5 Дос и 4 Донт’с Инстаграм Хасхтагс у 2020

Са преко милијарду пратилаца, Инстаграм је сада сакупио довољно активних корисника да постану трећа најкоришћенија друштвена мрежа. И док постоје веће платформе у погледу активних корисника, кад су у питању стопе ангажмана, Инстаграм води пакет са просечном стопом ангажмана од око 2%. За поређење, Фацебоок је на 0,16%, а на Твиттер на 0,046%.


Од сада, Инстаграм је домаћин импресивних 25 милиона профила компаније, што чини 71% свих америчких предузећа. Не само да су стопе ангажовања брендови толико узбуђени због потенцијала ове платформе – корисници такође имају већу вероватноћу да купују. У ствари, према Хоотсуите-у, 60% корисника је открило производе на Инстаграму, док је 72% уствари купило нешто што су видели на Инстаграму.

У овом тренутку би требало бити прилично јасно зашто толико маркетаца чини све што је у њиховој моћи како би побољшали своју маркетиншку стратегију на Инстаграму, укључујући хасхтагове. Постови који имају најмање један хасхтаг имају у просеку 12,6% већу стопу ангажмана од оних који не користе ниједан. Али нису сви хасхтагови корисни и дефинитивно постоје неки начини како се могу погрешно користити или чак нанети штету вашој кампањи. Дакле, пре него што уђете у свет Инстаграм хасхтагове, прво се морате упознати са обавезама и – што је још важније – са не баш овом уобичајено употребљеном алатком.

Ствари које бисте требали радити са својим хасхтаговима

Ако сте истражили на различите начине на који Инстаграм може да побољша ваше пословање, вероватно сте добро упознати са популарношћу хасхтагова. Од представљања моћних друштвених покрета до категорисања врсте фотографије ради лакшег проналажења, хасхтагови су невероватно свестрани.

Хасхтагови су кориштени за изјаву, циљање одређене демографске категорије, утврђивање идентитета марке, повећање стопе ангажованости и још много тога. Користе их сви, од мултинационалних корпорација до малих предузећа и познатих личности. Хасхтагови су сада свуда и ако се правилно користе могу имати врло позитиван утицај на ваше постове. Стога, када их употребљавате, имајте на уму следећа разматрања како бисте извукли максимум из својих постова.

Циљајте прави сегмент тржишта

Када је у питању вођење маркетиншке кампање на било којој платформи, идентификација и тачно циљање праве публике је апсолутно неопходно. На одговарајући начин сегментирајте своју публику и употреба хасхтагова за правилно циљање различитих подскупова, може значајно побољшати ефикасност ваших постова. Ако се правилно изврше, добро испланирани хасхтагови могу право публику довести до вашег поста путем Инстаграм-ове претраге хасхтага.

Једноставан начин препознавања правих хасхтагова који бисте користили за своју циљану публику је гледање онога што ваши конкуренти користе. Поред тога, користите функцију праћења хасхтагова на Инстаграму и припазите на ефикасност различитих хасхтагова током времена. Хасхтагови који стално примају висок ниво ангажованости од ваше циљне публике су добри за приоритете.

Пратите успех својих хасхтагова

Нису сви хасхтагови ефикасни, а неки могу чак и бити штетни. Због тога је добра идеја да тестирате своје хасхтагове и видите да ли вуку или не. На Инстаграму то постоји прилично много начина, било помоћу алата треће стране или чак и преко саме апликације. Захваљујући прилично новој функцији “Пост Инсигхтс”, они са пословним рачунима могу пратити вредну аналитику, попут досега ваших постова, кликова и утисака из различитих извора, укључујући хасхтагове. Прелазак на пословни рачун је брз и једноставан, као и потпуно бесплатан.

Ако већ имате пословни налог или сте вољни да се пребаците и желите да приступите Инстаграмовим „Пост увидима“, једноставно следите ове кораке:

 1. Прво, пожељет ћете се пребацити на пословни рачун ако то већ нисте учинили, лако се то обавља путем „Подешавања“.

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

 1. Након неколико упутстава, ваш пословни налог ће бити активан, а ви сада имате приступ „Увиду“ који се налази у оквиру „Подешавања“.

