5 БЕСПЛАТНИх алата за шпијунирање на вашој конкуренцији (листа 2020)

Као дигиталном маркетингу, важно је знати шта ваша конкуренција планира на мрежи. На тај начин остајете конкурентни и увјерите се да је ваш властити маркетинг једнако добар, ако не и бољи.


Помоћу правих алата можете сазнати више о стратегији кључних речи ваших конкурената, побољшати њихов садржај и пронаћи најбоље могућности за повезивање.

Постоји само један проблем. Много ових алата је прилично скупо. Ако само градите посао, можда нећете имати буџет за алате за велика имена. Поред тога, неки од њих могу бити веома сложени. Ако вам недостаје времена, потребан вам је алат који можете брзо да користите.

Срећом, постоје бесплатни алати који вам готово исте функције дају потпуно бесплатно, што значи да можете шпијунирати своју конкуренцију без пуштања буџета. Неће вам требати пуно времена да добијете потребне информације да бисте били сигурни да освајате такмичарску игру.

Contents

Шта тражимо у најбољим алатима за конкурентно истраживање

Погледали смо низ интернетских конкурентских алата за истраживање како бисмо пронашли оне који нуде највише функционалности. Неки од кључних критеријума су били:

 • Бесплатно: Тражили смо алате који су доступни бесплатно (или барем имају бесплатну верзију) како бисте могли да истражите своју конкуренцију без да морате да платите денар.
 • Детаљна анализа: Желите могућност стварања података о промету, кључним ријечима, садржају и још много тога.
 • Лакоћа коришћења: Морате бити у могућности да добијете потребне информације без да морате пролазити кроз стрму криву учења.
 • Мониторинг марке и СЕО подаци: Алат треба да вам помогне да схватите шта делује за ваше конкуренте.

# 1 Гоогле Упозорења – Најбоље за праћење вести такмичара

Добро место за почетак шпијунирања ваших конкурената је проналажење када се они спомињу на мрежи. Гоогле Алертс је савршен алат за то.

Гоогле упозорења

Оно што добијете

Будући да је овај алат од Гооглеа, мајстора претраге, можете бити прилично сигурни да ће се наћи практично свака инстанца на којој се спомињу ваши конкуренти. Одлично је за:

 • Надгледање тржишних имена конкурената
 • Добијање информација о одређеним производима или категоријама производа
 • Праћење спомиње одређене делове садржаја, попут садржаја конкуренције у основи

Лако је за употребу, са једним екраном на којем одаберете своје могућности. Можете одредити колико често желите да добијате обавештења (тренутно, дневно или недељно) и где желите да тражите спомене (вести, блогови, веб и још много тога). Једном када креирате упозорење, он се покреће аутоматски, тако да је и време трајања.

Једини недостатак Гоогле упозорења? Подаци нису посебно организовани. То је само једна велика листа. Ипак, то је једноставно и ефикасно.

Фриендли Фриендлида
Надгледање маркеда
СЕО подациНе

# 2 Социал Социал Ментион – Најбоље за претраживање више веб локација друштвених медија у стварном времену

Ипак, на тему праћења спомињања, Социал Ментион је вриједан пажње. Овај једноставан алат нуди претрагу друштвених медија у стварном времену на више од 100 платформи друштвених медија.

5 БЕСПЛАТНИх алата за шпијунирање на вашој конкуренцији (листа 2020)

Оно што добијете

Помоћу Социал Ментион-а можете:

 • Унесите назив конкурента, марку, назив производа или кључну реч и добићете снимак спомена у стварном времену
 • Претражујте по блоговима, обележивачима, сликама и видео записима
 • Пронађите питања која људи постављају о вашим конкурентима

Ако тражите све, лако је сегментирати своје налазе. Можете сортирати резултате по датуму или извору да бисте пронашли најрелевантније резултате како бисте информисали свој маркетиншки приступ.

Једна од најбољих карактеристика Социал Ментион-а је анализа осећања, прочишћавање спомињања да би се показало:

 • Било да је укупни осећај позитиван, негативан или неутралан
 • Колико појединаца помиње марку

Интерфејс Социал Ментиона може се донекле датирати. Рекавши то, пружа користан преглед како се људи осећају према вашим конкурентима и према вама.

Фриендли Фриендлида
Надгледање маркеда
СЕО подациНе

# 3 БуззСумо – најбоље за анализу садржаја садржаја

Ако ваши конкуренти то убију садржајем, желите да знате на шта привлаче највише пажње како бисте могли да поновите њихов успех. Ту долази БуззСумо.

5 БЕСПЛАТНИх алата за шпијунирање на вашој конкуренцији (листа 2020)

Шта добијате са бесплатном верзијом

Овај алат вам помаже:

 • Претражите најбоље перформансе садржаја на одређеном домену у протеклој години
 • Пронађите популарне теме
 • Набавите статистику за дељење за Твиттер, Фацебоок, Пинтерест, Реддит и још много тога
 • Добијајте податке о дужини садржаја, врсти садржаја и још много тога

Пошто све што требате учинити је да укуцате кључну реч или УРЛ, БуззСумо је смешно једноставан за употребу. Овај алат ће вам помоћи да препознате које врсте садржаја делују за ваше конкуренте, тако да можете да објавите још бољи садржај како бисте привукли пажњу своје публике..

