почне да клика по стварима и колико брзо страница реагује. То је много теже тачно израчунати без корисничких података, а немам ништа од тога за овај пример. То је важна метрика за веб странице у стварном свету, али бескорисна у овом контексту.

А сада, на правилно тестирање …

ИоуТубе-ов уграђени код делује добро

ИоуТубе је, па, ИоуТубе. Тешко вам је потребан увод, зар не? Управо је тако велика, барем изван Кине. ИоуТубе је лице видеа који производи корисник на мрежи, а сви остали играју сустизање. Гоогле је такође у власништву платформе која, као што можете претпоставити и из имена, такође чини алат за тестирање брзине који користимо. Дакле, код треба да буде пристојан. Хајде да сазнамо.

Страница коју тестирамо:

Да ли је ИоуТубе најбољи за уметање видео снимака-имаге3

Резултати за радну површину и мобилне уређаје, раме уз раме:

Да ли је ИоуТубе најбољи за уметање видео снимака4

Па, ти резултати мобилних тестова су уронили.

То вероватно није због лоше имплементације видео уграђивања, већ због опћенито мање процесора снаге просечног паметног телефона и ниже брзине повезивања коју нуде чак и 4Г мреже. Пад од 21 тачке између тестова на радној површини и мобилним уређајима је значајан, али не изненађује.

Вимеов код за уградњу је веома добро оптимизован

Вимео је место где постављате своје видео записе ако желите да будете умешни. Озбиљно, ради се о уметничкој заједници од првог дана, а сви њени најпопуларнији видео снимци изгледају као веома креативни кратки филмови.

Једина права страна је то што немате скоро неограничено складиште као и на неким другим платформама. Постоји пристојан бесплатни план, али мораћете да платите ако редовно објављујете пуно ХД садржаја.

Свеједно, на тестовима…

Да ли је ИоуТубе најбољи за уметање видео снимака5

Вимео добија у основи савршен резултат на радној површини, а мобилни тестови уско прате иза. Добро урађено.

Уградбени код ДаилиМотион-а је такође у реду

ДаилиМотион је једна од ветеранских видео платформи, основана само неколико месеци након ИоуТуб-ае. И даље је снажан, а чини се да има активну заједницу. Садржај варира од дубоко личног до високо комерцијалног. Како се то мери?

Да ли је ИоуТубе најбољи за уметање видео снимака6

Скоро савршен резултат на радној површини, са падајућим на мобилном уређају, али не у толикој мери као пад ИоуТубе-а.

Уметање кода Метацафе није заштићено

Метацафе је прилично проклето стар (у Интернет годинама), јер претходи чак и ИоуТубеу. Чини се да је популарни садржај углавном везан за меме / цлицкбаит, али то је и већина ИоуТубеа ових дана. Да видимо те резултате …

И не можемо.

Колико могу рећи, Гоогле ПагеСпеед Инсигхтс уопште не учитава Метацафеов видео уређај. То је зато што код за уградњу још увек није постављен да користи ССЛ (основни слој сигурности веб локације), а ПагеСпеед Инсигхтс одбија да учита незаштићене видео снимке треће стране..

По мом искуству на прилично спором (5Мбс) Интернету, могу рећи да се видео плејер свеукупно осећа, али не бих га користио због потенцијалних сигурносних проблема.

БитЦхутеов код за уградњу је задивљујући, али…

БитЦхуте је фасцинантан пројекат. Ради на пеер-то-пеер технологији (као што ради БитТоррент) у покушају да се одмакне од централизованих хостинг сервера које контролише само једна компанија. БитЦхуте такође има веома дозвољен поглед на слободу говора; Дакле, све док ваши видео снимци нису илегални, подстичу људе на насиље или НСФВ (није безбедно за посао), можете их објавити.

Али нисам овде да судим о било чему осим о перформансу, па ево…

Да ли је ИоуТубе најбољи за уметање видео снимака7

Ти резултати су тачни. Учитава се видео плејер. Стварна репродукција видео записа била је мало недоследна, али ако је то чиста ефикасност учитавања страница коју желите, БитЦхуте је покривао.

ВидЛијев код за уградњу је такође прилично задивљујући

Све о ВидЛии-ју је експлозија из прошлости, у смислу дизајна. Врло је, ух … ИоуТубе-ескуе, ако се ипак вратите на почетке ИоуТубе-а. Садржај на којем ће се налазити ваши видео снимци такође делује помало носталгично, са неким врло домаћим стварима на почетној страници. Али колико брзо ће се учитати на вашој страници?

Да ли је ИоуТубе најбољи за уметање видео снимака8

ВидЛии-ови резултати су отприлике колико и БитЦхуте-ови и Вимео-ови, с тим да наизглед ниједан од недостатака ових платформи није представљен. Међутим, не можете ставити било који оглас у своје видео снимке, тако да имајте то на уму. Бићете забрањени.

Дакле, који бисте требали одабрати за уградњу?

Под претпоставком да ваши видео снимци испуњавају све смернице за сваку платформу и није вас брига шта је још на тим платформама, Ја бих изабрао БитЦхуте или ВидЛии. Да имам буџет и правим много уметничких ствари, Вимео би добро функционисао.

Ипак, ИоуТубеу још увек остаје много тога за шта не треба да уграђује ваше видео снимке. Са масовном заједницом, то је једна од бољих опција за постизање органског раста публике. Такође имате пуно конкуренције, али лакше је правити приход од ИоуТубе-а него од многих других платформи.

У сваком случају, увек бисте могли да отпремите своје видео записе на неколико различитих платформи, или све њих, јер никад не знате како ће људи пронаћи вас или ваш садржај. Само обавезно прво прочитајте шта свака платформа дозвољава.

На крају, имајте на уму да ће сваки видео који уграђујете на веб страницу имати кумулативни ефекат на перформансе те странице. Другим речима, више видео записа = спорије учитавање. Коју год платформу да одаберете, вероватно не бисте требали уграђивати превише видео записа на исту страницу.

Ради ваше удобности, саставио сам све резултате ПагеСпеед Инсигхтс у брзу табелу:

Видео ПлатформаРангирање брзине радне површинеМобиле Спеед Ранк
ЈуТјуб9978
Вимео10093
Даилимотион10082
МетацафеН / АН / А
БитЦхуте10098
ВидЛии10091
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map