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

 1. Од овог тренутка даље ће се пратити сви увиди у следеће постове, омогућавајући вам приступ корисној количини информација. Можете да видите све тражене коментаре тако што ћете отворити „Увиде“ и одабрати „Садржај“.

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

 1. Да бисте приступили аналитичким подацима одређеног поста, прво кликните на пост који вас занима и кликните на опцију “Прикажи увиде”, тачно испод фотографије.

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

 1. У одјељку „Увиди“ моћи ћете да видите одакле потиче већина ваших утисака. Хасхтагс који су ефикасни требало би да имају приличан број појављивања.

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

Иако је „Пост Инсигхтс“ користан, и даље недостају драгоцене информације, попут оне која је употребљена хасхтагова имала највећи број приказа. Због тога се многи озбиљни трговци на друштвеним мрежама окрећу трећим алатима за праћење својих постова.

Алати попут Спроут Социал дају вам дубљу аналитику и посебно су корисни када је у питању праћење и тестирање ефикасности ваших хасхтагова. Тренутно нуде бесплатну пробну верзију за оне који желе да испробају један од бољих доступних алата, а да не морају прво да потроше новац. Коришћењем једног од најбољих расположивих алата за управљање друштвеним медијима, имат ћете већу могућност да одредите који су најефикаснији хасхтагови за вашу циљану публику.

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

Користите брендиране хасхтагове

Хасхтагови се могу користити у бројне сврхе, али једна од њихових популарнијих употреба је помоћ у успостављању вашег бренда. Шта год да покушавате да пласирате на тржиште, било да је то посао, музика или модна линија вашег пса, важно је да направите слику за свој бренд и да се на њему држите. Требали бисте покушати и одржати ту конзистентну слику у свему што ваш бренд ради, укључујући и хасхтагове које користите.

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

Направите хасхтаг који представља ваш бренд и који ће они који су упознати са вашом сликом одмах препознати. Ово помаже да успоставе свој бренд и пружи онима који су заинтересовани да лако пронађу садржај који је повезан са брендом – или чак да се ангажују с марком користећи сами хасхтаг! Из тог разлога, седам од десет свих хасхтагова на Инстаграму се брендира.

Останите на врху онога што је популарно

Данас се популарне ствари – попут хасхтагова који су у тренду – непрестано развијају. Ипак, постоје неки хасхтагови који ће увек имати огромно следеће, као што су:

 • #репост
 • #тбт
 • #лајк за лајк
 • #инстагоод
 • #Фотографија дана
 • #фасхион
 • #стиле
 • #травел

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

За јаку Инстаграм маркетиншку стратегију, желећете да користите комбинацију ових, као и трендовски хасхтагови у вашој индустрији који долазе и одлазе брже. Да бисте пронашли ознаке које почињу да привлаче пажњу преко ноћи, погледајте на Инстаграму страницу „Екплоре“. Још један добар трик је да кликнете на траку за претрагу и изаберете „Ознаке“. Покретањем откуцавања врсте или категорије производа Инстаграм ће попунити тренди хасхтагове који укључују ову реч. Обавезно проверите поново јер се оне често мењају!

Да ли користите Хасхтагове које ће људи вероватно пратити

Недавно је објављено да корисници Инстаграма неће моћи само да прате профиле већ и хасхтагове. Ово је додало потпуно нови начин да користите хасхтагове као алат за откривање што више очију вашем садржају. То такође значи да је далеко важније да користите праве хасхтагове са највећим бројем пратилаца који ће вероватно ступити у контакт са вашим садржајем.

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

То није баш једноставно, али ако се ради добро, то би могло увелике повећати ваш број ангажованих пратилаца. Прво желите да откријете које хасхтагове би вероватно пратили они који су заинтересовани за ваш садржај. Затим морате да направите садржај који је примерен за те хасхтагове. Проверите да ли садржај који дајете тачан је приложеним хасхтаговима и да ће такође бити привлачан вашој циљаној публици.

Ствари које би требало да избегавате да радите са вашим Хасхтагс

Иако је то сигурно тачно ако се правилно користе, хасхтагови могу бити вредан алат, подједнако је тачно да ако се погрешно користе, могу нанијети више штете него користи. Од збуњујућих и тешко разумљивих, до увредљивих и лоше темпираних, хасхтагови су били коријен прилично неколико проблема за брендове током година. Ако користите хасхтагове као део своје маркетиншке стратегије на Инстаграму, вероватно би било боље избегавати неке ствари.