Иако алат можете да користите бесплатно, мораћете да отворите налог да бисте обавили више од одређеног броја претрага. Ово вас такође ограничава на првих десет резултата.

Шта добијате ако уплатите?

Ако надоградите на план БуззСумо Про, уклоните ограничење броја резултата претраге и можете добити више информација о повратним везама. Такође можете видети утицајне људе који деле садржај и претражују дуже временске периоде, од последња 24 сата до последњих пет година.

Када треба да надоградите?

Добар тренутак за надоградњу на Про план је када размишљате о маркетингу инфлуенцера. Знати ко повезује садржај вашег конкурента одлично је полазиште за прављење сопствене листе утицаја.

Фриендли Фриендлида
Надгледање маркеДа, али требате надоградити за пуне резултате
СЕО подациНе

# 4 ОпенЛинкПрофилер – најбоље за брзу анализу повратних веза

Једна од важних ствари које треба да знате о својим конкурентима је ко их повезује. Постоји пуно алата који нуде анализу повратних веза, али ови су обично скупи. Опен Линк Профилер је одлична бесплатна опција од СЕО Профилера, и то је једноставно коришћење.

5 БЕСПЛАТНИх алата за шпијунирање на вашој конкуренцији (листа 2020)

Шта добијате са бесплатном верзијом

Поред праћења повратних веза до веб локације вашег конкурента, можете:

 • Погледајте које странице имају највише јединствених веза
 • Погледајте које индустрије најчешће повезују вашег конкурента
 • Идентификујте врсте веза (нпр. Везе са блогова, е-књига, интервјуа и прегледа)
 • Погледајте горњи текст сидра који користе те улазне везе

Овај бесплатни алат има одређена ограничења у броју доступних резултата и како их можете прегледати. На пример, да бисте видели све сумњиве везе или исписали ПДФ извештај ваше конкурентске анализе, мораћете да се пријавите за бесплатан СЕОПрофилер налог.

Шта добијате ако уплатите?

Ако надоградите на плаћени рачун СЕОПрофилер, моћи ћете да добијете податке о 1.500 кључних речи дневно. Бићете у могућности да покренете и више пројеката и добијете приступ надгледању марке, шпијунским кључним речима, истраживању домена и другим алаткама.

Када треба да надоградите?

За СЕОПрофилер време за надоградњу је време када вам је потребно детаљније конкурентно истраживање. Надоградња вам омогућава да пратите податке до десет веб локација, што значи да можете да добијете сјајан снимак онога што ради у вашој ниши.

Фриендли Фриендлида
Надгледање маркеНе
СЕО подацида

# 5 ВордСтреам-ов бесплатни алат за кључне речи – најбољи за СЕО и плаћене податке о претраживању

Ако продајете свој бизнис, мораћете да знате где ваши конкуренти постижу успех са кључним речима за огласе који се плаћају по клику и побољшавају оптимизацију претраживача (СЕО). ВордСтреам бесплатна алатка за кључне речи помаже у томе.

5 БЕСПЛАТНИх алата за шпијунирање на вашој конкуренцији (листа 2020)

Шта добијате са бесплатном верзијом

Лако је за употребу. Само укуцајте УРЛ адресу и брзо ћете добити извештај са:

 • Првих десет предлога кључних речи, укључујући кључне речи са дугим репом
 • Гоогле обим претраживања за кључне речи
 • Способност филтрирања према индустрији или земљи

Унесите своју е-пошту и добићете још више информација бесплатно, укључујући:

 • Ниво такмичења кључних речи
 • Процењена цена по клику
 • Комплетна листа стотина кључних речи

Можете да повежете свој Гоогле Адс налог да бисте добили још више података. ВордСтреам такође има неке сродне алате које такође можете бесплатно да користите, као што су Алат за негативне кључне речи и Група за кључне речи. Алат за негативне кључне речи вам каже које кључне речи треба да искључите из Гоогле Адс кампања, тако да не трошите новац на непрофитабилне кључне речи. Алат за претраживање кључних речи групира сличне кључне речи, што вам олакшава употребу у маркетингу садржаја и претраживачком маркетингу.

Једно ограничење бесплатног алата је то што не добијате препоруке које би вам помогле у оглашавању на друштвеним мрежама.

Шта добијате ако уплатите?

Про верзија ВордСтреам-а је скупа, чак и када плаћате годишње, тако да је дефинитивно улагање над којим бисте желели да размишљате. Међутим, омогућава вам приступ подацима и за Гоогле и за Бинг, и информацијама које су од помоћи за друштвене и приказне огласе. Поред тога, ВордСтреам нуди приступ „20 минута радне недеље“ за рад са вашим огласима.

Када треба да надоградите?