Не укључују превише

Студије по овом питању се не слажу увек, али већина показује да превише хасхтагова заправо може наштетити стопама ангажовања поста. Познавање правог износа за ваше специфичне циљеве и циљану публику може бити мало шкакљиво, али генерално је сагласно да је негде око 11 хасхтагова идеално за већину постова.

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

Шта више од овога може негативно утицати на ваше стопе ангажовања и узроковати да ваш пост изгледа као нежељена пошта. Према већини студија, сваки додатни хасхтаг додат је посту повећаном стопом ангажмана до око 11, након чега су заправо смањили ангажман.

Не истицајте осетљиве или спорне теме

Приликом покретања било које маркетиншке кампање, без обзира на платформу, обично је добра идеја избегавати осетљиве и контроверзне теме. Било да се ради о недавној трагедији или контроверзном политичком ставу, осим ако се снажно не усклади са сликом ваше робне марке, требало би да је чувате изван својих хасхтагова или ризикујете да отуђите своју публику.

Не користите небитне ознаке јер су у тренду

Иако је важно да користите хасхтагове који су популарни и који ће вероватно бити претражени, не додајте произвољно неважни хасхтаг у пост једноставно зато што је у тренду. Ово ће бити очигледно онима који наиђу на ваш пост на основу хасхтага и вјероватно ће их игнорисати. Чак и ако повећа број појављивања поста из хасхтагова, то ће узроковати да ваш бренд постане непоштен и потенцијално штети угледу.

Не заборавите да проверите да ли имају смисла

Иако ово може довести до шаљивих резултата, увек пажљиво прегледајте своје хасхтагове пре него што их преузмете уживо и осигурајте да их неће лако погрешно тумачити. Било је доста примера овог догађаја, многи са занимљивим исходима.

Неки од запаженијих примера укључују:

 • По смрти Маргарет Тачер, хасхтаг #новтхатцхерсдеад почео је да се креће. То је изазвало велике помутње међу љубитељима Цхер-а, јер се лако може погрешно прочитати тага која најављује музичарову рану смрт.

5 Дос и 4 Донт Инстаграм Хасхтагс за 2020. годину

 • Када је књижевни фестивал Цхестер одлучио да изврши убризгавање хасхтагова, користили су акроним који садржи ознаку #цЛитФест. Некако нико није схватио да неки могу стећи погрешан утисак о природи фестивала са овим лоше испланираним хасхтагом.
 • Док је њен тренутак у центру пажње већ прошао, сензација америчког идола Сусан Боиле имала је сопствени неуспех. Још 2012. године, приликом најаве издања албума, њен тим је то учинио са хасхтагом #сусаналбумпарти. Иако је довољно невина и отворена, многи су је погрешно протумачили како би јој протумачили да има врло другачију забаву од оне коју је порука намеравала …

Тхе Такеаваи

Иако је јасно да су хасхтагови важни за максимизирање ваше потенцијалне изложености, такође је важно да су добро планирани и коришћени са намером. Знајте зашто користите хасхтагове које одаберете и двоструко проверите да ли је њихова порука јасна и поравнава се са сликом за коју желите да ваш бренд приказује. То могу бити моћни алати када се правилно користе и значајно повећавају изложеност коју ваш садржај прима. Зато их користите, али их користите мудро, и само ће повећати видљивост ваших будућих Инстаграм постова.

Извори

 хттпс://ввв.ривалик.цом/блог/2018-социал-медиа-индустри-бенцхмарк-репорт/

хттпс://адеспрессо.цом/блог/инстаграм-статистицс/

 хттпс://блог.хоотсуите.цом/инстаграм-статистицс/

 хттпс://спроутсоциал.цом/инсигхтс/инстаграм-статс/

Имаге Цредитс

хттпс://медиа.спроутсоциал.цом/уплоадс/2017/09/Спроут-Хасхтагс.пнг

хттпс://гонзмоливиа.филес.вордпресс.цом/2015/02/сцреен-схот-2015-02-17-ат-8-56-13-пм.пнг

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map