Вријеме за надоградњу је када будете спремни добити податке о кључним ријечима за друштвене огласне кампање и имати користи од додатних извјештавања о конкурентним кампањама са кључним ријечима. Надограђена верзија такође укључује контролну таблу перформанси, кључне речи за Бинг оглашавање у претраживачкој мрежи и праћење конверзија.

Фриендли Фриендлида
Надгледање маркеНе
СЕО подацида

Тешки ударци конкурентских истраживања

До сада смо се фокусирали на алате које можете користити бесплатно, али постоји неколико алата за размишљање да ли сте спремни да платите премијску услугу.

СЕМрусх

Све то у једном комплету алата је изузетно моћно. Нуди:

 • Аналитика домена и кључних речи
 • Траффиц аналитицс
 • Праћење положаја претраживања
 • Органско истраживање кључних речи
 • Ревизије садржаја
 • Праћење повратне везе
 • И још много тога

Помоћу СЕМрусх-а можете учинити много више од задржавања картица својих конкурената. Такође ћете моћи да побољшате перформансе своје веб локације, иако то кошта најмање стотину долара месечно.

Велика предност СЕМрусх-а је да на једном месту можете подесити све што се тиче маркетинга садржаја, претраживачког маркетинга и СЕО. Такође пратите и постављате профиле на друштвеним мрежама из алата и користите СЕО провери на страници за побољшање сопственог садржаја.

Можете бесплатно испробати СЕМрусх уз пробну седмодневну пробу (иако ћете требати да унесете своје податке за наплату).

СимиларВеб

СимиларВеб је алат за анализу и анализу конкурентности у предузећу. То вам помаже:

 • Завирите у он-лине стратегију својих конкурената уносом њихове УРЛ адресе
 • Погледајте аналитику саобраћаја и друге метрике за веб локације конкурената
 • Сазнајте трендове у вашој ниши
 • Погледајте шта купци желе и како комуницирају са веб локацијама пре него што постигну своје циљеве

СимиларВеб помаже у конкурентном истраживању, СЕО и стратегији садржаја, стварању потенцијалних потенцијалних клијената и идентификацији инвеститора.

Постоји бесплатна верзија алата коју можете добити као Цхроме додатак. Међутим, број резултата по метрици је минималан, насупрот неограничен. Такође ћете моћи да приступите само неколико месеци подацима, за разлику од година. Ако сте заинтересовани, али нисте спремни да платите велику месечну накнаду, можете затражити ливе демо.

Ахрефс

Ахрефс је још један вишенаменски конкурентски истраживачки алат. Са фокусом на кључне речи, везе и садржај, најбоља карактеристика алата је величина базе података. Тренутно прати 16 билиона улазних веза, седам милијарди фраза кључних речи и милијарду комада садржаја. То је велика пакао?

Са Ахрефсом можете:

 • Истраживање више домена и УРЛ адреса
 • Пратите кључне речи
 • Идентификујте недостатке у садржају који вам дају шансу да надмашите конкуренте
 • Истражите трендове
 • Саставите листе кључних речи за огласе и садржај

За ово моћно средство требаће сваке године да плаћате хиљаде. Међутим, ако желите да направите пробну вожњу – или једноставно спроведете брзи истраживачки пројекат – можете направити седмодневно пробно време за само неколико долара.

Који конкурентски алат за истраживање треба да одаберете?

Са свим овим различитим функцијама, тешко је одлучити који је алат најбољи за ваше потребе. Табела испод ће вам помоћи да упоредите:

Бест ФорБесплатно за употребу?Изванредна функцијаОстале карактеристике
Гоогле упозорењаПраћење вести такмичарадаЛако спомињање извјештајаПраћење производа, праћење имена брендова, навођење извора за проверу
Социал МентионПретраживање друштвених медија у реалном временудаАнализа осећајаПраћење марке помиње, гледање како људи доживљавају вашу марку, претражујући видео снимке и питања
БуззСумоСадржајна маркетинг анализаДа, али са ограничењимаСтатистика размјене на више платформиПроналажење популарних тема, прибављање метричких података о садржају, преглед ко дели садржај
Отворите Линк ПрофилерБрза анализа повратне везеДа, али са ограничењимаИндустријски профили за везеИдентификација јединствених веза, проналажење усидреног текста, увид у то из којих извора потичу
ВордСтреам алатка за кључне речиСЕО и подаци о плаћеном претраживањуДа, али са ограничењимаПрилике за кључне речиПроналажење предлога за кључне речи, увид у Гоогле претрагу, побољшање перформанси СЕО и ППЦ

На крају, зависиће од врсте конкурентских података који ће побољшати ваше пословање ОДМАХ. Ево наших препорука:

 • Ако желите супер једноставан алат за праћење марке, идите на Гоогле упозорења
 • Ако се фокусирате на креирање вирусног садржаја, користите Буззсумо
 • А ако желите податке о кључним речима за СЕО и огласе, користите бесплатни алат ВордСтреам

Без обзира који алат изабрали, добићете драгоцене информације које ће вам помоћи да победите конкуренцију на мрежи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map